שאלה לכולם :)

ilatan

New member
שאלה לכולם :)

מקווה שלא יצא לכם לדבר על זה כבר לאחרונה.... יש איזה מחשבה שמטרידה אותי ורציתי לשמוע מה חושב עליה פורום נחמד זה - כולם קמים בבוקר והולכים לעבודה אבל כל אחד עושה את זה בדרך אחרת. במסגרת ההתמחות שלי אני רואה עורכי דין שעובדים מהבוקר עד הלילה.. המשפחות שלהם רואות אותם רק בסופי שבוע. ואני יודעת שככה זה גם אצל הרבה מהנדסים ובעלי מקצועות אחרים... המצב הזה די מייאש. האם אין דרך אחרת? האם כדי לעבוד בשעות נורמליות חייבים עבודה שבה מקבלים מינימום ובהתאם חיים בדוחק? אני רוצה להאמין שלא חייבים להקדיש את החיים לעבודה כדי לקבל איכות חיים.. אבל אני רואה מה קורה סביבי... יחס עם זאת אין לי עוד ניסיון יחסית והייתי שמחה לשמוע מה אומרים אחרים. איך אתם משלבים בין הבית לעבודה ואיך זה משפיע ומושפע מהמשכורת ואיכות החיים? המון תודה לכל מי שיענה ויום מקסים לכולם! :)

היי ../images/Emo140.gif

שאלה מאוד יפה
קשה לי לשלב בין בית לעבודה. אני עובדת שעות מטורפות. כאשר סוף שבוע מוקדש לבית, למשפחה ולחברים. ממש מטורף. הדרך לשלב בין השניים הוא פשוט להחליט שלא להשאר שעות נוספות כל יום. הבעיה היא שיש לי כל כך הרבה עבודה. שאין מי שיעשה אותה, אם אני לא אספיק. אני מקווה שיביאו לי עזרה בעתיד הקרוב.

הגר שקד

New member
יש גם אפשרויות נוספות

אכן, המגמה בשנים האחרונות מלמדת שברבים ממקומות העבודה ההערכה לעובד/ת נגזרת בעיקר ממספר השעות שהם נמצאים במשרד (ובמקרים רבים גם ללא גמול על שעות נוספות). הנורמה שהשקעה היא פונקציה של זמן ולא של איכות ויעילות בעייתית ודוחקת את נשים (ובעיקר את האמהות) לשוליים התעסוקתיים. מצד שני, ניתן לראות במקביל גם מגמה הפוכה, של אנשים שהחליטו לצאת המרוץ המטורף של שעות עבודה אין סופיות והניתוק מהבית והמשפחה, ומוצאים דרכים לאזן בין העבודה, הבית והמשפחה. חלק ממקומות עבודה מאפשרים היום לעובדיהם לעבוד מהבית בשעות גמישות המתאימות לצרכיהם. אפשרות נוספת היא להפוך לעצמאי. אך לפני שעושים צעד כזה יש לעשות שתי החלטות בסיסיות: 1. להחליט על מספר שעות עבודה שאת מוכנה לעבוד ביום, ולארגן סדר יום ברור. מי שלא עושה זאת מוצא את עצמו לא פעם נגרר לשעות עבודה ארוכות יותר משהיה עובד במשרד. 2. לקחת בחשבון שיש מחיר לכל דבר. במקרה של הפחתת שעות העבודה תרווחי יותר שעות פנויות למשפחה וחברים, אך יש להניח שהכנסתך תפחת.

למעלה