שאלה לי -

liati007

New member
שאלה לי -

עשיתי בדיקות דם (אני לא בהיריון, עדיין) וקיבלתי POSITIVE על CMV. מהן ההשלכות? ומה זה CMV בדיוק? תודה

anat_i

New member
עד כמה שידוע לי

CMV זה סוג של חיידק, שאם הוא נמצא בגוף בזמן שהאשה בהריון הוא עלול לפגוע בעובר ולגרום לו למחלות ולמומים. לכן, אם קיבלת תשובה חיובית, כלומר החיידק נמצא בגופך, לא מומלץ לך להכנס להריון. תצרכי בתקופה הקרובה לעשות מידי פעם בדיקה עד שיתברר שהחידק נעלם ולעיתים זה לוקח הרבה זמן.יש לי חברה שנאלצה לדחות את התוכניות שלה בכמה חודשים טובים.

anat_i

New member
אז כמו שאמרתי

זה יכול לקחת חודשים. את צריכה לעשות מעקב.

limori

New member
cmv זה וירוס מאד שכיח שעלול לגרום

למומים בעובר. עליך לטפל בוירוס לעשות בדיקת דם נוספת וכשתדעי שהוירוס נעלם תוכלי שוב לנסות להרות. שיהיה לך בהצלחה

פוגית

New member
יש שני מדדים לבדיקה - חשוב מאוד!

על מה מהם קיבלת positive? אחד מהמדדים מראה אם את חולה עכשיו השני מראה אם יש לך חיסון. לכן חשוב לדעת איזה מהם חיובי!!!

פוגית

New member
מצב טוב + פרטים

IGG - האם יש נוגדנים למחלה (אם חיובי, אז כן) IGM - האם יש מחלה אקטיבית בזמן הבדיקה (אם חיובי, אז כן) שילוב של IGG חיובי עם IGM שלילי אומר שיש לך נוגדנים למחלה ושאת לא חולה כרגע. כלומר, נחשפת למחלה בעבר (לפני שלושה חודשים ומעלה) וכיום יש לך נוגדנים למחלה. למעשה זה אומר שאת מחוסנת למחלה. אבל לגבי CMV זה לא מדויק, כי אפשר לחטוף את המחלה באופן משני, אבל בכל מקרה אז הנזק הרבה פחות חמור. וחוץ מזה, זה המצב הטוב ביותר להתחיל בו הריון מבחינת cmv.

liati007

New member
תודה, תודה, תודה!!!

חדשות טובות. במקביל התקשרתי לרופא והוא אמר לי אותו דבר - אני בסדר! תודה!!

למעלה