שאלה לכולם

AGADAT 21

New member
שאלה לכולם ../images/Emo92.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

ישנו משפט שאני מאוד אוהבת והייתי רוצה לדעת איך הוא מנקודת מבטכם "אם אתה עובר את הלילה אז סימן שכבר עברת את מרחק הלב מן המחר" מה דעתכם?

אהבתיה

New member
אכן שאלה מעניינת ../images/Emo70.gif

חברה שלי חולה על השיר הזה והיא ביקשה ממני לקנות את "חצות" רק בשבילו! (לא שיש לי התנגדות לעוד דיסק של שלמה!!!
) וכששמענו את השורה הזו היא אמרה שזה ממש נכון מה שנאמר שם אם כי צריך באמת להבין למה התכוון הכותב! (ובמקרה זה שלמה!) אז באמת למה הוא התכוון בשורה הזו
מהו מרחק הלב בעצם?

מטוס סילון ../images/Emo23.gif

אם אתה עובר את הלילה סימן שאתה כבר בֵמחר. הלב תמיד רוצה להיות כבר אחרי-כמו לפני בחינה למשל,או פחד שלפני טיסה-אם עברת את הלילה המרחק הטשטש לגמרי. מתוך אותו השיר(ששמעתי הבוקר ברכב בדרך למשרד בגלגל"ץ מביא לי תמיד חיוך בטיסות :"במטוס סילון לקצר דרכים ובשיחה להאריך". כמה פשוט.

מעניין!!!

קודם כל השיר מהדיסק הכי יפה של שלמה, אז כבר שווה התייחסות. ועכשיו לתרגום מפי הד"ר לעניני ארצי (בערך..): הלילה מסמן חושך. חושך זה אומר שאין אור, משמע הדברים לא ברורים. יש בעיה מסויימת ממנה יש לך חששות ואתה לא רואה את הפיתרון. המחר הוא הפיתרון. אם עברת את הלילה, זאת אומרת שעברת דרך גדולה לקראת הפיתרון, וגם אם זה לא נראה כך, והדרך לפיתרון נראית ארוכה, למעשה אתה די קרוב ואם מישהו הבין מה לעזאזל רשמתי עכשיו, שיסביר לי כי לי אין שמץ של מושג

למעלה