שאלה לכולם! גם למי שלא כ"כ מתמצא...

מיכלוש7

New member
שאלה לכולם! גם למי שלא כ"כ מתמצא...

אוקיי, אני הולכת ממש עוד שבוע-שבועיים לקנות פסנתר (סוף סוף!) יש לי 5000 ש"ח ביד (אולי קצת יותר...) אבל... אני ממש לא מבינה הרבה בפסנתרים! ולכן זאת תהיה בעיה בשבילי... אז תקשיבו, 2 שאלות: 1. עדיף לקנות ת´פסנתר בחנות לפסנתרים, או מאדם פרטי שקונה ומוכר פסנתרים? על מי יותר אפשר לסמוך? אתם מכירים מקומות עם פסנתרים? 2. איזה פסנתרים (אני רוצה שמות של חברות!!! כמו יאמה...) טובים יד שניה או שלישית אפשר להשיג ב5000 ש"ח???? וע"פ מה בודקים עם פסנתר הוא טוב? (אל תגידו לי לקחת מישהו מומחה!) ע"פ איכות הצליל כשאני מנגנת בו??? תודה!!! :)

דניעל

New member
למרות שביקשת שלא נציע מומחה

רציתי לספר לך שלפני שנתיים ורבע קניתי את הפסנתר שלי משכנים בבניין ולקחתי מומחה, שתמורת 150 ש"ח בדק את הפסנתר ואמר את דעתו. אני לא מצטערת לרגע שלקחתי אותו. אם תרצי את שמו תשלחי לי מסר.

מיכלוש7

New member
טוב נו...

השתכנעתי! אם זה באמת שווה את זה, אז אולי אני באמת אקח מומחה, יש לכם שמות ומס´ טל´? אני גרה בראשל"צ! אבל לכל מקרה שלא יהיה, אני עדיין רוצה כל מיני המלצות בקשר לפסנתרים, אמרו לי שפסנתרים מהמערב הם הכי טובים, ושגרמנים יותר טובים מפסנתרים רוסיים! אבל יותר אני לא יודעת!

דניעל

New member
הוא גם מכוון פסנתרים?

כמה הוא לוקח על כיוון? הזמנתי אותו עכשיו כדי לכוון, והוא לוקח 350. זה הרבה? הבנתי שהוא שפיץ רציני.

AsPaRaGuSiTuSh

New member
הכל תלוי בטעם

הכל תלוי בטעם האישי שלך: איך אתה אוהב שהקלידים נראים, מרגישים. איך אתה אוהב את הצליל. איך אתה אוהב את רכות או קשות הקלידים. בכל מקרה, לא משנה את אתה לוקח ממוחה או לא (אני חושבת שמיותר), אתה חייב לנגן על הפסנתר לפני שאתה קונה ולראות אם אתה מתחבר אליו. אני אישית קניתי את הפסנתר שלי (ימהה) מחנות בראשון בשם "דיאז" (מאחורי קניון הזהב). זו חנות שעובדים בה שנאים די מקצועיים לדעתי, והם מוכרים פסנתרים יד שניה, אבל לפני שהם מוכרים אותם הם משפצים אותם לחלוטין (כך שהפסנתר שאתה קונה הוא כמו חדש) (יש להם מעבדת פסנתרים). מנסיון (של שני פסנתרים שקניתי מהם, ושני גיטרות ועוד...), הם עושים עבודה טובה, המחירים סבירים, (ותמיד ניתן להמקח) וזהו... תלך לשם, תשאל אותם מה אפשר לקנות בסכום זה, והם ימליצו לך. לדעתי הפסנתרים היפניים הם הטובים ביותר (למשל ימהה, אבל יש עוד חברות, ימהה די יקרים), ואחריהם יש את הפסנתרים הגרמניים. אם תצטרך עוד מידי, תכתוב. בכל אופן, לדעתי עדיף לקחת איתך מומחה להתמקחויות, באשר מומחה לפסנתרים, כי פסנתר זה עיניין של קליק.

טלפונים אני אעביר במסרים, אבל 350

לכיוון נשמע סביר לחלוטין. כעקרון, צליל זה ענין של טעם, כמו גם מגע. הקוסיים הקטנים באמת ´סובלים´ מצליל ´אטום´ ומגע ´קשה´. לי דווקא יש רוסי גדול שאין לו את המאפיינים האלו. בכל מקרה - האישו זה לא אמינות.

מיכלוש7

New member
וואו! ממש תודה! ../images/Emo24.gif

אין לכם מושג כמה עזרתם לי! טוב לדעת שעוד נשארו כמה נשמות טובות בפורום הזה... אז תודה רבה! ויש לי גם כמה תגובות אישיות: לעדי: תודה! עכשיו וויתרתי רישמית על פסנתרים רוסיים! כנראה שזה לא ממש מה שחיפשתי... אבל מ´זתומרת פסנתר גדול ופסנתר קטן? כאילו, אני יודעת שיש כמה גדלים, (לי אין מקום בבית לפסנתר גדול!) אבל למה זה משנה את עוצמת הצליל?!? לדניעל: תודה ענקית על הההודעה ששלחת לי עם הטל´ של הממוחה לפסנתר! אני לא יודעת אם אני אקח אותו... אבל נחמד שמשקיעים בך... ואגב, איזה פסנתר יש לך? ואיפה קנית אותו? אני רוצה גם כזה פסנתר! (ב4000 ש"ח פחות משוויו האמיתי! שווה!) לבן אדם עם השם הארוך שאין לי כוח לרשום... וואו... אתה אשכרה מבין בזה... אני חושבת שאני אלך לחנות שהמלצת לי! אבל כמה עלה לך הפסנתר של יאמה? פשוט גם אני חשבתי לקנות פסנתר שלהם... השאלה היא אם יש לי מספיק כסף... אם אמרת שהם יקרים... דבר אחד בטוח: פסנתר זה בהחלט עניין של קליק! אתה מכיר חנות בראשל"צ שקוראים לה "מרכז הפסנתר"?

כמו שממליצים כך צריך גם לא

מרכז הפסנתר מכרו לי פסנתר דפוק. זאת הסיבה שכיום אני ממליץ על מומחה שיבדוק. בקשר לגודל: לא תמיד יש קשר כמובן. כנראה שזה מין סטנדרט רוסי

AsPaRaGuSiTuSh

New member
אז ככה....

קודם כל, גודל הפסנתר כן משפיע על הצליל, כי המיתרים בפנים יותר ארוכים וכך הצליל נשצע יותר טוב. אני יודעת את זה בגלל שפעם קניתי ימהה u2 (מחיר 10,000), והוא כמובן היה מעולה, וכל צליל זה צליל, אבל אח" עברתי דירה וקניתי עם בן זוגי פסנתר ימהה u3 (שכל ההבדל בניהם פחות או יותר זה בגודל)(מחיר: 14,000), והוא נשמע הרבה יותר טוב! אבל כל מה שאני אמרתי עכשיו זה שטויות, כי לא כל הפסנתרים מחברה מסוימת מדגם מסוים נשמעים אותו דבר!!! כל פסנתר נולד עם צליל משלו, חוזק משלו, ורגישות משלו, וצריך ללכת ולנגן! שקניתי את הפסנתר האחרון, היו שם שני פסנתרים זהים לחלוטין, אבל כל אחד מהם נשמע שונה לגמרי לגמרי... (בגלל זה, למשל, אסור לקנות פסנתר בטלפון למרות שאתה מכיר את הדגם) אני לא מכירה את "מרכז הפסנתר", מה הם מוכירם? חדשים או יד שניה? (אני אישית מעדיפה יד שניה, כי שום דבר נוראי ממש לא יכול לקרות לפסנתר יד שניה, ובמחיר המוקצב אתה קונה משהו הרבה יותר טוב אם הוא יד שניה. אם תרצה את הטלפון של דיאז, תגיד לי (והשם שלי הוא אספרגוסיתוש)

מיכלוש7

New member
קודם כל...

אני בת! ומסתבר שגם את... אז נעים להכיר! :) איך זה יכול להיות שאותו פסנתר מאותו דגם ישמע שונה לגמרי?!? זה חשוד! כי דווקא מצאתי באינטרנט כל מיני אתרים שמציעים פסנתרים יד 2 למכירה... והם דווקא נשמעים טובים! אז לא כדאי לי לקנות משם??? ב"מרכז הפסנתר" יש פסנתרים יד שניה, ודווקא שמעתי שהם די טובים... חשבתי ללכת לשם... אבל כרגע נודע לי (הודעה 1 למעלה!) שהם מכרו למישהיא פסנתר דפוק! :( את הטל´ של "דיאז" כבר יש לי! אבל תודה בכל אופן!!! :) אני חושבת שאני אלך ל2 החנויות ואבחר כבר! (אם להורים שלי יהיה כח להסתובב איתי בכל ראשון...) אגב, למה קנית פסנתר ימהה חדש??? ומה עשית עם הקודם???

AsPaRaGuSiTuSh

New member
שניהם היו יד שניה

הקודם נשאר בבית של ההורים שלי לצערי, הייתי קשורה אליו מאוד... ו-לא!!! אל תקני "על עיוור", לכי ותשמעי! בהצלחה, ספרי לנו אח"כ מה קנית.. (מניסיון, כדאי להביא הורים, כי אז פתאום התקציב עולה....
)

מיכלוש7

New member
חחח....

עם ההורים שלי, התקציב דווקא ירד.... הם לא כ"כ שמחים לקנות לי פסנתר, כי הם פוחדים שפתאום ימאס לי לנגן!!! (אני ילדה כזאת...) אבל אני יודעת שזה לא הולך לקרות!!! אבל... למרות שאני מדברת על זה הרבה, קונים לי ת´פסנתר רק בחנוכה! (צריך זמן ש2 ההורים שלי בחופש... קניית פסנתר זה מבצע גדול!) אז... שלא יהיו לכם ציפיות גדולות... כשאני אקנה אני מבטיחה דבר 1 לספר לאנשים שבפורום! אגב, בת כמה את???

מיכלוש7

New member
חקירה:

את בת 19??? ווואו... אני עוד 39 יום בת 15!!! וכמה שנים את כבר לומדת לנגן על פסנתר? יש לך איי-סי-קיו? איפה את גרה? (איזה חקירות אני עושה לך...)

AsPaRaGuSiTuSh

New member
../images/Emo13.gif

ובכן, אני מאיזור המרכז יש לי icq אבל אני לא משתמשת בו באופן קבוע אני לומדת כבר 6 שנים (נראה לי שעניתי על הכל, לא?)

אני שונא להגיד שמישהו לא בסדר

אבל זה מה שהיה במקרה שלי. זה הכל. אני לא אסיק מסקנות במקומך. מה שאני עשיתי בפעם הבאה שקניתי פסנתר הוא פשוט להביא מומחה לבדיקה. נב אספרגושית או איך שקוראים לך: ודאי שלגודל יש משמעות (למרות ההכחשות) אבל הוא לא קובע בתור פקטור יחיד ואבסולוטי גדול = טוב (כמו במקרים אחרים, גם קטן יכול להיות סבבה)

AsPaRaGuSiTuSh

New member
כן, ברור צודק

אני דיברתי על שני פסנתרים זהים, פרט לגודל, ואז זה משפר

למעלה