מזון טבעי ואורח חיים
הי ענת אנחנו גם התעניינו בתחום כי אשתי אומרת שכימותרפיה עושה רק חצי עבודה. כלומר זה מטפל בבעיה כאן ועכשיו בצורה מאוד דרסטית, אבל לא מונע את החזרה של זה ולא מטפל במנגנון הפיזי והנפשי שגרם להתפתחות הסרטן. היא עשתה שני דברים. היא עברה היפנוזה לבדוק מה קורה בתת מודע. מה תקוע ומה מעיק? מה צריך לשחרר. המהפנט שאליו פנינו לא עובד עם חולי סרטן בדר"כ, אבל הוא מכר של המשפחה ולכן הסכים לקבל אותה.(הוא רק עכשיו קיבל הכשרה והיא בעצם שפנת ניסיון. האתגר הוא הדדי) בינתיים היא הלכה אליו רק פעם אחת לפני שהטיפול התחיל. היא אמרה שהיא צריכה לחזור אליו עוד פעם אחת אבל עלו דברים חשובים. בנוסף היא הלכה למומחית לתזונה. מישהי שמנהלת חנות למוצרי טבע, (חברה של אמי) היא מלמדת ועושה סדנאות לתזונה טבעית. בדר"כ היא לא מייעצת באופן פרטי לאנשים, ואם היא כן עושה זאת זה על בסיס וולונטרי בלבד. כלומר זו לא העבודה שלה, היא עושה זאת רק למקרים מסוימים. (אני מדגיש זאת כי היא לא מתמחה בחולי סרטן אבל באופן כללי יש כמה קווים מנחים שמתאימים לאנשים בריאים וחולים כאחד.) היא אמרה לה להפסיק (כמעט הכל): סוכר לבן, קמח לבן, מוצרי חלב, מוצרי בשר, (מותר רק עוף מבושל מידי פעם אבל אנו בדר"כ צמחוניים), שוקולד, וקופאין. קופאין זו התמכרות שלי אשתי גם ככה בדר"כ נמנעת מזה, אבל שוקולד וכל המתוקים יהיה לה מאוד קשה (מעניין מה שלולו אמרה על הסוכר שמאיץ גידולים זה היווה 90% מהתפריט שלה). מה נשאר? אז זהו שלא הרבה: מוצרי סויה (טופו בצורות שונות ועוד ועוד טופו ) דגנים, ירקות, פירות, דגים, מוצרים מקמח מלא, נבטים וזרעונים… סושי זה בטח מתאים. אמא שלה, מלאך בדמות אדם, מנסה לשבור ת'ראש איך להכניס לה מקסימום קלוריות ושזה עדיין יהיה בריא וקל (מרקים ואולי גם דייסות) הבעיה היא שכשיש בחילות ואוכלים כ"כ מעט גם ככה, לדעתי צריך להכניס לגוף כל מה שנשאר. (למשל הקרטיבים שהוצעו פה זה ממש out עכשיו: צ.מאכל וסוכר). אולי היה כדאי לעשות את זה פחות דרסטי ואחרי הטיפולים. אשתי אומרת שהיא תנסה ללכת לפי זה כי הבינה שזה ממש חשוב מנקה את הגוף מהרעלים מחזק אותו ומזין אותו, אבל היא לא תאמלל את עצמה יותר מדי. הצעת שזיפים נגד עצירות נכון? אז זהו שעוד לפני שראיתי את מה שכתבת היא קמה וביקשה אינטואיטיבית לאכול שזיפים ותפוחים קרים וחמוצים (ואולי זה כמו קרטיב). ובנוסף לכך הקפאנו מיץ תפוחים שזה גם כמו קרטיב אבל לא ממש בא לה בינתיים. מזל שבינתיים היא לא מתעקשת שאני אצטרף כי זה נראה לי ממש בלתי אפשרי. (טוב נו אולי בעצם זה לא נורא … אם זה יהיה חשוב לה.) אמנם השינויים הללו קשים ודורשים מאמץ אבל הטענה היא שזה מנקה את הגוף מרעלים מחזק אותו ומזין אותו. ואם כן אז זה שווה את המאמץ. (מה זאת אומרת אם כן? למה אני חיב להיות סקפטי? ברור שזה יעבוד) השאלה שאני שואל את עצמי ושתשאלי את עצמך היא האם כשהגוף עובר כ"כ הרבה שינויים כדאי להוסיף עוד גורם לתמונה. ויש כאלה שרואים את הסרטן כהזדמנות לעשות שינויים שסתם ככה לא היית עושה, זה תלוי בגישה ובאופי. והאמת שהיום זה פחות קשה מבעבר כי יש המון המון חנויות למוצרי טבע שיש להם חלופות טבעיות להרבה מוצרים. בהצלחה