שאלה לי

Madam A

New member
שאלה לי

אני גרה בארצות הברית ומאוד רוצה לעזור לידיד הבעיה היא שפה "אלכוהוליסטים אנונימים" מורכב רובו ככולו על טהרת הדת הנוצרית והידיד- מה לעשות יהודי. קשה לו להתחבר לקבוצה ולתוכנית 12 השלבים מפני שזה מעורב בתפילות והמפגשים נעשים לרוב במרכזים קהילתיים נוצרים שאלתי היא איך תירגמו את התוכנית הזאת לעיברית ואיך זה עובד בישראל אולי יש למשהוא רעיון איך אפשר לעזור לו פה תודה רבה

shanhen

New member
AA בעברית

למדאם A שלום, אני מתפלא מעט מהשאלה שלך. הקבוצות לעזרה עצמית (AA) חובקות עולם, אינן קשורות לדת זו או אחרת ומתאימות לכולם. בארץ פועלות מספר קבוצות AA, בחלקן משתתפים גם אנשים דתיים ואפילו חרדים. בוורסיה העברית תרגמו והוסיפו למושג "אלוהים" את התוספת "כפי שאנו מבינים אותו". ההפתעה שלי נעוצה בעובדה שאני יודע שברבות מהקהילות היהודיות פועלות קבוצות AA, רובן במרכזים הקהילתיים של היהודים, ולא צריכה להיות כל בעייה לכל יהודי להצטרף לקבוצה שכזו. פעמים רבות הנימוק הדתי הוא התירוץ של המכור לא להצטרף לקבוצה. זו כמובן זכותו, אבל אל תתני לו גיבוי לכך. אני מציע שתפני לאתר של AA בישראל ותבררי אצלם יותר פרטים. הכתובת של האתר בארץ הוא: aa-israel.org. יום טוב, נחום

למעלה