שאלה לי

גילה120

New member
שאלה לי

איך אתם מסתדרות עם עוגיות שוקולד שאתם מכינות? הכוונה שהם רכות והשוקלד לא ממש חוזר למצב יבש ורוצה לשים במקרר.איך אפשר להניח אותם זה ימעך להם את הצורה.חבל לא?
 
אני לא בטוחה על אילו עוגיות מדובר אבל...

יש לי 3 קופסאות גדולות שטוחות (כמו תבניות, עם מכסה) שבהם אני שמה דברים שאני מכינה (למשל קאפקייקס, בראוניז, עוגיות מקושטות וכו) שחשוב שישמרו את הצורה ולא ימעכו.
 

z o e 2 7

New member
קירור מחוץ לתנור

כשאני מכינה עוגיות שוקולד צ'יפס אני נותנת להן להתקרר בתבנית או על רשת מחוץ לתנור, על השיש.

אני דווקא אוהבת אותן רכות אז אני מקררת אותן רק כמה דקות ומכניסה לקופסה כשהן עוד רכות מעט. מי שרוצה עוגיות קשות יותר - פשוט צריך לתת להן יותר זמן להתקרר, ואז השוקולד והעוגיה יתקררו ויתקשו, ולא יימעכו בקופסה.
 

גילה120

New member
ראשית תודה.מדובר בעוגיות עם ציפוי שוקלד ושמנת

מתוקה.חלק מקוקוס וחלק משקדים.השוקולד לא ממש התייצב.נראה לי שהם כבר נהרסו קצת הכנתי מהם כמות ושמתי בקופסא אחד על השני,אפילו שנזהרתי הנייר מלמטה התלכלך בשוקולד והם נמעכו קצת.אני ישמח לפתרון לפעם הבאה שאני יעשה.
 
לשים על נייר אפייה

לפרוס נייר אפייה, אפשר על קרש רחב או תבנית. אחרי שמניחים אותן אחת ליד השניה להתקרר להכניס למקרר בלי לערום.
אחת השיטות, אם משתמשים בתבנית רחבה עם שוליים - בזכות השוליים הקשים אפשר לשים "קומה שניה" תבנית/קרש גדול מהתבנית וכך מנצלים "קומות" במקרר.
אחרי שמתקרר כמובן ניתן לערום.
 
למעלה