שאלה לכולם...

lital_helmer

New member
שאלה לכולם...

מי התנסה בבדיקת MRI? מה כוללת הבדיקה הזאת? איך היא מבוצעת? מה הייתרונות שלה על בדיקות אחרות כגון סיטי (CT)...או אולטרה סאונד. תודה, ליטל.

MemphisRaines

New member
קצת על בדיקות

mri - סריקה מגנטית של הגוף האדם מוכנס לתוך ציור מגנטי ענקי ( לא רלוונטי למי שיש לו בגוף מתכות כלשהן ) הסריקה מצועת תוך הזרקת חומר ניגודי מסוים שכלל הנראה מכיל מתכת כלשהיא ( אני לא ממש מבין בזה ) הבדיקה דיי ארוכה מבחיננת זמן וגם דיי רועשת ( נקבלים אוזניות ואטמים ) החיסרון העיקרי שלה מבחינתי הוא ההרגשה אל אח"כ שהיתה מאד לא נעימה ( מיני כימו ) היתרונות שלה עד כמה שידוע לי הם דיוק רב ct - בסה"כ צילום רנטגן מעמיק יותר כולל גם הזרקת חומר ניגודי ( יוד ) ובמקרים מסוימים גם בתיה לש נוזל המכיל יוד ( תלוי באיזור הבדיקה ) יתרונות מהירה למדי ודיי מדויקת חסרונות לוקחת זמן במידה ומדובר בסריקה של איזור הבטן ( לוקח זמן לשתות את התמיסה ) וכמו כן יש תופםעות לוואי קלות לתמיסה הזו ( לא משהו קשה במיוחד ) ultra sound - הבדיקה הקלה מכולן למעט צום של 6 שעות לפני הבדיקה והנחיה לשתות הרבה מדובר בבדיקה ממש קלה בסיומה יש ג´ל מרוח על הגוף ( סתם דביק קצת ) היא מאד מדויקת וכמו כן ניתן לדבר עם הבודק ולהבין בדיוק מה הממצאים צילום רנטגן קל מאד לא דורש כל הכנה חסרון לא בכל המקרים מדויק מיפוי גליום יתרונות - שיא הדיוק ( עד כמה שידוע לי ) חסרונות - מלוווה בהזרקת חומר רדיואקטיבי ( גליום ) כמו כן יש לבוא מספר פעמים לבית החולים - פעם אחת להזרקה ולפעמים מתבצעות גם שתי סריקות ( המכשיר בבלינסון ממש מדויק וחוסך את הסריקה השניה ) וזהו זה מניסיוני הדל
שרון

1מרמלדה

New member
שרון, מנסיוני עם MRI

לא חשתי מעולם תחושה לא טובה אחרי הבדיקה מלבד סחרחורת קלה בגלל השכיבה הממושכת בלי לזוז ואחריה הקימה המהירה... (את ה-MRI אני מכירה לא דרך הסרטן אלא דרך מחלה אחרת שאני סובלת ממנה). כנראה זה גם סובייקטיבי, ההרגשה אחרי הבדיקה הזו. גם אבא שלי, שעובר בדיקות MRI על ימין ועל שמאל, לא מדווח על תחושה רעה אחרי הבדיקה. לשמחתי אין לנו נסיון עם בדיקת מיפוי הגליום. נשמע כמו בדיקה קשה במיוחד...

למעלה