שאלה לי.. :)

שאלה לי.. :)

סמהין, לי אישית מוכר בתור "החג של פירות היער", מישהו יודע מה המקור של זה? (חוץ מפורום פיות...) ואם מישהו לא מבין מדוע "פירות היער" הנה הסיפור:הפיות היו יותאות להעריל את פירות היער לכן האנשים היו יוצאים לפני כן ליער לקטוף את פירות היער... והחג סמהין הוא התאריך שבו אנשים היו יוצאים לקטוף...

gwizard

New member
samhain

אני לא אוהב לכתוב את שם החג בעברית. עד כמה שידוע לי (לפי וויקה), samhain אין לו שום קשר לפיות. זה פסטיבל המתים. משמעות החג בקצרה היא לתת כבוד למתים ולהבין שהחיים הם גלגל ושמוות הוא לא שלב סופי, אלא רק מעבר ללידה מחדש. מאיזה מסורת הוצאת את ההקשר לפיות ? זה נשמע לי כמוטיב רוסי דווקא
אלון.

St Frangelico

New member
בעיקרון

זה משהו שאני כתבתי בפורום פיות ושדונים והיא משתתפת שם גם בפורום זה היה כמו אמונה שנובמבר איב כלומר בלילה בין נובמבר לאוקטובר (משמע סמהיין) הרעילו הפיות את תותי היער ואת רוב סוגי הBerrys שגדלו שם ובמשך כל החודש אנשים לא אכלו תותים וכל זה שנקטפו באותו חודש,לכן הם היו נוהגים לקטוף המון באוקטובר ולשמר. הוצעתי את זה מתוך מחקר גדול מאד בשם The fairy fait in the celtic countrys זה ספר שנחשב למחקר הכי טוב ( מבחינת מחקר ותוצאות) שנעשה.. יש אותו בסקארד טקסט ( האתר אם המלא ספרים וטקסטים און ליין)

gwizard

New member
תודה

יום שבו לומדים משהו חדש, הוא לא יום שבוזבז
נ.ב אני מכיר את sacred-texts, אפילו קיבלתי את אישורו של מפעיל האתר לתרגם משם תכנים (האראדיה נלקחה ממנו)

L e s t a t

New member
אתה מתכוון ג לתרגם את "ילדי הערפל"?

*ג=גם, לא היה מספיק מקום והייתי צריך להשמיט משהו...

L e s t a t

New member
"ילדי הערפל"

זה אחד התרגומים לשם The Nibelungenlied, אפוס גרמני מימה"ב שמספר את סיפורו של זיגפריד, אותו האפוס שבוסס על סאגת הוולסונגים והיה ההשראה לווגנר כשהלה כתב את "טבעת הניבלונג" שלאחר מכן הייתה השראה לאדם בשם ג'.ר.ר טולקין. ניתן למצוא אותו באתר בסאגות והאגדות, הנחתי שמשום שתירגמת יצירה פגנית אחת מהאתר אולי תכננת על עוד יצירות פגניות

gwizard

New member
נצל"ש - הודעות יצירה

אמנם לא קראתי את כולה, אך ממה שהספקתי לקרוא בהקדמה ובפרק (הרפתקה) הראשון, לא ראיתי שום מוטיב פאגאני מלבד שפה שאפשר לשבור בה שיניים. לא, כרגע לא נראה לי שאני אתרגם את היצירה הספציפית הזו, יש לי כמה דברים אחרים שאני עובד עליהם. בקרוב יעלה מאמר בשם: "פרדוקס הרשע בתאולוגיה הוויקאנית" - דיון פילוסופי מעמיק על מושג "רשע" בוויקה והתייחסות לrede הוויקאנית. המטרה הייתה להכליל את זה לקורס שלי וזהו, אבל בסוף החלטתי לרשום את זה גם כמאמר. זה לא תרגום של מישהו אחר, אך אני אתבסס על כמה וכמה כתבים שלא כל כך מוכרים. אחר כך (אם יהיה לי כוח) - יעלה קורס און-ליין (ללא תשלום) של פיתוח על-חושי למתחילים. זה כולל עבודה בסיסית עם הצ'קרות, מדיטציה, התגוננות מהתקפה על-חושית (psychic), ערפדים ועוד דברים שאני ארגיש לנכון לזרוק פנימה :) הקורס הזה נתרם לי ע"י מדיום ומורה שמלמדת אותו ב-WitchSchool. גם קורס זה הוא חלק מקורס וויקה אותו אני פותח. זהו בינתיים, אם אני אמצא "פנינות" בדרך - אז אתם תדעו. אלון.

טלה בר

New member
פיות ומתים

פולחן המתים הוא בעצם פולחן ההורים הקדומים שהלכו לעולמם (כלומר, ירדו לשאול). אחת המשמעויות שנותנים לפיות היא שהן התגלמות של עמים או שבטים שהיו ואינם, ומבחינה זו הן יכולות להתקשר עם פולחן ההורים הקדומים.

coaxcable

New member
עכשיו אתם מבינים למה אומרים

שכשאנשים מתים ונולדים חשוב לכבדם (אם ללכת להלויה או לברית או פשוט להכיר בעובדה הזו גם בלי להתפלל) הרי חתונה שאליה הולעים היא משהו שאנשים בוחרים לעשות: להכנס לקשר כזה או אחר כדברים אחרים נחשבים למשהו ישיר של הטבע של היצירה האלוהית (כזו או אחרת) ולכן יש טקסי מתים וטקסים חיים וכדומה בדתתו וכתות שונות

למעלה