שאלה לי?

תאנה

New member
שאלה לי?

נאמר לי ע``י האגודה לצער בעלי חיים שלא עושים יותר את הניתוח להוצאת צפורניו של חתול. האם זה נכון? האם יש אפשרות בכל זאת לעשות את זה ולא להתרושש בבנק?

לא מוציאים ציפורניים

זהו ניתוח אכזרי שנועד לשמש את מטרות האדם ולשלול את זכותו של החתול להגן על עצמו ולהשתמש בציפורניו לציד וכו לשמחתי הרבה עבר לפני חודש תיקון לחוק צער בעלי חיים בישראל בו נאמר במפורש כי אין לבצע חיתוך בבעל חיים למטרות נוי או כאלו שאינן רפואיות החתול בטח שלא צריך שיעקרו את ציפורניו מהידיים יש דרכים אחרות להתמודד עם בעיות שריטות למרות שלדעתי זהו אחד הדברים שיכול להיות שבעלי חתולים צריכים לקחת בחשבון שיאלצו לחיות אתו אם הם רוצים להחזיק בחתול

תאנה

New member
אני יכולה להבין - אבל?

גם אני הייתי בגישה שזו התעללות לחתולים כיוון שכך הם מאבדים את הסיכוי היחידי שלהם להגן על עצמם, אני מאוד רוצה לאמץ חתול, יש הרבה יתרון בגידול חיות ביית ומה שהם יכולים להעניק לאנשים , במיוחד לילדים. וכאמור, יש לי ילד קטן (בן 2.5) שזה עשוי להיות מאוד לא נעים אם אשלח אותו לגן שרוט כתוצאה ממשחק חתולי, וכמו כן הבעיה העקרית : ה ר ה י ט י ם! (לא חארם?) אם אתה טוען שיש דרכים להתמודד , אשמח לשמוע.

חתולים

בהחלט יש יתרונות לילדים בנושא שיתוף עם בעלי חיים מחקר אחרון מאמריקה מצביע על הישגים גבוההים יותר והתפתחות מהירה יותר אצל ילידים שגדלים עם בעל חיים בבית בעקרון כפי שאמרתי אין אף שיטה הרמטית של 100% שבה החתול לא ינזק רהיטים ולא ישרוט בכלל אספקה שוטפת של משטחי גירוד למינהם וצעצועים לחתול תפחית את הבעיה ישנם משטחים עם צמח הקטניפ שמושך מאוד את החתול ישנם חומרי ריסוס שירחיקו חתול מאיזורים מסויימים בבית ניתן לחנך חתול לא לשרוט את הילדים אבל צריך שיתוךף פעולה עם הילדים עצמם בדרך כלל מעל גיל 4 או 5 אפשר ללמד את הילדים כיצד להתנהג חשוב לציין כי לדעתי תמיד יש חורים בכל תוכנית ואם אינך מוכנה לקבל קצת שוק פה ושם אז אולי לא כדאי להכנס לזה בכלל שוב לדעתי זה שווה הכל תודה דר נעם

למעלה