שאלה לכולכם- מהו אורח חיים בריאותי

anati4

New member
שאלה לכולכם- מהו אורח חיים בריאותי

בכל הקשור לתזונה??? אני רוצה לעבור למזון בריאותי איזה המלצות יש לכם? מה אתם עושים בעניין? מה לגבי מלוח או שוקולד- מותר-אסור?

ענתי שלחתי לך מסר

בעקרון צריך לאכול כמה שיותר ירקות ופירות טריים, כמה שפחות מזון מעובד ומטוגן בשמן עמוק. אם מבשלים עם שמן אז מומלץ שמן זית או קנולה. אגוזים ושקדים זה טוב, הרבה מים, פחות קפאין ,כמה שפחות ממתיקים מלאכותיים וחומרי צבע מלאכותי, כמה שיותר מזון טבעי. לחם מחיטה מלאה, גבינות עיזים, יותר דגים ועוף מאשר בשר אדום. הרבה ירקות ירוקים כמו ברוקולי, קישואים, מלפפונים, עלים למיניהם כגון תרד, ארוגולה - רוקט , וכולי. סוכר חום עדיף על סוכר לבן, ובכלל עדיף על סוכרזית. רצוי להוריד מתוקים כי אומרים שהסוכר מזרז התפתחות של תאים סרטניים או משהו כזה...

מזון בריאות

בתור התחלה אם בא לך את יכולה גם לפנות לאגודה למלחמה בסרטן, יש להם כל מיני חוברות שמפרטות מה בריא לאכול ולמה וכמה. וגם יש להם חוברות עם כל מיני מתכונים מעניינים לבשלנים ולבשלנים פחות. זו המלצה כללית. וקצת יותר אישי - אצלי הגוף שלי מסמן לי מה הוא מוכן או לא מוכן לטעום. אחד ההרגלים שסיגלתי לי בעקבות הטיפולים זה לתת לאוכל את המקום והזמן שלו. וכמו שאני לא אשן שינה טובה בישיבה, אני לא אוכל בעמידה ולא נשנושים במקום אוכל ועוד כאלה. כי חשוב לאכול וחשוב לאכול בריא ונכון, וכל אחד עם מה שנכון לו. אז הדרישות של הגוף שלי השתנו ופתאום אני אוכלת המון פטרוזיליה, ודגים, שפעם לא יכולתי אפילו להסתכל עליהם, פתאום אני אוכלת ואפילו התמכרתי לסושי. טוב.. נעשיתי רעבה פתאום.. ואם את מוצאת מתכונים מעניינים...נשמח

anati4

New member
סושי אני מאד מאד אוהבת

אם הוא כלול בעניין אז יופי אני באמת אתחיל להתייעץ עד עכשיו לא נתתי על זה את הדעת באמת.

rubber duck

New member
אורח חיים בריאותי הוא :

משהו שאת מרגישה עימו טוב חשוב למצאו את האיזון ולא להתמקד רק בפן אחד של הבריאות לאכול בריא ולהמנע מעודף שומנים ( אבל לא לפחד מקצת שמן ומאוכל שמנוני כל עוד זה לא מוגזם ) לעסוק בפעילות גופנית כלשהיא ( וחשוב שפעילות זו תהיה טובה גם לנפש ולא רק פיזית לגוף ) ומותר לחטוא לפעמים במאכלים שידוע שאינם בריאים מחד אבל מאד טעימים מאידך שרון

אביתר27

New member
מזון טבעי ואורח חיים

הי ענת אנחנו גם התעניינו בתחום כי אשתי אומרת שכימותרפיה עושה רק חצי עבודה. כלומר זה מטפל בבעיה כאן ועכשיו בצורה מאוד דרסטית, אבל לא מונע את החזרה של זה ולא מטפל במנגנון הפיזי והנפשי שגרם להתפתחות הסרטן. היא עשתה שני דברים. היא עברה היפנוזה לבדוק מה קורה בתת מודע. מה תקוע ומה מעיק? מה צריך לשחרר. המהפנט שאליו פנינו לא עובד עם חולי סרטן בדר"כ, אבל הוא מכר של המשפחה ולכן הסכים לקבל אותה.(הוא רק עכשיו קיבל הכשרה והיא בעצם שפנת ניסיון. האתגר הוא הדדי) בינתיים היא הלכה אליו רק פעם אחת לפני שהטיפול התחיל. היא אמרה שהיא צריכה לחזור אליו עוד פעם אחת אבל עלו דברים חשובים. בנוסף היא הלכה למומחית לתזונה. מישהי שמנהלת חנות למוצרי טבע, (חברה של אמי) היא מלמדת ועושה סדנאות לתזונה טבעית. בדר"כ היא לא מייעצת באופן פרטי לאנשים, ואם היא כן עושה זאת זה על בסיס וולונטרי בלבד. כלומר זו לא העבודה שלה, היא עושה זאת רק למקרים מסוימים. (אני מדגיש זאת כי היא לא מתמחה בחולי סרטן אבל באופן כללי יש כמה קווים מנחים שמתאימים לאנשים בריאים וחולים כאחד.) היא אמרה לה להפסיק (כמעט הכל): סוכר לבן, קמח לבן, מוצרי חלב, מוצרי בשר, (מותר רק עוף מבושל מידי פעם אבל אנו בדר"כ צמחוניים), שוקולד, וקופאין. קופאין זו התמכרות שלי אשתי גם ככה בדר"כ נמנעת מזה, אבל שוקולד וכל המתוקים יהיה לה מאוד קשה (מעניין מה שלולו אמרה על הסוכר שמאיץ גידולים זה היווה 90% מהתפריט שלה). מה נשאר? אז זהו שלא הרבה: מוצרי סויה (טופו בצורות שונות ועוד ועוד טופו ) דגנים, ירקות, פירות, דגים, מוצרים מקמח מלא, נבטים וזרעונים… סושי זה בטח מתאים. אמא שלה, מלאך בדמות אדם, מנסה לשבור ת'ראש איך להכניס לה מקסימום קלוריות ושזה עדיין יהיה בריא וקל (מרקים ואולי גם דייסות) הבעיה היא שכשיש בחילות ואוכלים כ"כ מעט גם ככה, לדעתי צריך להכניס לגוף כל מה שנשאר. (למשל הקרטיבים שהוצעו פה זה ממש out עכשיו: צ.מאכל וסוכר). אולי היה כדאי לעשות את זה פחות דרסטי ואחרי הטיפולים. אשתי אומרת שהיא תנסה ללכת לפי זה כי הבינה שזה ממש חשוב מנקה את הגוף מהרעלים מחזק אותו ומזין אותו, אבל היא לא תאמלל את עצמה יותר מדי. הצעת שזיפים נגד עצירות נכון? אז זהו שעוד לפני שראיתי את מה שכתבת היא קמה וביקשה אינטואיטיבית לאכול שזיפים ותפוחים קרים וחמוצים (ואולי זה כמו קרטיב). ובנוסף לכך הקפאנו מיץ תפוחים שזה גם כמו קרטיב אבל לא ממש בא לה בינתיים. מזל שבינתיים היא לא מתעקשת שאני אצטרף כי זה נראה לי ממש בלתי אפשרי. (טוב נו אולי בעצם זה לא נורא … אם זה יהיה חשוב לה.) אמנם השינויים הללו קשים ודורשים מאמץ אבל הטענה היא שזה מנקה את הגוף מרעלים מחזק אותו ומזין אותו. ואם כן אז זה שווה את המאמץ. (מה זאת אומרת אם כן? למה אני חיב להיות סקפטי? ברור שזה יעבוד) השאלה שאני שואל את עצמי ושתשאלי את עצמך היא האם כשהגוף עובר כ"כ הרבה שינויים כדאי להוסיף עוד גורם לתמונה. ויש כאלה שרואים את הסרטן כהזדמנות לעשות שינויים שסתם ככה לא היית עושה, זה תלוי בגישה ובאופי. והאמת שהיום זה פחות קשה מבעבר כי יש המון המון חנויות למוצרי טבע שיש להם חלופות טבעיות להרבה מוצרים. בהצלחה

קרטיבים ושאר ירקות

יש לקנות בסופר קרטיבים תות, שזה כמו סורבה. מה שראיתי בעיקר שזה 0% שומן ומחומרים טבעיים ובסה"כ נשמע מבטיח למדיי. ולזה התכוונתי שהפתאום מתחילים לאכול דברים שונים מקודם. כמו עניין השזיפים שסיפרת. זה באמת להיות קשובים לגוף ולאכול מה שרוצים אפילו ברמת המלפפונים חמוצים בשוקולד. אצלי למשל יורדות כמויות של תירס כשה B12 שלי נמוך, ואני לא יודעת מה יש בברוקולי אבל אני מסוגלת לחסל סיר שלם של ברוקולי מבושל, מעל הסיר, עם הידיים באמצע הלילה. אני חושבת שזה להיות מאד רגישים ומאד קשובים לעצמנו ואני בהחלט חושבת שכל תהליך המחלה והטיפולים מאד משפיע על זה. בכל מקרה, זה שינוי לטובה. נראה לי שפירות באמת יכול להיות פתרון טוב פה, כי זה טבעי ובכל זאת יש בזה קלוריות. אני חושבת שבננות זה מצויין וגם אבוקדו לצורך העניין. אני ממליצה לא לאכול דברים חמוצים מדי או קצת קשים ואם יש קליפה אז עדיף בלעדיה כי לקיבה קצת קשה לעכל כאלה בזמן הטיפולים.
גלי

rubber duck

New member
ועוד בנושא אורח חיים בריא

מה לגבי ספורט באיזה ענף ספורט או פעילות גופנית אתם עוסקים האם זה רק לשם הנאה או שגם ברמה תחרותית עד כמה אתם משקיעים בזה , זמן האם היה ספורטו שעסקתם בו בעבר והפסקתם ? שרון

anati4

New member
אני רכבתי המון על אופניים והפסקתי

רכבתי לפחות 3 פעמים על אופניים בפארק ובשדירה ומזה חודשיים וחצי מאז הגילוי אני לא רוכבת אני חוששת להתאמץ יותר מידיי בזמן הטיפולים ניסיתי קצת ואחרי 2 ק"מ הפסקתי כי הרגשתי שהמאמץ כבד לי מידיי ואולי זה פסיכולוגי בלבד , לא יודעת אבל כעת האופניים בסלון ללא תנועה. לא עושה ספורט אחר אבל חשבתי להתחיל קצת יוגה - לגוף ולנשמה. מה דעתכם על יוגה?

rubber duck

New member
לדעתי

בזמן הטיפולים דיי קשה לעסוק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית ( רכיבה על אופניים ) מאידך יכול להיות שהליכה למשל כן תהיה אפשרית ואל מאד קשה בנקודה הזו מומלץ להוועץ ברופא לגבי יוגה - כאן לדעתי זה כבר יורת עיניין של מגע עם הנפש עד כמה שאני מבין זו פעילות ספורטיבית רגועה שבהחלט יכולה להיות מתאימה לאדם העובר טיפולים ומעבר לכך יש גם את האלמנט הנפשי שבו יוגה יכולה לתת המון שרון

rubber duck

New member
ספורט ואני

אף פעם לא הייתי ספורטאי של ממש ומצד שני תמיד אהבתי ספורט בגילאים צעירים שיחקתי כדורסל ובגיל מאוחר יותר אופני הספורט היו גם כלי התחבורה שלי וגם ספורט בו עסקתי ( רכבתי בין 20 ל 50 ק"מ ליום ) בתקופת הצבא למעשה לא עסקתי בספורט של ממש למעט הטיסאות בתקופת הטיפולים הייתי שקוע בטיסנאות באופן טוטאלי , הטסתי בכמויות שלא הטסתי לפני כן , מעבר לטרפיה זה גם היה ספורט של ממש ועובדה שזמן קצר לאחר הטיפולים יצאתי כמנהל נבחרת ישראל לשתי אליפויות עולם ( כרגע אני מועמד לשפוט באליפות אירופה שתערך בשנה הבאה ) בתקופה האחרונה הרגשתי שחסרה לי פעילות גופנית של ממש נרשמתי לחדר כושר ודיי נהנייתי במשך כ 5 חודשים ואז הופיע השיעמום ( אני לא אדם שבנוי ללכת על הליכונים ) לפני כחודש רכשנו אני ונורית ( אישתי לעתיד הקרוב ) אופני הרים מדגם איכותי למדי והתחלנו לרכב לפעמים בפארק ולעיתי בטבע על גדות נחלים ובמסלולים של שביל ישראל והנה גיליתי את עצמי מחדש אני נהנה לרכב על האופניים ומרגיש כאילו חזרתי לגיל 16 הריכבה בטבע בכלל עושה לי טוב על הנשמה פשוט כיף לרכב ליד גדת נחל ונשום אויר נקי שרון

anati4

New member
מזדהה -גם אני מאד אוהבת לרכוב

על אופניים ומחכה לסיום הטיפולים כדי שאוכל לחזור לזה... אולי נארגן אז טיול אופניים?

rubber duck

New member
רק תגידי מתי ../images/Emo13.gif

ויותר חשוב סיימי את הטיפולים נוחי מעט ואז התחילי לחזור לפעילויות פיזיות שרון

למעלה