שאלה לי..

שאלה לי..

שלום לכם פורום נפלא. אני אמנם לא נשואה עדיין, אבל יש לי שאלה אליכם. אני וחברי יחד שנתיים וחצי, גרים יחד שנה בדירה שכורה משלנו ולפני כן גרנו כשנה וקצת אצל הורי. יחסינו מצויינים ואנחנו חיים כזוג נשוי לכל דבר. כאשר עברנו לגור יחד בדירה משלנו (שכורה אמנם) נראה לנו אך טבעי לאחד את חשבונות הבנק. מה דעתכם על זה? אנחנו מסתדרים, והיות ואני עדיין סטודנטית אין לי הרבה מה לתרום להכנסה הזוגית. ונראה לנו מוזר ללכת לסופר יחד אך לשלם מחשבונות שונים. להתחלק?? יש לנו רכב משותף ורהיטים ודברים דומים משותפים. אודה לכם על תשובותיכם..

מיכלכהן

New member
התשובה קצת מסובכת..

אם באמת אתם כבר ממש זוג נשוי, אז אין בכלל משמעות לעובדה שלכל אחד יש חשבון בנק נפרד, כי הרי הכסף בכל אחד מהחשבונות הוא של שניכם..ואז לא צריך לעשות חצי חצי.. אם עדיין אתם בתחושה שכן צריך לעשות חצי חצי, אז לדעתי חשוב לעשות חשבון משותף שכל אחד מפריש אליו סכום קבוע, על מנת למנוע את אי הנעימות. דווקא כשעברנו לגור ביחד היה לנו חשוב לפתוח חשבון משותף, אבל עם הזמן כשהיה ברור שהקשר מוביל לחתונה, החשבון נהיה חסר שימוש כי ממילא היינו משלמים ישר מהחשבון האישי שלנו. מה שכן, אם אתם מתכוונים להכניס לחשבון את כל המשכורת, אז אולי יש לכך חשיבות, אבל אני לא יודעת כמה זה מומלץ שיהיה רק חשבון בנק אחד.. מקווה שעזרתי

rona25

New member
לנו היה חשבון משותף עוד לפני שהתחתנ

אני מאוד בעד איחוד החשבונות - זה מאוד נוח, במיוחד כשיש הוצאות משותפות גדולות (אנחנו קנינו אוטו ומחשב לפני שהתחתנו) וקניות של אוכל ושאר דברים לבית. ובכלל כל כשיש הוצאות לפני החתונה - זה גם מאוד נוח שלא מתחשבנים ועושים הכל ביחד.... בקיצור - אני בעד

אצלנו...

התחתנו לפני שלושה שבועות. מאז שאנחנו גרים יחד (משנתיים לפני החתונה) יש לנו חשבון משותף אבל כל אחד שמר על חשבונותיו הנפרדים. מהחשבון הנפרד שולמו כל ההוצאות המשותפות - שכ"ד, חשבונות, יציאות ומתנות משותפות. מתנות אחד לשני וכל מיני הוצאות שיש לכל אחד שולמו בנפרד. עכשיו אנחנו כבר די לא עושים חשבון מאיפה בא מה, בטח נסגור את החשבונות הנפרדים בקרוב. כשהתחלנו לגור יחד ולא היה ברור שזה הולך לקראת חתונה, זה היה הפתרון הטוב ביותר עבורנו. אך זה מאוד תלוי בהרגשה שלכם. נראה שאת מרגישה טבעי עם זה שיש לכם חשבון אחד, לא?

אני..

אני וחברי מרגישים מאוד טבעי עם זה. אין לנו עוד חשבונות חוץ מהחשבון המשותף. השאלה שלי נבעה מהיחס שקיבלנו מחברינו וממכרינו. כל מי ששומע שיש לנו חשבון משותף מרים גבה בפליאה. והיו אף כאלה שאמרו שהם לא איחדו חשבונות גם לאחר החתונה. :) ותודה על התשובות.

אני..

אני וחברי מרגישים מאוד טבעי עם זה. אין לנו עוד חשבונות חוץ מהחשבון המשותף. השאלה שלי נבעה מהיחס שקיבלנו מחברינו וממכרינו. כל מי ששומע שיש לנו חשבון משותף מרים גבה בפליאה. והיו אף כאלה שאמרו שהם לא איחדו חשבונות גם לאחר החתונה. :) ותודה על התשובות.

rona25

New member
שכולם יקפצו

מכירה את זה טוב מאוד... אתמול למשל גם אני קיבלתי תגובה כגון "התחתנתם נורא מוקדם " (סליחה ? 26 ו 28 זה לא ממש ילדים)... לכולם תמיד יהיו תגובות מעצבנות - תעשו מה שטוב לכם ושימו פס ענקי על הסביבה

אל תתחשבי במה שאומרים...

אני ממש לא מבינה את אלה שלא מאחדים חשבונות אחרי החתונה. מה זה? הוא קונה את הסלון והיא קונה אוטו? איך זה עובד? מי משלם משכנתא? ואם אחד הוא בזבזן והשניה לא, והוא מבזבז על כל מיני דברים, בסוף לא ישאר כסף להוצאות המשותפות. שחיים יחד חייבים לעשות החלטות כלכליות משותפות.

אוסנת123

New member
חשבון משותף

אנחנו גם לא נשואים והלכנו קצת יותר רחוק וקנינו בית ביחד, עם משכנתא לא קטנה, ואנחנו גרים ביחד בוודאי כמו זוג נשוי. אין לנו ספק שהצעד הבא זה חתונה אבל הכל נעשה משיקולים כלכליים. כחלק מהצעד הזה איחדנו את החשבונות לחשבון משותף (לא פתחנו חשבון אלא ביטלנו את החשבונות הישנים ונותרנו עם חשבון אחד). הרימו גבה (אפילו כמה גבות...) בעיקר על הקטע של קניית בית בלי חתונה. ואת יודעת מה אני אומרת??? שכולם יקפצו!!!
אם הקשר מחייב בעיניכם זה מספיק ואת לא חייבת הסבר לאף אחד בעולם! הכי גרוע בעיני זה לריב על מאיפה יצא כסף ומי נתן יותר וכמה. חשבונות נפרדים עושים את זה לפעמים. ואפילו אם החלקים שנכנסים לחשבון המשותף לא שווים - אז מה. זה כסף שלכם ולא שלך אז זה בסדר. והכי חשוב - לא נשארים סטודנטים לנצח אז יש אור בקצה המנהרה.

למעלה