שאלה לכולם: אם הייתם מוזמנים

שאלה לכולם: אם הייתם מוזמנים

להרצאה בנושא לקויות למידה (בהנחה שאתם מטפלים במשפחות להם ילדים כאלה)מה היה חשוב לכם לשמוע? איזה מידע היה עוזר לכם ורלונטי לעבודתכם? תודה על שיתוף הפעולה

SuperGirl 25

New member
צפיתי בסרט שממחיש באופן מעולה

את לקות הלמידה. לא זוכרת את שם הסרט... בסרט היו אנשים שישבו בכיתה והמרצה הביא להם כל מיני תרגילים שהם כלל לא הבינו ובנוסף, הוא התקיף אותם, למשל-אמר להם לענות תוך 5 שניות על איזושהי שאלה...מה שהיה עבורם בלתי אפשרי...האוירה היתה לחוצה וביקורתית מצד המרצה שחזר ואמר-"למה אתה לא עושה כלום? אתה עצלן" וכד'...כך האנשים בסרט הבינו כיצד ילדים בעלי לקות למידה חשים. אני חושבת שחשוב לגבי כל בעיה ללמוד אותה ולהבין את מרכיביה ולכן היתי מעוניינת לדעת בהרצאה מה זו לקות למידה וכיצד היא מתבטאת, שיטות טיפול וכד'. אולי אפילו להביא מישהו בעל לקות למידה שיסביר מנקודת מבטו על הקושי. אם אלו אנשי מקצוע שכבר מכירים את הבעיה, אז אולי לנסות ולחדש להם דברים-שיטות טיפול חדשות, מחקרים עדכניים.

לדעתי

מאוד חשוב להתייחס להשלכות של לקות הלמידה על הילדים מבחינה פסיכולוגית חינוכית וחברתית. למרות שהיום הנושא מוכר יותר מבעבר, נראה לי שלא מספיק הורים, מורים ומטפלים ערים לכך שהילדים האלה סוחבים תחושת כשלון עצומה מגיל צעיר, דבר שמשפיע על הדימוי העצמי שלהם, על תחושת המסוגלות ועל דרכי ההתקשרות שלהם לאחרים. חשוב להסביר איך הורה צריך להתנהג עם ילד כזה ואיך הוא מסייע לו ומחזק את דימויו העצמי למרות הלקות. בנוסף חשוב לתת מידע פרקטי על דרכים לעזור לילדים כאלה, על נגישות למענים, כי בבתי הספר אין ממש מענים לילדים האלה. אני הכרתי נערים שסיימו כיתה י"ב ולא ידעו לקרוא ולכתוב!!! וסתם כדי לסבר את האוזן, יש קורלציה מסויימת בין עבריינות נוער לבין לקויות למידה. חשוב לדבר על כל הדברים האלה.

../images/Emo51.gifקצת בעייתי יהיה לתת הסבר על

מענה לילדים האלה, כי מדובר בילדים מאוכלוסיות מאד נכשלות, כך שבכל מקרה המענה הקיים, לצערי הרב, מחוץ לבתי הספר לא בהישג ידם. הארתך לגבי הקשר לעבריינות נוער בהחלט חשובה ואליה אתייחס וכך גם לגבי ההשלכות הרגשיות חברתיות.

למעלה