שאלה לי

• פותח הנושא ajl
  • פורסם בתאריך

ajl

New member
שאלה לי

אני נמצא בדיאטה אצל דיאטנית ספורט כבר כ-3 שבועות, התפריט שלי מכיל 1500 ק"ל ליום (אסור לי מיצים,סוכרים,מתוקים ובצקים למיניהם) ה BMI שלי 31.2 (גובה 1.73, משקל 95) בנוסף אני רוכב 3 פעמים בשבוע על אופניים במשך שעה עם טווח דופק של 130-160. אז מה השאלה אתם שואלים, ובכן, אני מרגיש עייף כל הזמן במיוחד בשבוע האחרון, אני מרגיש כאילו אין לי אנרגיה (גם פיזית וגם נפשית) מה עושים? אני לא רוצה לשבור את הדיאטה (ומיותר לציין שלא הורדתי אפילו גרם) אבל אני מרגיש שאם אני אמשיך ככה אני... אתמוטט! ברור שדבר ראשון זה לגשת לדיאטנית ואת זה אני אעשה אבל מה דעתכם על דיאטה של 1500 ק"ל כאשר בכל רכיבה אני שורף בערך 1000 ועוד אחרי גם. תודה,

1500 ליום?!

ואתה מוציא 1000 בפעילות גופנית? מתכון בטוח לדלדול מסת שריר ולהכנסת הגוף לסטרס רציני. לצורך השוואה, אני בגובה 1.52, שוקלת 51, אני נקבה, עושה פעילות גופנית הרבה פחות עצימה ממה שאתה מתאר - והתפריט שלי לירידה מכיל 1500 קלוריות ליום. אתה גבר, שוקל פי 2 ממני, עוסק בפעילות גופנית עצימה פי 5 ממני, ואתה צורך את אותן קלוריות. תפריט לא לעניין בכלל, בטח לא לספורטאי שמעוניין לשמור על מסת שריר.

ajl

New member
וזה בדיוק מה שנראה לי

לא בסדר! חשבתי בהתחלה שזה מובן כי אם אני רוצה גם לרדת במשקל בנוסף לכושר אז אני צריך מאזן קלורי שלילי, אבל ראבק אני סחוט ומרגיש חר*!

גם לי זה קרה

הלכתי לדיאטנית של קופ"ח. היא הורידה לי פחמימות כמעט לגמרי מהתפריט. (הייתי יכולה לאכול 2 פרוסות לחם קל פעמיים בשבוע בלבד!!!). ירדתי מהר מאד, אבל הייתי גמורה מעייפות וגם רעבה למרות שאכלתי הרבה. אחר כך התחלתי להתעניין ולקרוא מאמרים בנושא, והבנתי שחובה להחזיר את הפחמימות לתפריט. אז היום אני בדיאטה של 1000 קלוריות ליום, זה כמובן כולל פחמימות בכל ארוחה (אבל במידה כמובן). ואני מרגישה מצויין ולא רעבה כלל!!! אולי כדאי להחליף דיאטנית.

למעלה