שאלה לכולם

שאלה לכולם

איך אתם קובעים איך יראה ה-Team Instructions שלכם? יש לכם שיטה קבועה או שזה משתנה בהתאם לטקטיקה? ושאלה לי אליכם, לראות כמה אתם מבינים: האם כדאי לשלב Offside Trap ו-Pressing? כן\לא\איך שרוצים (ולנמק!) צום קל!

הממ... אני לא משוכנע שאין כאן...

ניגוד אינטרסים... כי מלכודת נבדל, אומרת שהשחקן זז קדימה, כדי שהיריב ייתפס בנבדל, ולחץ על השחקנים יעשה שהם ילחצו, והנבדלים לא יילכו... ...

תשובה נכונה! ../images/Emo127.gif

מלכודת נבדל: השחקן רץ קדימה פרסינג: השחקן לוחץ על היריב וכמו שאתם יודעים אי אפשר לעשות את שני הדברים ביחד לכן: או פרסינג או מלכודת נבדל.

exit_from_here

New member
לאו דווקא

בוא נחשוב פרסינג:חלוץ או קשר התקפי לוחץ מלכודת נבדל:שחקני ההגנה. ככה שאם יש לך קבוצה שיכולה לחזור אחורה טוב במקרה של טעות אז תוכל לעשות את שניהם.

לא לא לא!!! אתה טועה!

בפרסינג, כל הקבוצה לוחצת! (ומה שמוכיח את זה היא האפשרות לתת לשחקנים הוראות אישיות) פרסינג זה ללחוץ את היריב עד שהוא מאבד את הכדור, ולא לחץ כמו שאתה מתכוון מבין?

tomash11

New member
הקיר קמט צודק...

אם תסתכל בברירת המחדל של המנג´ר, תראה שכשמסמנים בטקטיקה pressing, ואחר כך בודקים את זה בתפריט, רואים שמסומן no ליד המגינים והבלמים, כלומר, שהם לא מבצעים לחץ, ולעומת זאת ליד הקשרים והחלוצים מסומן yes. אני אישית משתמש כמעט תמיד בלחץ, אלא אם כן מדובר בקבוצה שמשמעותית הלחץ יבוא לה בהפוכה כי זה יתיש את השחקנים ואני משחק נניח מול קבוצה עדיפה עלי מבחינת כושר גופני, ולאחרונה גם אני מנסה לבצע לחץ רק לפרקים, שוב, כדי לא לפגוע בכושר של השחקנים ולהביא אותם בכושר גבוה גם לסוף המשחק. אישית אני לא משחק כמעט אף פעם עם מלכודת נבדל, בשביל לשחק עם מלכודת נבדל כמו שצריך, צריך שיהיה לך שחקני הגנה עם teamwork מאד גבוה, ולא רק יחסית לרמת הליגה בה אתה משחק. במילים אחרות, טכנית, אתה יכול לבצע ביעילות מלכודת נבדל רק בקבוצות ברמה יחסית גבוהה ומעלה. אבל הסיבה האמיתית שאני לא משתמש במלכודת נבדל זה בגלל שאני לא מאמין בזה, לא מבחינה אסטרטגית ולא מבחינה פילוסופית, כלומר איך שאני תופס כדורגל. מבחינה אסטרטגית- הרי מה שמלכודת נבדל עושה זה ליצור ע"י תזוזה בתזמון נכון ומדויק נבדל, בעוד שבשביל שנבדל שנוצר ע"י ההתקפה זקוק לשני תנאים בלבד כדי להתקיים (השחקן שמקבל לא נזהר, והשחקן שמוסר לו לא מבחין או לא נזהר בעצמו), כדי שיתקיים נבדל שנוצר ע"י הגנה צריכים הרבה יותר תנאים להתקיים- ההגנה חייבת להיות בקו אחד ולצאת בזמן, אנחנו מדברים פה על בין שניים לארבעה שחקנים שחייבים להיות מתואמים על השניה בינהם. במקרה אחר, אם ההגנה לא בקו אחד, והנבדל נוצר ע"י השחקן האחרון בהגנה, הוא חייב לקלוט בזמן את הכוונה של השחקן למסור, ולטוס קדימה. כלומר, הוא חייב להביט ולהתרכז כל הזמן בשני דברים שונים לחלוטין- גם בשחקן המוסר וגם בשחקן המקבל, וזה קשה הרבה יותר מאשר למשל לשחקן המוסר בקבוצה הנגדית שאמור להתרכז בבלם ושחקן שהוא מוסר לו, שהם נמצאים ממש אחד ליד השני בדרך כלל. מיותר לציין שהעונש על אי הצלחה הוא העונש הגדול ביותר שניתן לקבל בכדורגל- גול. אם המלכודת לא עובדת, השארת שחקן חופשי לגמרי מול השוער וב80 אחוז מהמקרים זה גול. גם אם המלכודת עובדת 10 פעמים, מספיק שפעם אחת היא לא תעבוד ואתה יכול להפסיד תמשחק על הגול האומלל ההוא. עדיף לדעתי להתרכז בלהגן כמו שצריך במקום לנסות לתחמן. מבחינת תפיסת המשחק האישית שלי- מלכודת נבדל זה לתחמן. זה לנצל עבירה בכדורגל ובכח לגרום לשחקן מהקבוצה השניה לבצע את העבירה הזו, כדי להפיק מכך רווח לטובתך. בעיני זה דוגמא קלאסית לכדורגל הורס, דוגמא קלאסית לאיך לשחק כדורגל ולהוציא ממנו את כל הכיף. מלכודת נבדל דומה בעיני להרגזת שחקן יריב. יש חלוצים שקולטים נגיד שהבלם שלידם הוא עצבני מאד, ואם הם יזרקו לו הערות קטנות הוא יתעצבן ויעשה עליהם פאולים חזקים שיגרמו לשופט להרחיק אותו או להוציא לו צהוב. אז זה כשר, אבל מסריח. כי החלוץ בעצם קולט שהוא לא יוכל להתמודד מבחינת הכדורגל שיש לו עם הבלם, אז הוא מתחמן ומנסה לגרום לבלם להיות מורחק. נכון שאם הבלם יתאפק, ממש כמו שאם החלוץ יזהר מהמלכודת נבדל, אז זה לא יקרה להם, אבל אתם באמת רוצים לראות משחקי כדורגל שהעיקר בהם זה חלוצים שנזהרים ממלכודות 90 דקות ובלמים שמתאפקים וסופגים הערות מחלוצים 90 דקות ?... זה כדורגל ג´יפה, אני מעדיף לשים שתי קבוצות שמשחקות על היתרונות שלהן ועל החסרונות של היריבה, וגם אם אתה הפועל ג´לג´וליה, ואתה משחק מול מנצ´סטר יונייטד, לך יש יתרונות וליריבה יש חסרונות (כמו למשל העובדה שלהפועל ג´לג´וליה אין מה להפסיד, והעובדה שמנצ´סטר מזלזלת...מה שאגב, עובדתית קורה לה בזמן האחרון, לא?).

zidane4444

New member
אני אישית משחק גם עם לחץ וגם עם....

מלכודת נבדל במנג´ר קבוצה שמשחקת על נבדל מבטלת המון התקפות יריב כמעט אוטמטית כמובן שקבוצה ברמה יותר גבוה תצליח יותר וצריך גם מאמן טקטיקה שמעדיף לשחק על מלכודת נבדל

ליטן א

New member
בעיקרון, אני מסכים..

מלכודת הנבדל הומצאה בכדורגל, בשביל למנוע מה שנקרא בשכונה, "כדורגל ערבי" (וסליחה עם זה פגע במישהו...
), שהחלוץ מחכה ברחבה של הקבוצה היריבה, ההגנה עולה טיפה, ומעבירים לו כדור ארוך, והוא כבר ממזמן באחד על אחד עם השוער.. מה לעשות, וההגנות ניצלו את החוק הזה בשביל לא לעבוד יותר מדיי קשה במניעת ההתקפה, ע"י הפיכת המשחק הזה למעצבן ומכוער.. ועכשיו למנג´ר.. בעיקרון, אני מסכים ב100 אחוז עם תומש, בגלל העובדה שאפילו אם בעשרה פעמים זה מצליח, פעם אחת שזה לא מצליח - דופקת לך את המשחק. אבל... אני נוהג להשתמש בשיטה הזאת, אחרי שאני מכיר קצת יותר טוב את הקבוצה. אני נותן לקבוצה לשחק בלי המלכודת, ובודק במחצית המשחק, כמה נבדלים היו לקבוצה השניה. אם היו למעלה מ5-6 נבדלים במחצית, בלי מלכודת הנבדל, אז כנראה שהקבוצה הזאת לא משהו בשמירה על נבדלים - ואז אני יכול להרשות לעצמי לעשות את מלכודת הנבדל. ובמקרים האלה, הקבוצה שנגדי נתפסת עם 10-15 נבדלים במחצית השניה, ובעצם חיסלתי להם את ההתקפה... מה שמעניין במלכודת הנבדל, ועדיין לא מצאתי את הפיתרון לזה, זה הרעיון של איך אני, כמנג´ר, אומר לשחקני ההתקפה שלי להימנע ממלכודת הנבדל...? כי הייתה איזה קבוצה ששמה לי מלכודת נבדל, וכל 2 דקות היה אופסייד. וסיימתי את המשחק עם 25-30 נבדלים לרעתי..

Nomero Uno

New member
תנסה..

להזיז את החלוצים שלך קצת אחורה בריבוע הלפני אחרון ב"עם הכדור"

tomash11

New member
כדי להמנע מנבדל....

כמה רעיונות שאני זורק על המקום... כמו שאמרו- תנסה למקם אותם יותר אחורנית. תנסה אולי לשים אותם בעמדה של קשרים התקפיים עם חץ לרוץ קדימה. תנסה לשחק על DIRECT במסירות...מה שיגרום למשחק מהיר בהתקפה. ו...בהצלחה:) אני אנסה לחשוב על עוד קצת...

exit_from_here

New member
תלוי

באופסייד טראפ אתה צריך בלמים עם טקטיקה גבוהה ועדיף גם מהירות-במקרה של לחץ ומלכודת נבדל ביחד יכול לצאת מצב של הרבה שחקנים מקדימה בהתקפה של היריב אבל אם תסתדר שרק שחקן אחד או שניים ילחצו ושניים יעשו מלכודת נבדל אז זה יילך. והשיטה משתנה בהתאם ליריבה הקבוצה שאני משחק איתה הסגל הכושר וכו´

למעלה