שאלה לכולם.

moshem74

New member
שאלה לכולם.

לאבא שלי יש רכב מסוג סובארו 1600 רגילה שנת 93 הצמיגים ברכב הם בני שנתיים וגמעו משהו כמו 20000 ק``מ בלבד אבל בא לו שגעון להחליף אותם ,הצמיגים הם מסוג אליסטאר מעאפנים כאלו...ברצוני לדעת מה הכי כדאי לשים לרכב סובארו כזה, הוא ביצע סקר שוק כזה ואנשים פשוט שגעו אותו כבר ואין לו מושג מה כדאי לשים ואם בכלל.... חלק אומרים שהכי כדאי קלאבאר חלק אומרים פירלי ...חלק אומרים שזה בכלל לא משנה וחלק אף אמרו שכדאי לשים יותר רחבים(הרכב בא מקורי עם 155*13 אם אני לא טועה). נו...מה אתם אומרים???

עמרי 24

New member
תראה

אני לא מבין כ``כ בצמיגים אבל,אם רכב עשה 20000 ק``מ בצמיג מסוים,למה לא להמשיך ולקנות סוג צמיג זהה, באשר לרוחב...אני בטוח שאבא שלך לא חוצה את דיונות איתו..למה לך? אל תלך על הדבר הזול ביותר ואל תלך על היקר ביותר,תלך על מה שהיצרן ממליץ תוך התיחסות למומחים בשטח (הפאנצ`ריה השכונתית יכולה להיות מספיקה במקרה הזה) בהצלחה

baryb

New member
מניסיון שלי

מניסיון קדום שלי עם צמיגים והחלפתם אני מאוד התאכזבתי מצמיגי מיצ`לין. ממש צמיג מגעיל וצריך להחליף אוטו בצ`יק. שים הכל חוץ מהסוג הזה. ופירלי זה צמיג מאוד מאוד מעולה!

ranfin

New member
למה ?

לי יש מיצ`לין על מזדתי ואין לי שום בעיה אתם, סגנון הנהיגה שלי מאוד ספוטיבי (פניות מהירות , החלקות תת היגוי לפעמים בשביל הכיף) הם בני שנה ואין סמן לבלאי. בקשר להמלצה תלוי כמה כסף יש, ככל שהמחיר גבוהה יותר הצמיג (בדר``כ) יותר טוב, יש לו חריצים בכיוון מסוים חתך ספורטיבי ועוד. מאחר ומדובר בסובארו (איכס) אפשר ללכת על פשוטים ואפילו אליאנס יהיו טובים (יום העצמאות , היי כחול לבן לא) ובטח שהם לא יהיו יותר יקרים מפירלי, מיצ`ליין, יוקהמה ועוד ...

moshem74

New member
תגובה מתבקשת...

אני מוכן לתחרות ראש בראש...אתה עם המאזדה שלך עם המשליין ועם כל מה שתרצה....אני עם הסובארו (איכס) שלי...(שלי!)...

ranfin

New member
אני מוכן

ראש בראש, mx5,wrx הדור היפה או pcr עם צמיגי מקסיס (סליקס) כולה 100 סמ``ק אבל אכזרי. אם לא הבנתה את דברי אז אין על מה לדבר.

ranfin

New member
אם לא הבנת...

אני לא תמכוון לעשות שום רייסים עם אף אחד על הכביש (עברתי את הגיל ממזמן) פרט למקום אחד, מסלול מרוצים. ושם יש לי קארט 2 פעימות שילדת pcr מנוע קטן וחמוד 100cc עם כ 15 כ``ס, צמיגי סליקס (קצת קשים) ומהירות אכזרית בשביל 100cc ושום מזדה , זומבגו ושאר המינים לא יצליחו לרגש כמו הצירעה הצהובה שלי. צפו היום בשעה 15:00 בערוץ 5 ותבינו על מה אני מדבר.

66

New member
155 בסובארו?!?!

לא יכול להיות לדעתי. בסאני שלי המקורי זה 175 והסובארו בעלת אותם הנתונים הפיזיים. קח אליאנס. יש להם כמה דגמים בהחלט לא רעים וגם יש כמה דגמים ירוקים, כלומר בנויים בשביל לחסוך בדלק. מכיוון שאביך לא נוהג כמו שומאכר (או כל נהג מרוצים אחר) אז זה בהחלט מספיק לו והוא יחסוך ככה כסף רב.

moshem74

New member
ואם הוא יחליף ליותר רחבים?

מה ייתן לי אם נשים צמיגים בוא נאמר 165 או 175 ....

66

New member
אז ככה

החוק מאפשר לעלות עד שתיי מידות כלומר 175 (במידה וברישיון כתוב 155 כמובן). צמיג רחב יותר נותן בעיקרון יותר אחיזה בפניות. אני אומר בעיקרון כיוון שזה תלוי מאוד גם בסוג הצמיג וביצרן. הבעייה בצמיג רחב יותר היא הגדלת החיכוך עם הכביש ולכן מהירות נמוכה יותר (אם כי לא באופן משמעותי) וצריכת דלק גבוהה יותר (גם כן באופן יחסי).

למעלה