שאלה לי

L A G U N A

New member
שאלה לי

שלום שלום אני חדשה בפורם והאמת אין לי מושג מה זה לאכול בריא עשיתי בדיקות דם והברזל שלי על הפניםםם אני חצי אנמית נתנו לי טיפול ואני רוצה לדעת גם מה לאכול איך לאכול ? לא מבינה בזה כלוםםםםם רוב היום אני אוכלת שטויות וממש לא בריא יש לציין אני בחורה בת 24 עוד מעט .. היכן ואכל לקבל טיפים לתזונה נכונה?
 

L A G U N A

New member
ויש לי להוסיף

שאני צריכה תפריט שמעושר בברזללללל כרגע כל המאכלים שיש בהם ברזלללל היכן ניתן לקבל מיידע עבור סוגי מאכלים שיש בהם ברזל
 

misty10

New member
תזונה נכונה

קודם כל כדאי שתתחילי לאכול אוכל, לפי מה שאת כותבת את לא אוכלת אוכל, אלה ג'אנק פוד במקרה הטוב. לפי הקבלה (הרמב"מ) יש לאכול שלוש ארוחות כל יום כך: ארוחת בוקר בין השעות: 7-9 בבוקר וזאת הארוחה הכי חשובה ביום, שבו צריך להיות חלבונים (שלא באים מבשר), פחממות, ירקות, חלב, וכו'. (לפי הרמבם: לאכול ארוחת בוקר כמו מלך). ארוחת צהרים: בין השעות: 13-15 בצהריים וזאת ארוחה חשובה, אולם מדי פעם (פעם בשבועיים) אפשר ורצוי אפילו לדלג עליה, בארוחה זו צריך להיות חלבונים (שבאים מבשר/עוף), פחממות, מנת ירקות מאודים/טריים. (לפי הרמבמ: לאכול ארוחת צהרים כמו נסיך) ארוחת ערב: בין השעות: 17-19 וזאת הארוחה הכי פחות חשובה, וגם עליה מותר ורצוי מדי פעם לדלג, אפשר לאכול סלט ירקות גדול אפשר עם גבינה, אפשר לאכול פירות, יוגורט, ביצה קשה/חביתה/עין/מקושקשת. וזה רק על קצה המזלג. אם יש לך עוד שאלות המייל שלי הוא: [email protected] תשאירי שם שאלה ואשמח לענות לך (ברוחו של הרמבמ כי זה מה שלמדתי).
 

אלי ו.

New member
את יכולה להפנות למראי מקומות?

איפה הרמב"ם בדיוק כותב את הדברים שציטטת? ממתי הרמב"ם קשור לקבלה? איפה הרמב"ם מזכיר חלבונים, ארוחת בוקר מלכים או נסיכים?
 

m0sh3

New member
זה מזכיר את הטענה

שתורת הקוונטים מוזכרת בקבלה ותואמת אותה [?]. שנאמר : "לאלוהים פתרונים".
 

אלי ו.

New member
אם מענין אותך מה הרמב"ם כתב

הנה קישור להלכות דעות http://www.mechon-mamre.org/i/1204.htm ולפני שתקטול אותו, בוא ונראה מה הרמב"ם עצמו כותב ביחס ל"דברים שראוי להאמין בהם" ונבין שלשיטת הרמב"ם אין סיבה להאמין בידע רפואי שאינו מגיע מ"הדעה" (בדיקה אמפירית) http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/igeret-2.htm
 

m0sh3

New member
אני מכיר את הלכות דעות ../images/Emo13.gif

אני פשוט אומר , שעם הידע הרפואי שהצטבר , עדיף ללכת לתזונאי קליני ולא למישהי שישבה בקורס שדוגל בשיטת הרמב"ם [ולא ברור בכלל איזו מן הסמכה זו ומאין היא באה].
 

אלי ו.

New member
אם היית קורא את הקישור השני

היית רואה שהרמב"ם מסכים אתך.
 

m0sh3

New member
אני חושב שיש בינינו אי הבנה.

אין לי בעיה עם הרמב"ם , כי בסה"כ הוא כתב את הדברים שלו לפני 1000 שנה [פחות או יותר] והוא גם מצודד בשיטתי. הבעיה שלי היא עם אנשים שמלמדים לפי חוקי הרמב"ם מלפני 1000 שנה , ולא מיישמים את העקרון שלו של מעקב אחר המדע.
 

אלי ו.

New member
הבנתי אותך, אל תדאג

הנקודה שלי היתה שלא רק שאני מסכים אתך אלא גם הרמב"ם מסכים אתך. באגרת לחכמי מארשיליה הוא מסביר במה ראוי להאמין. הוא מחלק את הדברים לשלושה: 1. טקסט אמוני שקיבלנו דרך חכמים. (אמונה דתית) 2. נסיון אישי וידע אמפירי 3. תובנות לוגיות. הידע הרפואי של הרמב"ם, אינו נופל בקטגוריה הראשונה (הוא מסתמך על רופאים יוונים שקדמו לו), הוא אמור להיות בקטגוריה השניה אבל היות וכיום הידע האמפירי התעדכן, לפי הרמב"ם, יש לסמוך על המידע המעודכן.
 
למעלה