שאלה לכולם בנושא ממתקים בריאים לסוכרתיים

Saaartal

New member
שלום לכולם,
שמי סער ואני וירולוג במקצועי ובין תחביבי אני גם מפתח כבר כעשור דברי מתיקה על בסיס רכיבים טבעיים (זו לא פרסומת, אבל למעוניינים - האתר שלי: www.spicecandies.com).
במסגרת יוזמה של אוניב' ירושלים חברתי לשתי מומחיות נוספות (תזונאית עם תואר שני ודר' לסוכרים) ואנו מעוניינים לנסות לפתח בעזרת הידע, הכלים והניסיון יש לנו, דברי מתיקה על בסיס רכיבים טבעיים לסוכרתיים. למעשה מה שאני מבקש מכם היא עצה, חוות דעת, ואת נקודת המבט האישית שלכם.

תרשו לי לנסח בבקשה חמש שאלות ותרגישו חופשי לענות עליהן (או לא), להוסיף, לפסול, להאיר או להעיר:
1. אילו סוכריות ודברי מתיקה שמתאימים לסוכרתיים קיימים בשוק שאתם מכירים?
2. כיצד הייתם משפרים את המוצרים הקיימים?
3. אילו בעיות או פיתרונות ייחודיים אתם רואים במוצרים הקיימים?
4. אם אתם הייתם מפתחים מוצר שכזה - מה הייתם מצפים ממנו? או מכלילים בו?
5. איזו שאלה לא שאלתי אבל אתם הייתם שואלים?

בתודה רבה רבה לכל העונים.
סער
 

Harrington

Well-known member
1. אילו סוכריות ודברי מתיקה שמתאימים לסוכרתיים קיימים בשוק שאתם מכירים?
כמעט ואינני מכיר כלל, אך זה ככל הנראה 'באג' שלי פרטי (פשוט לא כ"כ מודע לכל האפשרויות ולצערי אוכל דברי מתיקה בחופשיות, פשוט כי אף אחד לא הסביר לי מעולם מה מותר ומה אסור, מה כדאי ומה מומלץ, וכו').
יש אמנם לעתים סוכריות שאני רואה כיתוב 'ללא סוכר' על אריזותיהן. למשל סוכריות חמאה של חברה מוכרת, השם ברח לי כרגע. בדרך כלל שוכבות זו לצד זו אריזות עם ובלי הכיתוב הזה ואז ארכוש דווקא את זה שללא סוכר, כאשר מנסיון הדבר לא מורגש בטעם.
2. כיצד הייתם משפרים את המוצרים הקיימים?
בראש ובראשונה בכיתוב ברור שתופס את העין.
3. אילו בעיות או פיתרונות ייחודיים אתם רואים במוצרים הקיימים?
על פניו שאין מספיק מהם. אם אני עומד כעת ברשת כלשהי מול 'קיר' הסוכריות, אלו ללא סוכר (או כל התאמה אחרת לסוכרתיים) יהיו מתי מעט שבקושי ניתן יהיה לאתר. אם למשל הייתה עמודה מיוחדת שמעליה היה כתוב 'לסוכרתיים' או 'ללא סוכר', מירב הסיכויים שהייתי פונה דווקא לשם. בהיעדר סטנד כזה אני קונה פשוט מה שנראה לי טעים, מושך את העין, מבלי להסתכל כלל אם זה טוב עבורי אם לאו.
4. אם אתם הייתם מפתחים מוצר שכזה - מה הייתם מצפים ממנו? או מכלילים בו?
כאמור כיתוב משמעותי ומושך את העין בנוגע לבריאותו יחסית למוצרי מתיקה אחרים (למשל 'ללא סוכר' אבל בגדול). לגבי המוצר עצמו, מן הסתם הייתי רוצה שהטעם שלו יהיה קרוב ככל שניתן למוצר המקורי כשהוא עם סוכר.
5. איזו שאלה לא שאלתי אבל אתם הייתם שואלים?
רק מציין שוב שאני כנראה לא הדוגמה הטובה לשאלון זה, מפאת טיפשות ואי-הכרת המטריה כמו שצריך.
 

Saaartal

New member
כמעט ואינני מכיר כלל, אך זה ככל הנראה 'באג' שלי פרטי (פשוט לא כ"כ מודע לכל האפשרויות ולצערי אוכל דברי מתיקה בחופשיות, פשוט כי אף אחד לא הסביר לי מעולם מה מותר ומה אסור, מה כדאי ומה מומלץ, וכו').
יש אמנם לעתים סוכריות שאני רואה כיתוב 'ללא סוכר' על אריזותיהן. למשל סוכריות חמאה של חברה מוכרת, השם ברח לי כרגע. בדרך כלל שוכבות זו לצד זו אריזות עם ובלי הכיתוב הזה ואז ארכוש דווקא את זה שללא סוכר, כאשר מנסיון הדבר לא מורגש בטעם.

בראש ובראשונה בכיתוב ברור שתופס את העין.

על פניו שאין מספיק מהם. אם אני עומד כעת ברשת כלשהי מול 'קיר' הסוכריות, אלו ללא סוכר (או כל התאמה אחרת לסוכרתיים) יהיו מתי מעט שבקושי ניתן יהיה לאתר. אם למשל הייתה עמודה מיוחדת שמעליה היה כתוב 'לסוכרתיים' או 'ללא סוכר', מירב הסיכויים שהייתי פונה דווקא לשם. בהיעדר סטנד כזה אני קונה פשוט מה שנראה לי טעים, מושך את העין, מבלי להסתכל כלל אם זה טוב עבורי אם לאו.

כאמור כיתוב משמעותי ומושך את העין בנוגע לבריאותו יחסית למוצרי מתיקה אחרים (למשל 'ללא סוכר' אבל בגדול). לגבי המוצר עצמו, מן הסתם הייתי רוצה שהטעם שלו יהיה קרוב ככל שניתן למוצר המקורי כשהוא עם סוכר.

רק מציין שוב שאני כנראה לא הדוגמה הטובה לשאלון זה, מפאת טיפשות ואי-הכרת המטריה כמו שצריך.
היי. תודה על הפידבק המצויין.
לגבי הסוכריות - אתה כנראה מדבר על werters original.
עמדה של מוצרים לסכרתיים זה נקודה מצויינת - אבל צריך לשכנע את הסופרמרקט להכין אחת וזה פרוייקט אחר - אבל בהחלט נקודה מצויינת. תודה!
טעם מוצלח וכיתוב בולט וברור אלה נקודות נהדרות. מסכים בהחלט.
מוצר שאין לו טעם מוצלח לא שווה שיהיה על המדף (ואציין שלא מזמן הילדים שלי קנו סוכריות דחוסות בחפיסה והן היו פשוט מגעילות, חד וחלק).
אנחנו נעבוד עם רכיבים טבעיים ולא ממתיקים מלאכותיים - שהטעם שלהם נוראי בעיניי.
אגב, הייתרון של סוכריות המבוססות על סוכר הוא שהסוכריה לא מרגישה מאד מתוקה. הסוכר מדגיש את הטעם של הצמח או התבלין שהוספת במקום להדגיש את הטעם שלו עצמו כמו שממתיקים סינתטיים עושים. חלק ניכר מהממתיקים הסינתטיים כיום ידועים כמסרטנים או גורמים לבעיות כאלה ואחרות - כדאי להיזהר עם זה.

מה שעצוב בעיניי הוא שהתעשייה קופצת על כל מוצר חדש בלי שיהיה לו שום רקע מדעי. סוכרלוז הוא סוכר רגיל ששלושה אטומי מימן שלו הוחלפו באטומי כלור (נשמע רעיל? מלח מטבח מכיל שני יסודות רעילים מאד - נתרן שמגיב באלימות עם מים וכלור, אז גם סוכרלוז לא רעיל, אל חשש). הבעיה שלי עם סוכרלוז זה שכשהוא התחיל לשמש בתעשייה לא היה לו מספיק מידע מדעי על בטיחות בבני אדם או מודלים (עכברים, בעיקר, ויש מגוון בדיקות). לחברות זה לא הזיז, כמובן, ועכברי הניסיון הראשונים הם, נו, כולנו.
רק בריאות ושמור על עצמך...
סער
 
בבקשה, קבל תשובה אחת לכול השאלות:
אולי להתבסס על מוצרים טבעיים כמו פירות המותרים לחולי סוכרת : תות שדה ,תפוח, אגס , אפרסק,ולשלבם עם קוקוס.
שווה לבדוק את הסוכר החדש שפורסם בזה שאיננו נספג לגוף ושלא משאיר אחריו פחמימות,
אך הוא ממתיק הכול ובטעמו כמו סוכר רגיל.
 
בבקשה, קבל תשובה אחת לכול השאלות:
אולי להתבסס על מוצרים טבעיים כמו פירות המותרים לחולי סוכרת : תות שדה ,תפוח, אגס , אפרסק.
אגב,
שווה לבדוק את הסוכר החדש שנקרא "אלולוז .(יתרונו בכך איננו נספג לגוף ,אך ממתיק כמו סוכר רגיל.)
 

Saaartal

New member
בבקשה, קבל תשובה אחת לכול השאלות:
אולי להתבסס על מוצרים טבעיים כמו פירות המותרים לחולי סוכרת : תות שדה ,תפוח, אגס , אפרסק.
אגב,
שווה לבדוק את הסוכר החדש שנקרא "אלולוז .(יתרונו בכך איננו נספג לגוף ,אך ממתיק כמו סוכר רגיל.)
תודה רבה!!!
בהחלט מוסכם - זה הרעיון. לעבוד עם פירות וצמחים טבעיים (ולא תמציות).
אלולוז לא שמעתי - בהחלט אבדוק.
תודה רבה על הפידבק, הטיפים והעצות!
סער
 

mrkorr

New member
מחיר!!!
שוקולד (על כל סוגיו) ללא סוכר עולה יותר משוקולד עם סוכר.
אני יודע... עלויות חומרי שימור...עלויות ממתיקים... בלה בלה בלה...
כצרכן זה לא מעניין אותי: אם הצליחו לעשות אריזת שוקולד רגיל ב-7.90 אין שום סיבה בעולם שבשנת 2021 לא יהיה שוקולד מריר ללא סוכר ב-7.90 או נמוך מיזה.
אבל... אנחנו קהל שבוי שרוצה מידי פעם לטעום שוקולד מבלי להיפרד לשלום מבהונות רגלינו... אז אנחנו משלמים.... 11.90, 13.90, 15.90
כל מה שהחברות החזיריות מבקשות.
אתה רוצה להצליח??? תעתיק מהם ותעשה שזה יהיה במחיר רגיל (כמו למשל מסטיקים, המחיר רגיל ולכן כולם קונים מסטיקים ללא סוכר. הבזוקות והמסטיקים העגולים של פעם כבר כמעט נכחדו).
אתה רוצה לפוצץ את השוק? תעתיק מהם ותעשה שזה יהיה במחיר נמוך יותר ממחיר רגיל.
 

Saaartal

New member
מחיר!!!
שוקולד (על כל סוגיו) ללא סוכר עולה יותר משוקולד עם סוכר.
אני יודע... עלויות חומרי שימור...עלויות ממתיקים... בלה בלה בלה...
כצרכן זה לא מעניין אותי: אם הצליחו לעשות אריזת שוקולד רגיל ב-7.90 אין שום סיבה בעולם שבשנת 2021 לא יהיה שוקולד מריר ללא סוכר ב-7.90 או נמוך מיזה.
אבל... אנחנו קהל שבוי שרוצה מידי פעם לטעום שוקולד מבלי להיפרד לשלום מבהונות רגלינו... אז אנחנו משלמים.... 11.90, 13.90, 15.90
כל מה שהחברות החזיריות מבקשות.
אתה רוצה להצליח??? תעתיק מהם ותעשה שזה יהיה במחיר רגיל (כמו למשל מסטיקים, המחיר רגיל ולכן כולם קונים מסטיקים ללא סוכר. הבזוקות והמסטיקים העגולים של פעם כבר כמעט נכחדו).
אתה רוצה לפוצץ את השוק? תעתיק מהם ותעשה שזה יהיה במחיר נמוך יותר ממחיר רגיל.
מסכים, מחיר זה פקטור חשוב. זו נקודה חשובה שניקח אותה בחשבון.
לגבי המחיר קח עוד פקטור בחשבון: אם חברה שמייבאת מוצר מוכרת אותו באופן ישיר לדוגמא ב-20 ש"ח (אני מעגל), 10 ש"ח הולכים למס הכנסה שלה, עוד 3 ש"ח הלכו על מכס, עוד 2 ש"ח על משלוח ואחרי כל זה היא צריכה גם לשלם מיסים עקיפים (כמו ארנונה עסקית יקרה, עובדים, חשמל, ביטוחים ועוד ועוד) אז מתמטית - רוב הכסף לא הולך לחברה שממנה אתה קונה, היא מרוויחה יחסית מעט.

לגבי המרכיבים:
אני אישית, כביולוג שקורא לא מעט ספרות מקצועית, גם בתחומי הסוכריות (כי זה מעניין אותי) מתחלחל ממה שחברות דוחפות לנו למזון.
חומרים משמרים שידועים כמסרטים, צבעי מאכל שגורמים בעיות קשות לילדים של קשב וריכוז, וחלקם הלא קטן גם מסרטנים ועוד ועוד.
זוועה לגמרי - ואין שום בקרה בעניין, לא כזו שאפקטיבית. משרד הבריאות אפילו שחרר כמה וכמה חומרי ריסוס שידועים כמסרטים ואישר אותם לריסוס פירות וירקות.
ממש דואגים לבריאות שלנו...
מצד שני, אני מכין סוכריות ללא חומרים משמרים - אין צורך, סוכר הוא משמר טבעי (דוגמא: דבש בן 2000 שנה שהוציאו מהפירמידות היה לחלוטין אכיל).
אני גם מכין סוכריות ללא צבעי מאכל - ממש אין צורך - שים ריבת תות בסוכריה ונחש איזה צבע תקבל? אדום. נכון שהוא לא יהיה מבריק ולא מושך לילדים אלא יהיה לו צבע אדום רגיל של תות, כמה מוזר. כנ"ל לגבי סוכריות שוקולד, חלווה, תפוז, לימון ועוד ועוד.
למה חברות עושות את זה? כי זה זול יותר משמעותית וזה מפשט להן את תהליך הייצור. אבל אני לא אכנס לזה כאן כי זה לא פורום סוכריות אלא פורום סכרת (אפשר ליצור איתי קשר בפרטי ואשמח להסביר).
תודה על חוות הדעת!
סער
 

Saaartal

New member
תודה רבה חברים - אני מאד מעריך את העזרה, הנכונות והזמן שהוקדש להקליד תשובות.
אענה באופן פרטני לכל אחד לעיל.
 
למעלה