שאלה לי ....

shelycat

New member
שאלה לי ....

אני רואה שיש פה הרבה בנות שעושות מחוות של התקרבות למסורת בגלל בן הזוג שלהן, האם אין פה אף אחת כמוני "שקלקלה" את בן הזוג בעיניני מסורת??

אתי@

New member
אני אני אני../images/Emo9.gif

כשהכרתי את רונן הדת היתה ממני והלאה, הוא לעומת זאת בא מבית שהיה מסורתי והפך דתי עם השנים. במהלך שנות החברות שלנו, שנינו הלכנו אחד לכיוון של השני. רונן הפסיק להקפיד על כל מיני מצוות. אני שיניתי את הגישה שלי למסורת ולדת, גיליתי יותר פתיחות והתחשבות באנשים שזה חשוב להם. (למשל: היום רונן מוכן לאכול קינוח חלבי אחרי ארוחה של עוף, פעם הוא היה מקפיד להמתין לפחות שעה)

תמרה*

New member
אצלינו יש שילוב מוזר

אני במקור מבית דתי, ז"א שהיה דתי בעבר. הצד הדתי במשפחה שלי היה אבא שלי, ואחרי שהוא נפטר (כשהייתי בת שש) חלה התרחקות של כולנו מהדת אצלי זה קרה סופית בגיל 18, אז השלתי מעלי את כל הסממנים הדתיים ולא נשאר לי כלום (עד אז הייתי בבי"ס דתי, תנועת נוער דתית וכו´) ירון לעומת זאת בא ממשפחה מסורתית, נרות וקידוש בשבת, וכשרות. בינתיים מאז הכרותינו ירון למד ממני לאכול "כל מה שזז", מכיוון, למרות הכל,שששנינו חושבים שהמסורת יפה, ברור לנו שנקפיד כאשר יהיו לנו ילדים יהיו לנו ילדים, על ארוחת שבת משפחתית הכוללת קידוש על מנת לשמר את המסורת בתור מישהי שגדלה לתוך החיים המבולבלים הללו אני רואה בהערצה את אחותי, שאינה דתיה בכלל, ואת בעלה הדתי מגדלים למופת את הבנות שלהן. הבית מתנהל כבית דתי, בו הן יודעות שאמא שלהן אינה דתיה. הן גם יודעות שגם להו תהיה זכות הבחירה בדרך שלהן כאשר הו תגענה לגיל 18.

שמופית

New member
לא הצלחתי... ../images/Emo6.gif

אצלנו - איש איש ואמונתו... תמיר מגיע מבית יותר שומר מצוות, כך שהוא צם ביום כיפור ולא אוכל חמץ בפסח. אז אמנם הפכנו את הבית לקראת הפסח וניקינו לו "מאחורי האוזניים", אבל עדיין יש חמץ בבית (רק שתמיר לא נוגע בו). אני חושבת שבקטע הזה של המסורת, אני יותר מתקרבת מאשר הוא מתרחק, אבל ממילא אני תיכננתי "התקרבות" בשלב שיהיו ילדים, כדי שיגדלו על ערכים של הדת שלהם.

maz

New member
אצלנו זה הפוך

שנינו באים מבתים חילוניים, אבל אצל הורי מפרידים בין בשר וחלב, לא אוכלים חמץ וכו´. הסיבה היא יותר אבא שלי - הוא בא מבית דתי ועדיין הולך בחגים לבית הכנסת. כשהורי התחתנו הם הסכימו ביניהם שהבית יהיה כשר, ואמא שלי עומדת בזה לחלוטין. זה לא שהם אוכלים רק במסעדות כשרות, אבל בבית הם שומרים. אצל הוריו המצב די הפוך - הבשר בבית כשר, אבל יותר מסיבות של טעם מאשר כשרות, ואין בכלל הפרדה בין בשר וחלב ויש חמץ בפסח. אחותו משתדלת יותר מהאחרים שם והיא לא אוכלת חמץ בפסח וצמה ביום כיפור. ביננו הסכמנו שבבית הבשר יהיה כשר ונראה לי שגם הכלים יהיו נפרדים - זה כבר עיניין של הרגל אצלי. בפסח- הוא יאכל חמץ, אני לא. אני עוד לא יודעת מה יהיה כשיהיו ילדים. נצטרך לקבל החלטה.

ashlaya

New member
אני אני ../images/Emo6.gif

כשהכרתי את בעלי שיחיה הוא כמעט וחזר בתשובה היה מניח תפילין וחלם על בית שומר שבת ומתחזק... לאחר כחודשיים שראיתי שהקשר שלנו הוא יותר מסתם יציאות ובילויים וזה מתחיל להיות רציני היתה לי איתו שיחה רצינית שאם הכוונה שלו להתחזק לא נוכל להמשיך את הקשר בנינו כי...אני ממש לא מעוניינת במשפחה כזאת... אז מה ששלו שלו אבל לא לכפות עלי דברים הוא המשיך להניח תפילין עוד תקופה ארוכה על כל השאר די ויתר... לפעמים שאל אם לא בא לי להדליק נרות או ללכת למקווה אבל תמיד הגבתי בחיוך לבסוף הוא הפסיק מעצמו ומסיבות אישיות שלו גם להניח תפילין מעולם לא התערבתי לו בזה....

למעלה