שאלה לכולם

• פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
שאלה לכולם

בבית הספר שלי נהוג שתלמידי יב' מתייחסים לצו אחד בפורום - שתיה עד לא ידע...
הם מתחילים את השתיה מהלילה שלפני ומגיעים לבית הספר "מתודלקים".
הבילוי האהוב עליהם ביותר הוא להעליב את תלמידי יא', בקיפוצים אינדיאנים, בזריקת חזיזים (שהם מסתירים במומחיות בתחתונים) ובהתזת מים וצבע.
כל זאת תוך צעקות שאמורות להיות סוג של שירה, כולל הטיות שונות ומשונות של הביטוי ...UCK יא.
האם אתם מכירים אצלכם ביטויי "שמחה" מהסוג הזה?
או שאצלכם מצליחים לחגוג גם בלי להשפיל אחרים?

g1u2y32

New member
חג פורים שמח! - תשובה

אל תדאגי זה לא נהוג רק בבית הספר שלך - זה נהוג אני חושב בכל בתי הספר...
אני מתנגד חריף לאלכוהול וכמה שחברים שלמדו איתי בכיתה ניסו לפתות אותי - לא הסכמתי לשתות אלכוהול - לא משנה באיזה פאב או מועדון הייתי (ואני טיפוס שהסיכוי לראות אותו במועדון נדיר יותר מהסיכוי לזכות בלוטו). אלכוהול הוא חולשת בני הנוער - אני מודע לכך, והמנהג של שתייה "עד לא ידע" הוא זרע פורענות לטעמי...
בתיכון שאני למדתי בו לפחות, לא נהוג בפורים לבצע השפלה מסוימת בתלמידי כיתה י"א - למרות שבהחלט נפוץ מאוד לשמוע אצלנו בתיכון קפצונים, רימוני עשן ומבחר אביזרים שלא יביישו צבא...
המנהג של השפלת תלמידי כיתות י' וי"א - שמלווה בהתזת מים, זריקת ביצים וקמח - נקרא "רונדו" והוא מבוצע לקראת סוף כיתה י"ב - סוג של ניסיון של השכבה הבוגרת, להשאיר, כיבכול, "חותם" על בית הספר ולהראות שהם "היו שם".
לדעתי התופעה הזו מגונה ויש להפסיק אותה (הייתה שנה שבה ההנהלה ביטלה את הרונדו בגלל התנהגות פרועה של שכבת י"ב).

בפורים בהחלט נחמד להיות שמחים ואין לי בעיה עם שמחה - אבל צריך לקחת כל דבר בפרופורציה ולזכור שאנחנו בני אדם, ויש עוד דרכים להראות שמחה חוץ מהתעללות בתלמידים חסרי ישע. כך שלטעמי ל"שמחה" הזאת חייבים לשים גבול.

לסיכום התשובה שלי - התופעה הזו בהחלט נפוצה בתיכונים בכל הארץ ולא רק אצלך. מקווה שאולי שר חינוך אחד (שיספיק לכהן מספיק זמן) יוכל לשים סוף להתנהגות הקלוקלת הזאת...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מכירה... בתיכון שלמדתי בו הצליחו לחגוג בלי להשפיל אחרים

מצד שני זה היה תיכון של פריקים וגיקים, אז ייתכן שאני מנותקת מההוויה במקומות אחרים.

למעלה