שאלה לי,

Lechko

New member
שאלה לי,

אוקיי, אני יודע שיש פה מעט אנשים ובכל זאת מעניינת אותי הדעה שלכם. מה אתם חושבים על בצ'אטה ומרנגה (לכוד ויחד). האם שמים אותם מספיק, לא מספיק או יותר מדי? וכאלה... מה אתם חושבים על ערב במתכונת 70 אחוז סלסה 30 אחוז מרנגה בצ'אטה? אלכס

Big Red

New member
פפף..

מממ באופן אישי אני אוהבת לשמוע מרנגה ובצ'אטות יותר מאשר אני אוהבת לירקוד . בעוד לסלסה יש אופי יותר סושיאל כזה בצ'אטה יותר אינטימית, מבחינתי היא נרקדת יותר במתכונת סלואו כזה ( לא בגלל הקצב) עם חבר טוב או בן זוג. אז אני באופן עקרוני לא בעד העלאת רף ההשמעות במועדונים .. ( מה שכן.. להפסיק את ריקודי השורות לאלתר !)

Night-Girl

New member
מצוין מבחינתי

תמיד קיטרתי שלא שמים מספיק אחד הדברים הכיפיים יותר שיש

Scop

New member
ושאלה נוספת...

ומה עם צה צה? קופצני, מהיר, כייייף כמה אפשר לרקוד סלסה? (יחי הרואדה)

אמממ אתה דיי צודק (Scop)

אני נגיד אוהב <מאוד> צ'ה צ'ה צ'ה... אבל סלסה אני יותר אוהב אבל לפי דעתי צריך בכל זאת לשלב פה ושם קצת צ'ה צ'ה צ'ה ואולי גם בוסה נובה (קצת..) בקיצור להפוך את הערב לערב מגוון!

Scop

New member
בוסה נובה?

וחשבתי שאני מכיר את כל הסגנונות... :) מה זה?

Lechko

New member
בוסה

מוזיקה ברזילאית זה לא ממש משהו שאני מבין בו, אבל אני אנסה לענות, בוסה בעקרון זו מוזיקה מברזיל (בניגוד לסגנונות הסלסה ואולי בגלל זה אתה לא מכיר), זו מוזיקה שהתפתחה בשנות ה50 במעבד הבינוני ואצל העשירים ובגלל זה עסקה בעיקר בכמה שהחיים טובים, כמה שכיף להסטלבט עם בחורה לצדך וכוס מוחיטו בידך מתחת לשמשיה ענקית על חוף הים וכאלה. עם הזמן נהייתה יותר מוזיקה של "העם" אבל עדיין כוללת בעיקר "שירי סטלבט" (כן, זה מושג מקצועי!). מבחינת מנגינה, יש לה סגנון מובהק מדי, הכלים בחלקם לקוחים מהסמבה אבל מנוגנים הרבה יותר רגוע ושקט, אחד הכלים המרכזיים הוא דווקא הגיטרה (שלא כמו בסלסה). אם בא לך שירים, אחד המלחינים הגדולים של בוסה: Tom Jobim, נסה שירים כמו: Amor en paz, Corcovado.... ונראה לי שיש אפילו כמה שירים של גידי גוב (?) בקצב הבוסה אז אם מישהו יודע, שימליץ (במוזיקה ישראלית אני מבים בערך כמו בברזילאית). אלכס

אוו ווה.. יש עוד ה-מון סגנונות..

יש גם פוקסטרוט (שזה כמו סווינג) בולרו, רומבה, רגאיי, למבדה, הסל, ממבו, טנגו, גורצ'ה (משהו כזה) ויש עוד המון.. שד"א יש בצפר בשם ארתור מארי (בצפר עולמי) שיש לו סניף אחד גם בארצנו - רמת השרון שזהו בעצם סטודיו לריקודים סלוניים\לטיניים כולל סלסה וכולל כל הסגנונות שהזכרתי עכשיו ועוד הרבה.. (קישור לאתר הישראלי שלה בתחתית ההודעה) וזה ממש בצפר מקצועי בקשר לבוסה נובה.. אני יכול להמליץ לך על כמה שירים שאני אישית אוהב (מאוד!!) אבל יותר מאוחר כי אני צריך ללכת - דחוף.. סורי

moshkahouse

New member
בצ'טה כן, מרנגה לא!

אני מעדיף את המתכונת הרגילה במועדונים, שילוב של 3 עד 4 שירי בצ'טה בערב זה נחמד ביותר בנוסף על מרנגה אחד (לא יותר) וריקודי שורות בטעם (לא לשים את כל ריקודי השורות שיש ברצף מטורף)...

אמממ

לפי דעתי צריך לבנות את ערב הסלסה ככה: 60% - סלסה 30% - בצ'אטה\מרנגה 10% - ריקודי שורות אגב.. אני דווקא מאוד אוהב בצ'אטות..

ממ.... אני בעד דווקא!

זה יכול להיות מאוד נעים וכיפי להעביר ערב עם יותר בצ'טות ומרנגה-שני ריקודים כיפים וקלילים שלא צריך ללמוד חודשים כדי להיות טובים בהם: המרנגה כיפי ואנרגטי ובד"כ משעשע והבצ'טה רומנטית ויפה ומרגשת... לא יזיק עוד משניהם

enicegirl

New member
מה זה בצ'אטה?

מרנגה זה ריקוד החביב עליי מאוד מאוד!! מעדיפה את זה מאשר סלסה... (איי איי איי..רק אל תעיפו אותי מהפורום הזה)

בצ'אטה

בצ'אטה זה "יענו" הסלאו של הסלסה....... זה מקצב איטי אשר רוקדים אותו צמוד בדרך כלל

Lechko

New member
בערך :)

"הסלואו של הסלסה"... ביטוי טוב, בעקרון יש בצ'אטות מהירות הרבה יותר ממה ששמים בדר"כ במועדונים בארץ, יותר מתקרב אפילו לקצב של מרנגה סביר. בכל מקרה, זה ריקוד מהרפובליקה הדומיניקנית, נרקד די צמוד לבחורה (כן, ככה גם סלסה אמורה להרקד). נשמע בעקרון כמו הבולרו הקובני רק הרבה יותר מהיר מבחינת המקצב ועם תוספת של כמה כלים שונים כמו גווירו הפח הדומיניקני והרבה סינטיסייזר. בטח שמעת את זה די הרבה במועדונים ופשוט לא שמת לב שזה זה, אם את רוצה לשמוע, בטח שמעת באחד המועדונים את: Monchy y Alexandra - Hoja en Blanco (Aventura - Obsesion (no es amor ועוד הרבה... אגב, מהאלבום האחרון של Aventura, מומלץ Amor De Madre (נשמע הרבה יותר טוב מ"אהבה של אמא" הישראלי, זה בטוח
) אלכס

אם מדברים כבר על בצ'אטות../images/Emo29.gif

אז.. רציתי להמליץ לכם על בצ'אטה ---> למי שלא ראה אותה בשירי השבוע אז הנה: DLG & Huey Dubar - Yo Si Me Enamore אחד השירים ההכי אהובים עליי

bennyriz

New member
ויש עוד שניים טובים !

Frankie Negron - Comerte A Besos Aventura - I Believe Yo Creo - צלילים מדהימים יש לשיר הזה !

reina1

New member
אלכס האמת היא...

שאם הייתי רוצה טראנס לטיני הייתי הולכת לדיסקוטק. לגבי בצ'אטה, זאת מוזיקה יפה, אבל היא לא למועדונים. איך זה מצליח במועדונים זה עדיין בגדר תעלומה עבורי. זה ריקוד שרוקדים עם החבר/חברה בסלון אחרי הסלסה, בדרך לדברים אחרים...
עדיף לדעתי 80 אחוז סלסה 20 אחוז בצ'אטה/מרנגה כי צריך לקחת בחשבון גם כמה ריקודי שורות בנוסף לכל.

למעלה