שאלה לכולם?הקיץ בפתח .

orii

New member
המידע שגרם לשינוי בגישה הרפואית

לא היה מחקרים שראו שבידוד עדיף על חלוקת החולים על פי החיידקים, אלא העובדה המדהימה, איך החיידקים עוברים בין החולים במרכזי ה- CF. בזכות "טביעות האצבע" של החיידקים (DAN fingerprinting) ניתן היה ליראות איך זנים אלימים עוברים בין החולים ומחמירים את מצבם.

כמו כן, הבינו שבדיקות הכייח הן בעלות יעילות/רגישות מאוד מוגבלת והרבה פעמים מפספסים את החיידק שנמצא בריאות והאבחנה שגויה. כמו כן זה שלשני חולים יש פסאודומנס (ונגיד ששני הזנים רגישים ךאנטיביוטיקה), זה לא אומר שהם יכולםי להיות ביחד. יכול להיותת שאחר מהם מאוד אלים והשני מאוד מתון. כל זה הביא למסקנה שצריך לבודד את החולים.

לגבי סוגיית הכיור מול הבריכה, ברור שבבריכה יש חשיפה גבוהה הרבה יותר גבוהה לחיידקים הנימצאים במיים.

orii

New member
כמו שאמרת הכלור עוזר

אבל למיטב הבנתי הוא לא מחסל את כל החיידקים, ועדיין יש יחסית הרבה מהם בבריכה...

orii

New member
הפסאודומונס

ככלל, הפסאודומונס נמצא רק אצל חולי CF ולא אצל אנשים בריאים. לכן נשיקות עם אנשים ללא CF לא מעבירה פסאודומונס.
הפסאודומונס, כמו כל חיידקים, זקוק למים כדי לחיות, היובש הוא האויב בכי גרוע של חיידקים. לכן היכן שיש רטיבות, לא לדבר על מיים יש חיידקים. פסאודומונס הוא חיידק קשוח ולכן הוא יכול לחיות בכל מקום רטוב כמו מגב, כיור ובטח שבבריכה (לא שמנה מאיזה סוג).

שימו לב ששימור מזון מסורתי הוא אוסף של שיטות להרחקת מים: יבוש, המלחה, עישון... למה ריבה לא מתקלקלת למרות שהיא מלאה בסוכר - כי אין בה מים.

בנוסף, מעניין לציין שחיידקי הפנאומוניה, שגורמים לדלקת ריאות באנשים ללא CF, כמעט לעולם לא יגרמו לדלקת ריאות לאנשים עם CF. לכן, זה פחות מפחיד שילד עם CF נמצא בבית ספר (עם ילדים בלי CF שאולי מפתחים דלקת ריאות), לעומת מפגש תמים עם ילד עם CF.

אי אפשר להכחיד חיידקים כמו הפסאודומונס.

כאמור אני מדבר רק על סמך הבנתי ואני לא רופא...

כשחולי סי אף נולדים החיידק הפסדאמונס כבר נמצא

אצלם בגוף? או שהוא מגיע רק אם יש החמרה ראתית, ואז הוא פשוט "מתנחל" בריאות ואז צריך לעבוד קשה כדי לגרש אותו?

nnn007

New member
שאלה לכולם?הקיץ בפתח .

מה הם אמצעי הזהירות בבריכות איך להתגוננן מחיידקים.או שעדיף ללכת לים ולוותר על בריכות.

orii

New member
בשימחה

orii

New member
תינוקות נולדים ללא חיידקים

את חיידק הפסאודומונס מקבלים מהסביבה. זה יכול להיות מאיזה חפץ לח בבית או בחוץ או מחולה CF אחר. יש תקופה קריטית של מספר קטן של חודשים לאחר ההדבקה. הראשונה. בתקופה הזו ניתן למגר את החיידק ולסלק אתו מהריאות. אבל אם הוא חי בריאות של חולה CF מספיק זמן הוא עובר למצב שנקרא ביופילם - זה מצב חברתי בו החייקדים משתפים פעולה אחד עם השני ובונים מבנים המגינים על עצמם מכל טיפול עתידי (קוראים להם גם זן מוקואידי). למעשה, אם מגיעים לשלב זה, כבר לעולם לא נצליח להיפתר/לגרש מהחיידקים, אלא רק לרסן אותם.

יש תמימות דעים בין הרופאים על חשיבות טיפול אנטיביוטי "אגרסיבי" - כדי לחסל ולגרש את החיידקים מיד לאחר ההדבקה. לפני כמה שנים היו על כך ויכוחים קשים אולם מחקרים הוכיחו שחיסול החיידקים בשלב זה (חלון הזדמנויות) הוא בעל חשיבות עליונה.

לאחר ההתנחלות (קולוניזציה) כשיש החמרה ראתית היא נגרמת, ככל הניראה, בגלל שחיידקים אלו "מרימים את הראש" - הטיפול האנטיביוטי מרסן אותם, ומסיים את ההחמרה.

orii

New member
ומי אמר שהים יותר טוב?

אני יושע שיש מחלוקת רצינית בין הרופאים אם כדאי שחולי CF יבקרו בבירכות שחייה.
אני לא יודע אם כבר הולכים אם יש דרכים להתגונן.
לגבי הים אין לי מושג אם הוא יותר בטוח או פחות בטוח.
אני אשאל את דר שוסייב.

שאלת השאלות...

למה כולנו בלי יוצא מן הכלל נראים צעירים מלפחות 5-6 שנים מהגיל האמיתי?
מה גם שבגלל המחסור בחמצן היינו אמורים לפתח קמטים וכו' יותר מאנשים בריאים.

orii

New member
התשובה בגוף השאלה - חמצן מזיק לעור

לכן באנטיאייגינג (anti-aging) לוקחים הרבה אנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) - להלחם בנזקי החמצן.

אבל ברצינות - אין לי מושג.

itamarc8

New member
כחול ידידי!!!

אני 178 רזה אני בן 46.7 חושבים אני בן 35 צעיר מגילי ולא מאמינים שאני בגיל הזה מראה להם תעודת זהות להוכחות חחחחח.

orii

New member
הבריכה והים - התשובות של דר' שוסייב

"בריכה ההיא מקור מסוכן פסיאודומונס ולכן איננו ממליצים על הליכה לבריכה ולמרות שהפעילות הספורטיבית בבריכה היא מעולה אין אמצעים שיקטינו את סכנת ההידבקות.

הים לעומת זאת הרבה יותר טוב, מה עוד שמדובר במים עם תמיסה היפרטונית - ולכן גם בריכת גורדון מומלצת.

הים פחות בטוח מבריכה והיכולת לפעילות ספורטיבי לאנשים מן הישוב נמוכה יותר, אך פעילות ים כמו גלשנים לנוער מפרשיות לסוגייהן וכו', בהחלט מומלצים"

מאיזו בחינה הים פחות בטוח מבריכה

לא מבינה את הכוונה
נראה לי מוגזם לא ללכת לבריכה, אם מישהו אוהב את זה
במיוחד אם המטרה היא שחייה ספורטיבית
נראה לי שהיתרון יעלה על החיסרון, במיוחד אם למישהו כבר פסאודומונס.

אם רוצים משהו להימנע ממנו, לכו כבר על ג'קוזי. זה אינקובטור אמיתי!

orii

New member
לפי דר' שוסייב הים יותר בטוח ולא פחות

והוא יותר בטוח כי כנראה לא גדל בו פסאודומוס, כנראה בגלל ריכוז מלח גבוה (3%). זה לא שאין חיידקים בים, אבל כנראה אלו שגדלים בים (לא באיזור עם שפכים) אינם מסוכנים. וכמו שדר' שוסייב מציין, בנוסף, רסס הים יכול להועיל.

ועוד הערה על פרספקטיבה היסטורית לגבי מה שניראה מוגזם. ממה שאני מבין בימים היפים של דבוס, כשכל ה-CFניקים יצאו ביחד לנופש ו"אכלו אחד מהצלחת של השני" - זה ניראה אחלה. כשהתחילו לדבר על הפרדה בים CFניקים על פי חיידקים, זה ניראה מוגזם ומיותר. אבל אחרי כמה וכמה שנים זה הופך לסטנדרט שניראה נורמאלי....

היום אומרים שההפרדה לפי חיידקים אינה יעילה ולמעשה מסוכנת וצריכים לעבור למדיניות של בידוד. זה נשמע נורא וזה באמת נורא למי שרגיל לקבל תמיכה מאחים/יות לצרה. אבל לנוכח העדויות המדעיות, לא תהיה ברירה וגם לזה נתרגל ואחרי מספיק זמן גם זה יהיה נורמאלי.

יכול להיות שאותו דבר יקרה בנושא הבריכות - והאיסור על בריכות יהפוך לנורמה. אישית, אני לא יודע אם יש מספיק עדויות היום שרחצה בריכה באמת מסוכנת ל- CFניקים. זה שמצאו פסאודומונס במים של בריכה, עדיים לא הופך, בעייני, את הבריכה למסוכנת. צריך להראות שהחיידקים האלו מהבריכה הם אכן מדביקים CFניקים. אני משער שרוב הההדבקות המסוכנת מתרחשות בין CFניקים.

דרך אגב, לכל חיידק יש טביעת אצבע יחודית ולכן ניתן לעקוב אחר הדבקות - מי קיבל את החיידק של מי. זה עדיין לא חלק מהבדיקות הרוטיניות/רגילות של המירפאה - אבל בעייני זו רק שאלה של זמן (וככל שהוא יקצר ייטב).

למעלה