שאלה לי...

moshe alfasi

New member
שאלה לי...

היום הלכתי להתקבל לעבודה בחברת "השמירה".. אני גר באיזור ירושלים, בישוב דיי מרוחק ונסיעות לשם עולות המון כסף, ז"א, בערך 30 שקל ליום נסיעות. ה"בוס" שם אמר לי שאני יכול לקבל רק כסף על כרטיס חופשי חודשי בתוך העיר כאשר בחוק יש מינימום נסיעות שמותר לתת לעובד שאמור לקבל מעל ל21 שקל ליום, נסיעות. מה לעשות? ללכת לעבוד בלי להגיד כלום? לא לעבוד? או לעבוד ואחרי זה לבקש את הכסף ריטרואקטיבי? תודה רבה

avi1976

New member
תשובה לך...

הכל תלוי בך: אם יש לך זמן ורצון להיות "מטורטר" וכמה כח סיבולת יש לך? אפשרות אחת היא לתבוע שכר עבודה על נסיעות מרוחקות אם הדבר תלוי במסגרת עבודתך! אפשרות נוספת דנה בצוי ההרחבה השונים ובהוראה המיטיבה בינהם: א. צו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה מציב תיקרה של 21.14 ש"ח ליום עבודה. ב. צו ההרחבה בענף שירותי כח האדם מתיר לעובדי המעסיק להשתמש בהסעות של עובדי המזמין ועובדים שלא יתאפשר להם שימוש בהסעה יהיו זכאים להשתתפות מלאה בהוצאות נסיעתם בתחבורה הציבורית לעבודה וממנה. ג. צו ההרחבה בענף השמירה מחייב את המעביד לכסות את הוצאות הנסיעה מחוץ לגבולות העיר במלואן ובתנאי שהעובד ישתמש באמצעים הזולים ביותר בנסיבות המקרה, לעובדי אבטחה תנתן הסעה או שההוצאות תכוסנה במלואן גם בתחומי העיר. נובע מהאמור ולפי שקלול הצווים וההוראה המיטיבה בניהם אזי אין תקרה לעובד בתחום השמירה או האבטחה ולכן אתה להחזר על הוצאות נסיעתך במלואם. בואו ניצור כוח ביחד באידואולוגיה ובלי אינטרסנטיות!!! כדאי לכם להצטרף...

moshe alfasi

New member
לא כ"כ הבנתי את התשובה...

אז מה מגיע לי? 21.14 שקלים ליום? את 30 השקלים המלאים? או ה215 שקל לחודש של החופשי חודשי בתוך העיר? תודה רבה!

moshe alfasi

New member
תודה רבה, אזכיר את זה במזכירות...

אם יש התעלמות, אמשיך לעבוד, ואם יהיה לי כוח, אולי אתבע את כל מה שהגיע לי ריטרואקטיבית. תודה רבה!!!

למעלה