שאלה לי

laei49

New member
שאלה לי

כידוע בשירות לוקחות לפעמים עלויות להיות טעויות אנוש שמתורגמות לכסף ומביאות נזק לחברה
אחר כך מגיע השלב שהלקוח מתקשר, דורש את הכסף והחברה לא מוכנה לספוג.

מה אתם עושים במקרה כזה? כי זה ויכוח שלא נגמר עם הלקוח וצעקות שאורכות הרבה זמן
זה קרה לי רק איזה פעמיים שעשיתי טעות ושהלקוח נאלץ לספוג. אני עובדת כבר הרבה זמן יחסית ואתמול גם קרה לי מקרה כזה.
הסכום היה בערך 200 שקלים, החברה לא מוכנה לספוג..והמנהלת שלי אילצה אותי להתמודד עם זה כמובן, הלקוח היה ממש לא סבלני
מרוב עצבים (למרות שאני מבינה אותו) עלה לי תוך שניה רעיון , פשוט אמרית לו "תקשיב אדוני, אין יותר מדי אופציות. חבל על הוויכוח, או שאנחנו מנתקים את הטלפון עכשיו או שתתן לי את פרטי החשבון שלך ואעשה לך העברה בנקאית מהחשבון שלי.
תגידו לי מטומטמת, אבל באמת הייתי מוכנה לספוג את זה, ברור לי שרוב הלקוחות לא היו מקבלים את זה (שנציג יעביר להם כסף) אבל עדיין אני חושבת שטוב להגיד את זה וגם באמת אין לי בעיה לעשות את זה.

מה אתם חושבים? האם זה רעיון טוב להגיד את זה ללקוח והאם באמת הייתם עושים דבר כזה?

nofi1456

New member
האמת שפעם הייתי עושה את זה לפעמים

הקטע הזה של לעבוד על המצפון של לקוח.... "טוב נו, חכה רגע פה, אני הולכת להביא לך כסף מ-ה-א-ר-נ-ק ש-ל-י"...ואז הם ישר היו עוצרים אותי ואומרים ש"לא לא מה פתאום שאת תשלמי מהכיס שלך", "זה לא על הכסף עצמו, זה העיקרון" וכו'...
אבל כשאת אומרת דבר כזה את מסתכנת בכך שהלקוח לא יעצור בעדך..יש מצב שהוא כן ירצה את הכסף..

לא מזמן איזו מלצרית סיפרה בפיסבוק שהיא גרמה נזק לאייפון של לקוחה ואמרה לה שתביא לה חשבונית של התיקון והיא תחזיר לה את הכסף...
הלקוחה החזירה לה חשבונית עם סכום גבוה..250. האמת לא כל כך גבוה אבל זה מה שהמלצרית אמרה. ואמרה שבגלל שלא חשבה שהסכום יהיה כל כך גבוה, היא לא מתכוונת לשלם על התיקון.
תכלס? זה לא בסדר. ברגע שהיא אמרה לה להביא חשבונית, לדעתי היא חייבת לשלם...
אז בקיצור לשים לב מה אומרים ולמי, ולדעת שיש סיכוי שכן תצטרכי להיפרד מהכסף.

laei49

New member
גם אם איזה פעם הלקוח יגיד לי כן

אני אעשה את זה, אעשה את ההעברה
&nbsp

תבדילו בין המקרים

בסיטואציות כאלו, נדיר מאוד שהלקוח באמת מתכוון שהנציג אישית יחזיר לו את הכסף, ומקרה כמו של המלצרית הוא מקרה הזוי לכשעצמו - למסעדות ולבתי עסק בכללי אמור להיות ביטוח לדברים האלו, ואין שום סיבה שמלצרית תשלם על תיקון כזה כמו שאם היה נשפך שמן על בגד של לקוח, את עלות הניקוי/הפיצוי היו אמורים לממן בעלי המסעדה.
&nbsp
ובאופן כללי - אכן לא מומלץ להציע את זה ללקוחות, כי יש כאלו שיכולים לקחת את זה ברצינות. אישית אני פעם התעצבנתי במקרה בו חייבו אותי בסכום גבוה ממה שהיו אמורים, הסבירו את זה כטעות אנוש של הנציגה ואמרו שאחרי שהחיוב ירד ישלחו לי צ'ק. אני לא האמנתי לזה כמובן, ואחרי שחזרו והסבירו לי שזו טעות ושאנשים טועים, שאלתי למה אם ככה אי אפשר להוריד את הכסף מהמשכורת של אותה נציגה, ולתת לה את הצ'ק אחרי שבועיים/במשכורת הבאה. לא קיבלתי תשובה לזה כמובן.
&nbsp
&nbsp

liron50

New member
לא חושב שזה רעיון טוב

אם המטרה שלך ל"היפטר" מהלקוח אולי זה רעיון טוב, כי הרוב אכן לא יתנו לך לשלם.
אם המטרה היא לשמר את הלקוח, אז בפעולה הזו רוב הסיכויים שהלקוח ייצא לא מרוצה, בין הוא הוא ייקח את הפיצוי או יסרב.
&nbsp

למעלה