שאלה לכולם

שאלה לכולם ../images/Emo53.gif

שלום לכל הפורום המדהים אבא שלי התחיל לסבול רק עכשיו אחרי חודשיים של טיפול כימוטרפי מהקאות בתדירות גדולה . עד עכשיו היו בחילות וליחה אבל עכשיו נוספו הקאות. הוא בולע כדור מיוחד בשם זופרן שאמור להקל על התופעות. רציתי לשאול אתכם אם מישהו יודע על אתר או מאמר כלשהו שממליץ על תזונה מסוימת . דברים שכדאי להמנע מהם שגורמים להקאות. אבא לא רוצה ללכת לתזונתית לכן מה שנותר לי זה לשאוב מידע מכל מיני גורמים ולהעביר לו או לאימא. אם מישהו יכול לעזור אני אודה
שיהיה לכם סוף שבוע רגוע אוהבת ליטל

blg

New member
יש חוברת המלצות של האגודה

בעיקרון מומלץ לא מתובל, לא יותר מידי חם, ארוחות קטנות. (זה מה שאני זוכרת) והיו פה הרבה אנשים שקרח עזר להם (למצוץ קרח / קרטיבים). אני באופן אישי אכלתי חודש וחצי חומס ופיתה (זה מה שלא עשה לי בחילה) אח"כ הזופרן + סטרואידים עזרו.

OHAVA

New member
בחילות והקאות

שלום לך נאחזת בתקווה התופעה מאוד מוכרת וליוותה אותי והחריפה עם ההתקדמות בטיפולים ההקאות לא כלכך קשורות לתזונה על אף שיישנה חוברת של האגודה למלחמה בסרטן לגבי תזונה נכונה בזמן הטיפולים הכימוטרפיים אולם תפקידה הוא להשלים לגוף את המינרלים והוויטמנים החסרים לו כל כך בעקבות הטיפולים. ההקאות קשורות יותר לשליטה של הנפש על הגוף כלומר פשוט עקב "ידיעת" ומחשבות המוח על הטיפול ועל תופעות הלוואי - מתחילות ההקאות. אצלי לדוגמא הבחילות וההקאות היו מתחילות עם הגעתי לביה"ח עוד לפני קבלת הטיפול הכימוטרפי. הכדורים שאביך בולע - זופרן או קטריל "טובים" רק ל - 24 השעות הראשונות לאחר הטיפול לאחר מכן אין להם שום השפעה על הגוף והסיבה שהכדורים האלה פועלים על דיכוי הפעילות המוחית והרצון להקיא. לאחר ה-24 שעות הראשונות פשוט לקחת "פראמין" שפועל על הקיבה ומונע את ההתקוצויות ודיכוי פעלות מוגברת במעיים שגורמות להקאה. מאחל לאביך בריאות ואושר ohava

ל-ohava

קודם כל תודה לך רציתי לשאול אם אתה יכול לתת לי יותר פרטים על הפראמין. קונים את זה עם מרשם? צריך להתעייץ לפני זה עם הרופא האונקולוג? אודה לך אם תיתן לי קצת פרטים תודה ליטל

OHAVA

New member
פראמין

למיטב זיכרוני אין צורך במרשם לצורך קניית "פראמין" התרופה גם מוכרת כתרופה המונעת הקאות עקב נסיעות
טיסות
או הפלגות (מחלת-ים) לאנשים רגישים. בריאות ואושר ohava

תופעות לוואי

היי ליטל יש דברים שאפשר לעשות כדי להקל על הבחילות וההקאות. כמו שציינו פה את התרופות הניתנות בבית החולים לבחילות כמו זופרן וקיטריל. כל אחד מוצא את התרופה שלה הוא מגיב הכי טוב. אני בזמן הטיפולים לקחתי זופרן, זו היחידה שעזרה, לשאר לא הגבתי בכלל. מעבר לזה גיליתי שמריחואנה מאד עוזרת. גם מרגישים פחות רע וזה גם קצת פותח את התאבון. לגבי תזונה צירפתי לינק, אני גם ממליצה לך לפנות לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן (03-5717888) לבקש שישלחו לך את החוברת של הטיפול התזונתי. לפעמים אפשר למצוא חלק מהחוברות שלהם במחלקות בבתי החולים. אם את בקשר עם תזונאית, היא יכולה גם להמליץ לך על תוספי מזון שעשירים בכל מה שהגוף צריך ובתקופה הזו מאד קשה לספק לו, כמו משקה בשם "אינשור" שעשיר בפרוטאינים וחלבונים והוא מיועד למי שלא מצליחים לספק לגוף את החומרים החשובים האלה. שבוע טוב

ציפורלילה חומד!

היי תודה על המידע. אבא לוקח זופרן כרגע. את החוברת של המידע התזונתי התומך יש לנו לקחתי בבית חולים. וגם אינשור יש לנו בבית קרטון של איזה שלושים פחיות ואבא שותה כמעט כל יום. רציתי פשוט לקחת רעיונות לתפריטים ומאכלים נוספים מועדפים שעדיף לאכול ממקורות אחרים. תודה רבה על העזרה . ליטל

בין היתר..

כן, טיפולים אנרגטיים למיניהם. רייקי, הילינג. יש גם יישוב בשם הרדוף, התושבים שם הם מרפאים, בתור התחלה הם פוגשים את החולה ולפי המצב הם ממליצים על דרך הטיפול הכי מתאימה. הם משלבים שיטות טיפול שונות, טיפול אנרגטי, תרופתי (על בסיס טבעי) ועוד. ברגע שאני אמצא לינק אני אצרף פה. הכי חשוב, שתמצאו מטפל שאתם בו ובדרך הטיפול שלו, מישהו שאבא יצור איתו קשר טוב ויסמוך עליו.

rona39

New member
בחילות

היי ליטל רצוי מאוד שאבא יאכל דברים מאוד קלים בימי הטיפול, כמו צנימים, תפוחים, דברים חמוצים כמו קלמנטינות ותפוזים, וישתה הרבה תה עם לימון או תה ירוק. אני לקחתי פראמין מהיום הראשון, כמו שעון כל ארבע שעות, וזה עזר לי מאוד. מרשמים, הרופא האונקולג יכול לתת וגם רופא המשפחה. יש נשים שפגשתי שעשו דיקור סיני בזמן הטיפולים וזה מאוד הקל עליהם. בהצלחה רונית

NiR AbR

New member
...

היי ליטל, מה שהציעו לך כאן זה בערך מה שניתן לעשות עם הבחילות של הכימו... כי כמו שבטח תביני (או הבנת) אין משהו שבאמת יכול להעלים אותן (לדעתי בכל אופן ומניסיון אישי). יש את קיטריל שבא בכדורים או בעירוי לווריד (כמו שאני קיבלתי) והוא די עוזר, לוקחים אותו נראה לי פעמיים ביום. בין לבין אמרו לי שאפשר לקחת פראמין אם זה לא עוזר וככה באמת עשיתי, אז אולי כדאי לנסות. ולגבי הזופרן - הוא אמור לעזור גם אבל הבנתי שיש לו תופעות לוואי של עצירות וכאבי ראש, שאצלי גם ככה הופיעו בעקבות הכימו, אז זה די מקשה כי גם ככה ההרגשה מגעילה. יש את כל השיטות של למצוץ דברים חמוצים, קפואים, לשתות קר וכל מיני דברים שהציעו לך למעלה. לי עזר לשתות קולה! :) למרות שעכשיו נגמלתי... לדעתי שווה לנסות טיפולים אלטרנטיביים כמו רפואה סינית, דיקור וכדומה על מנת להקל על תופעות הלוואי. שמעתי שיש כאלו שזה ממש עזר להם... הרבה בריאות, ושתעבור התקופה המגעילה הזאת מהר! ניר.

ha4

New member
../images/Emo91.gif - מקווה שתעזור

כשאבא שלי וסבא שלי עברו את אותו הדבר הם הלכו לדיקור סיני וזה עזר לסבא שלי (אצל אבא שלי זה היה מאוחר מידי). תגידי לאבא שלך שינסה ושאולי זה באמת יעזור לו. מקווה שיהיה לך ולו יותר טוב... הדר.

../images/Emo36.gifתודה לכולכם ../images/Emo26.gif

תודה לכולם על העצות אתם מקסימים אני יגיד לאבא לברר לגבי התרופות שהצעתם ולגבי המאכלים אני מניחה שזה פשוט אינדווידואלי כל אחד ומה שנוח לו לאכול יותר. אני מקווה שהתקופה הזאת תיגמר כבר כי קשה לי לראות את אבא שלי ככה מקיא כל הזמן ומשתעל בכל אופן אתם מקסימים ועושה לי טוב לדבר כאן עם כולכם אז תודה

למעלה