שאלה לי.....

תוכי

New member
שאלה לי.....

לרגל יום הולדתי שחל מחר כנראה שביום ב´ אני אצטרך להביא לעבודה כיבוד אז חשבתי להכין: * טראפלס של בני סיידא * עוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים * עוגת טורט - מחולקת ל-3 מצופה בקרם (פודינג שוקולד) * קרמבו (קנויים) מה דעתכם?
 
כמי שלא משוגעת על מתוקים

הרגשתי שאני צריכה קצת אינסולין רק מלקרוא. נראה לי, שכדאי לגוון עם משהו מכוון המלוח או הקריר-מרענן (פירות לא מתוקים מדי וכד´). לי אישית זה היה עוזר. אני מניחה, שגם במקום עבודתך, כמו בכל מקבץ אנשים מיקרי, יש אנשים עם ליקוי מאורות במה שנוגע למתוק, כמוני. לדעתי, רצוי לקחת אותם בחשבון.
 

meravido

New member
יש צדק בדבריה של בשלנית

אולי במקום הטראפלס והקרמבו תכיני 2 פשטידות או בורקסים? ככה משהו קליל לטובת הרעבים.
 

תוכי

New member
.........

טוב את הקרמבו כבר קניתי אולי אני אכין בצק שק"ם ממולא בזיתים
איך זה נשמע
בתור חטיף
 

אתי@

New member
אחלה ../images/Emo45.gif את גם יכולה לקנות בורקסים

ורק לשים בתנור. אפילו תעבדי פחות קשה
 

meravido

New member
זה גם סוג של טארפלס לא?? ../images/Emo13.gif

הכי הרבה, תעבירי את הקרמבו אלינו. הילדים שלי מתים על זה (אני ממש לא).
 

ששק

New member
תיזהרי....

אני בתקופת "צינון " מקרמבו.... יש לי חולשה איומה ל"דבר הזה".... מזל שהארון לא לידי....
היה נשאר ריק.... בעונה הזו עדיין לא אכלתי קרמבו... אני יודעת שאם אתחיל ... לא אסיים...
 
אפשר גם את חטיפי המלווח שרצו

הרבה בפורום. זה מהיר וקל. והכי חשוב מרשים בלי פרופורציה להשקעה. אני אישית אהבתי אותם עם ממרח טפנד ומוצרלה /קשקבל ועם פסטו עם הגבינות הנ"ל. בפורום דברו תמיד על חתוך המלווח לשמיניות. אצלנו העדיפו חלוקה לשישיות כך נכנסת חתיכת גבינה גדולה יותר.
 

clcl

New member
עוגת גבינה מלוחה-הועלה ע"י שיגריס

מתכון: עוגת גבינה מלוחהו שיגריס / מתכונים ו√ מתכון: עוגת גבינה מלוחה רכיבים: תבנית פיירקס עגולה משומנת בקוטר 24 ס"מ, בערך 500 גרם גבינה לבנה 5% 100 גרם פטרוזיליה קצוצה דק מאד (או שמיר או כוסברה) 100 גרם (6 גבעולים) בצל ירוק קצוץ דק כפית וחצי רסק שום (קנוי או טרי) 2 כפיות מחוקות מלח 1/2 כפית מרק בטעם עוף 1/2 כפית פלפל שחור או לבן 1/2 כפית אגוז מוסקט (אם אוהבים) 6 כפות מחוקות קורנפלור (50 גרם) 6 כפות מחוקות קמח (50 גרם) 3 כפות שמן זית ירוק מכבישה קרה 6 חלבונים (את החלמונים לשמור למתכון אחר לפארפה חלבה למשל) אופן הכנה: לפני שמתחילים לעבוד - מסדרים בתנור "בריכה" :תבנית תנור מרובעת מלאה עד מחצית גובהה במים. מדליקים את התנור ל-200 מעלות צלסיוס (390 פרנהייט). מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים מלבד החלבונים (שאותם נקציף לחוד). מקציפים את החלבונים בנפרד ומערבבים היטב, אבל בעדינות, את החלבונים עם התערובת השנייה. יוצקים לתבנית המשומנת. את התבנית הזו מכניסים לתוך הבריכה בעדינות (כי המים רותחים) ואופים כשעה (או פחות - תלוי בתנור). מוציאים מהתנור ומעבירים סכין סביב הדפנות. שמים למעלה צלחת והופכים את העסק עליה. כשמתקרר קצת פורסים פרוסות משולשות כמו מעוגה ומגישים עם סלט חסה. הערות: מקור המתכון: ספר הבישולים של אודטה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 שיגריס
 
למעלה