שאלה לכולם

שלגיה**

New member
שאלה לכולם ../images/Emo35.gif

איך אתם מסבירים את העובדה אני יכולה לשתות ולאכול בו זמנית והכל בסדר ואפילו תחושת אי נוחות אין לי. הרי עדי כל הזמן מדבר על הקפדה של הפרדת בין שתיה לאוכל? אתמול אכלתי פירה וברוקולי בארוחת ערב והייתי נורא צמאה אז שתיתי תוך כדי ואח"כ המשכתי לשתות ולאכול במקביל. נכון שהטבעת פתוחה ויש מעבר רגיל האם זו הסיבה? האם יש פאוץ´ עליון בכלל כשהטבעת פתוחה ולא נעשתה אף הצרה ???? האם הפאוץ´ העליון מתרחב רק לאחר הצרה וכשאוכלים כמות גדולה יותר של אוכל? אשמח לקבל תשובות. בנתיים הולך לי בסדר גמור,אני מרגישה מצוין ואוכלת לפי הכללים וההוראות של הדיאטנית,לא חורגת בגרם ! שתהיה שבת שלום לכולם
שלגיה

רוייקו

New member
שלגיונת, שבת שלום לך ../images/Emo42.gif

לגבי שאלתך: רק 15 אחוז מהמנותחים אינם זקוקים לסגירה של הטבעת לאחר הניתוח. כל מנותח מגיב אחרת להגבלה שיוצרת אצלו הטבעת. האפקט הניתוחי אינו שווה. אצל כל אחד הטבעת חובקת באופן קצת שונה בגלל עובי הריקמה של הקיבה (עובי הבשר, דופק הקיבה) או בגלל המיקום שבחר בו המנתח מלכתחילה ועוד כמה סיבות.. כניראה שאת מאלה שאצלם יהיה צורך לסגור את הטבעת יותר, על מנת לקבל אפקט מגביל כפי שצריך להיות. יהיה בסדר רוייקו

שלגיה**

New member
רוייקו יקר

ומהו האפקט המגביל הזה? ספר לי איזו תחושה אמורה להיות לי אחרי כף פירה למשל? או צירוף של שתיה עם אוכל? מה יגרום לי לאחרה ההצרה תחושת מחנק? שעליה מדברים כולם? שבת שלום שלגיה

רוייקו

New member
האפקט המגביל של הניתוח כולל תחושת

מועקה באיזור החזה האמצעי בשל לחץ שנוצר בחלק העליון של הקיבה. האפקט המגביל תלוי במידת ההצרה של הטבעת: ככל שיצרו לך יותר, כך תהיי מוגבלת יותר באכילת מוצקים. גם מיים עוברים די לאט במעבר שיוצרת טבעת מוצרת היטב. במידה וההצרה מגבילה מאוד, כדאי ללגום נוזלים לאט מאוד ולהמנע כל האפשר מאכילת מוצקים המורכבים מסיבים הקשים ללעיסה. לא ניתן לשתות ולאכול יחד כי אין מקום מספיק גם לאוכל וגם לנפח נוזלי כלשהו. כשהטבעת פתוחה ניתן לאכול ולשתות בוזמנית, אבל קורה להרבה שלמרות הסגירה החוזרת הם עדיין מסוגלים לאכול כמעט כרגיל ואף לשתות תוך כדי.

RomiVais

New member
היי שלגיה!! ../images/Emo13.gif

כששאלתי את הדיאטנית מיד אחרי הניתוח לגבי שתיה תוך כדי אכילה (הייתי סקרנית
) היא אמרה שזה אינדיוידואלי... אחד יכול להרגיש אי נעימות או כאבים ואחר לא. מה שלומך? ואיך הולך לך? חזרת לרדת קצת או שאת עדיין עומדת במקום? שבת נפלאה, רומי

שלגיה**

New member
רומיל´ה יקרה

לצערי אני עומדת במקום
,אבל אני לא מוטרדת כי אני יודעת שאני בסדר והירידה המיוחלת תגיע.הדיאטנית בוולפסון הרגיעה אותי (לא שהייתי צריכה אותה בתור "כדור הרגעה" אבל בכל זאת דיברתי איתה. מה איתך? ממשיכה לרדת ? איך הולך? את שותה תוך כדי אכילה? להשתמע ושבוע טוב שלגיה

RomiVais

New member
שלגיונת יקרה!!! ../images/Emo13.gif

יופי שדיברת עם הדיאטנית, היא בטח הרגיעה אותך יותר ממה שהיית... אני שמחה מאוד לשמוע שאת בסדר ועומדת בעצירה הזמנית בצורה טובה. שלומי מצויין, גם אני עדיין קצת תקועה, למרות שהיתה תזוזה קטנטונת במחוג... אולי ירדתי גרם
אני לא שותה תוך כדי אכילה - אין לי צורך... בכל מקרה - אני סבלנית ויש לי זמן לחכות, כל עוד אני יודעת שאני עושה מה שצריך ולא חוטאת בכלל!!! שבוע שעבר קניתי מכנס וחולצה חדשים (לא יכולתי להתאפק) ופעם ראשונה בחיים שלי שלבשתי חולצה לבנה ולא שחורה! ההרגשה נפלאה!!
תשימי לב לזה שגם אם את לא יורדת במשקל - הגוף עדיין משתנה. אני מבחינה בשינויים בגוף וזה שווה יותר מכל קילו!!
שיהיה לך שבוע נפלא!!! ותהיי איתי בקשר, רומי

rinaoren

New member
שלום שילגיה חיפשתי אותך בוואלה והנה

מה שלומך ? לפי מיטב ידיעתי לא מומלץ לשתות תוך כדי האוכל זה מה שהרופא אמר לי וגם בחוברת ההסברה שקיבלתי רשום שצריך לשתות לאחר 15 דקות לפחות! תהיי בקשר! רינוש!

starit

New member
שלגיה, גם לי זה היה ככה בהתחלה

עד שהצרתי את הטבעת ואז באמת לא יכולתי ועדיין לא יכולה לאכול ולשתות בו זמנית

עדי.פ

New member
הפרדת השתיה מהאוכל נועדה

למנוע ריקון מהיר של הפאוץ אם את אוכלת ושותה באותו פרק זמן , המזון המוצק שבפאוץ הופך לנוזלי ועובר בקלות ובמהירות דרך הטבעת וכך מתרוקן לך הפאוץ במהירות רבה ואין תחושת שובע. כך את מאבדת את אפקט "המילוי" של הפאוץ כדאי להקפיד על הפרדת מזון משתיה לפחות 45 דקות אחרי האוכל (זה קשה אבל - החיים קשים)

noag

New member
האם כדאי????????

אני מועמדת לניתוח בעוד שבועיים בביה"ח אסותא אני מלאת חששות ופחדים אני רוצה לשמוע מכם/ן חוות דעת והמלצות האם זה באמת כדאי תודה רבה נועה

RomiVais

New member
היי נועה!! ../images/Emo13.gif

אני קצת מבולבלת ורוצה לוודא משהו... את זו ששאלה בפורום של וואלה לגבי הניתוח? אם כן - כתבתי לך מייל כפי שביקשת... אם לא - רק תגידי ואני אכתוב גם לך
לילה טוב, רומי

רוייקו

New member
ברוכה הבאה לפורום, נועה ובשעה טובה

שיהיה לך. מי מנתח אותך ? חוץ מיזה, ממה את חוששת בעצם ? הניתוח המבוצע היום נחשב ל"מיני ניתוח" ביחס למה שבוצע בעבר לאותה מטרה. אין לך מה לחשוש. בדרך כלל הניתוח עובר ללא בעיות מיוחדות. המנותחים משוחררים לאחר 24 שעות מניתוח או אפילו באותו יום (אם הלחץ על המחלקה גדולה וצריכים את המיטה שלך ..)

רוייקו

New member
עדי, שכחת משהו: כשטבעת סגורה

והמעבר צר, אין מקום להכיל גם נוזלים וגם מזון. הוספת נפח - הן על ידי נוזלים והן על ידי ביס נוסף של מזון מוצק - עשויים לגרום להתרחבות הפאוצ´, כתוצאה מלחץ שעל הפאוצ´. שתיית נוזלים במיקרה כזה היא סוג של "דחיסת מזון" ועשוייה להרוס את הפאוצ´. בנוסף, הנוזלים, כפי שהזכיר עדי, כמו "מורידים את המיים בשירותים" : שוטפים ומפנים במהירות רבה יותר את המזון מהפאוצ´ לחלק התחתון של הקיבה. אז כדאי להמנע כמה שפשר משתיה תוך כדי אכילה.

למעלה