שאלה לכולם

פטל

New member
שאלה לכולם

תמיד תהיתי- למה אנחנו עושים כזה עניין מסקס? איך קרה שהאדם, מכל החיות שבעולם, הפך את טקסי ההזדווגות שלו למורכבים ביותר? אם תחשבו על זה, כל החיים שלנו נסובים סביב מין ומיניות: הפרסומות בטלוויזיה, חוקים מדיניים שונים, אתרי אינטרנט... אפילו הקללות שלנו מתייחסות בדרך כלל לאיברים אינטימיים... מה קרה שעשינו מזה עניין? ממה נובעת הבושה והסודיות שעוטפת את הנושא? אשמח אם תוכלו להאיר את עיני... פטל נ.ב- לא לא לא, אני לא נודיסט וגם אני לא שוכב עם אף אחת באמצע הרחוב, אני מנסה להביט על הסוגיה מנקודת מבט פסיכולוגית- אבולוציונית.זה הכל.

פליקס

New member
אולי....

אני ממש לא יודעת, אבל אולי הכל התחיל כשאדם וחווה קיבלו מודעות לזה שהם ערומים והתחילו להתבייש בכך... ובקשר לקללות- כן, גם אני תמיד תהיתי בנושא. מה הטעם להגיד למישהו ``לך תזדיין``? הרי כולם מחפשים כל החיים (טוב, לא כל החיים אבל רוב החיים) פרטנר, בן זוג, חבר/ה, תקרא לזה בכל שם שתרצה, אבל המטרה זהה בסופו של דבר- העברת המטען הגנטי לצאצא... וניתן לעשות את זה רק על-ידי הזדווגות: יעני, זיון. נכון או לא?! פליקס

קולקטד

New member
לא נכון, פליקס

העברת הגנים כיום מתאפשרת גם בדרכים אחרות הודות לטכנולוגיה מתקדמת, בנוסף לכך ישנם אנשים רבים (אם לא רובם) אשר מתאמצים במיוחד לא להעביר את הגנים שלהם ע``י קיום יחסי המין, להיפך, הם אוטמים את אברי הרבייה שלהם בגומי או בספוגיות למיניהן ואפילו משקרים למערכת האנדוקרינית שלנו ע``י פסאודו-הורמונים, קרי, גלולות, שלא נדבר על אוננות או מין אוראלי, אנאלי, וכיו``ב... המטרה הראשונה במין היא הנאה גופנית וסיפוק יצר עז, אין ויכוח שמטרת היצר הנ``ל מבחינה אבולוציונית הינו אכן העברת המטען הגנטי, אך זו מזמן לא המטרה העדיפה על חובבי הפעילות הנ``ל... חוץ מזה, מה פירוש המשפט `` קיבלו מודעות לזה שהם ערומים...`` ?

itsikd

New member
ממש לא נכון

אי אפשר להשתמש באדם וחוה לצורך הנושא הרי אנוחנו בני האדם המצאנו את כל הסיפור של גן העדן ולכן מה שקרה שם הוא בעצם בבואה של מה שאנחנו מרגישים סקס הוא בסך הכל תוצאה של דחפים פנימיים ש``הודות`` לשכל שלנו גרמנו לו להיות משהו חשוב יותר ממה שהוא. אדם בעל תודעה פנימית לא עושה כזה סיפור מסקס ומתרכז בחום ואיכפתיות

itsikd

New member
ממש לא נכון

אי אפשר להשתמש באדם וחוה לצורך הנושא הרי אנוחנו בני האדם המצאנו את כל הסיפור של גן העדן ולכן מה שקרה שם הוא בעצם בבואה של מה שאנחנו מרגישים סקס הוא בסך הכל תוצאה של דחפים פנימיים ש``הודות`` לשכל שלנו גרמנו לו להיות משהו חשוב יותר ממה שהוא. אדם בעל תודעה פנימית לא עושה כזה סיפור מסקס ומתרכז בחום ואיכפתיות

itsikd

New member
ממש לא נכון

קולקטד

New member
פטל תמימי,

האדם הוא בעל החיים אשר עושה פחות עניין מסקס משאר בעלי החיים ולא כמו הבחנתך! שאר בעלי החיים מקדישים את כל האנרגיה שלהם לחיפוש מזון ולהעברת הגנים שלהם (או מתן אפשרות לפרטים אחרים בקבוצה להעביר את הגנים שלהם) אנו מקדישים אנרגיה גם לאספקטים אחרים בחיים, אשר לא תמיד קשורים במין ובאוכל, אך בהרבה מקרים כן...

^^flower^^

New member
שאלה טובה

שאלה מצויינת!! קודם כל אנחנו לא החיות היחידות שהפכו את הטקסים למורכבים.... תהליך ההזדווגות אצל כל בע``ח הוא תהליך חשוב ביותר, אשר עושים ממנו הרבה מאוד עניין!! אנחנו לא שונים ולא מיוחדים יותר מחיות אחרות..... אני חושבת שאנחנו עושים כזה עניין מהסקס כי זו חוויה מדהימה ועילעית!! אנשים כמעט ולא יכולים ללא סקס ואינטמיות - אנחנו, מטבעיותינו זקוקים לחום, אהבה, אינטימיות ולכן זה כל כך חשוב לנו!!! בושה וסודיות........ אני ממש לא יודעת לא כל האנשים הם כאלה חלק מתביישים וחלק לא , עם הזמן החברה הופכת להיות פתוחה יותר בכל הנושאים וגם בנושא זה! אבל לפי ההגיון הפשוט הכל בעקבות החינוך שקיבלנו בבית ומה שהרגילו אותו מצעירותינו...... מקווה שעניתי לשאלתך...

morning star

New member
סקס והאדם

שלום בסופו של דבר, אם נלך אחורה בזמן, הסיבה להכל היא הרצון של החומר לשמור על רמת אנרגיה נמוכה ובכך לשמור על יציבות. כך התפתחו להן מולקולות אורגניות שבסופו של דבר יוצרות גם אותנו. הדחף של להעביר זאת הלאה קיים בכל היצורים החיים, מהחד-תאיים הפרימיטיביים ביותר (חסרי הגרעין) ועד ליונקים הגדולים ביותר ולחרקים המעצבנים ביותר (תלמדו לראות בהם את היופי... פשוט מדהים!). האדם הוא כנראה היונק היחיד שברוב חכמתו הצליח לרמות את הטבע, והמציא את יחסי המין ללא רביה ודחף פנימה רגשות (ואולי רגש האהבה הוא רק תוצר לואי? משהו שנועד להבטיח כי זכר ונקבה יפגשו ויעמידו צאצאים? ``ברור`` שזה לא פשוט כל כך, הומוסקסואליות מוכיחה שאהבה יכולה להיות קיימת ללא הצורך ברביה. קחו את המילה ``מוכיחה`` בערבון מוגבל). רק רגע, גם דולפינים מקיימים יחסי מין ללא רביה. המממ, שני יונקים די מתקדמים. אופנה חדשה באבולוציה? או אולי האבולוציה החליטה שצריך לפתח גם דרך קרבה חברתית חדשה? חוקרים משערים שיחסי מין אצל דולפינים נועדו לחזק קשרים חברתיים ולבסס מעמד. ביסוס המעמד קיים אצלנו, לטובה ולרעה (אנחנו יכולים לראות בזכר ה``מזיין`` ללא הרף גבר שבגברים (בד``כ) או סתם יצור שחלש מדי מכדי להתחייב (או משהו כזה) בעוד נקבה יכולה להיות ``נותנת`` או ``משוחררת`` שיודעת מה טוב בחיים), אך סקס לא מחזק קשרים חברתיים (אולי עם הבוס/ית). אז הגיעו למסקנה כי שני היצורים הידועים לנו שמקיימים יחסים להנאה הם בני אדם ודולפינים. דבר נוסף, הקיים אצלנו (ואצל ארנבים) הוא יחום כמעט ``תמידי`` (מרגע הבגרות עד רגע הבלות), כך שכל מיני הורמוני מין ופרומונים מתאימים משתחררים כל הזמן. סקס מוכר, עובדה. במיוחד לגברים (אך גם לנשים). קללות על איברים אינטימיים : אם הם לא היו אינטימיים אז אלו לא היו קללות. במשך שנים, ערכי מוסר שונים (לרוב דתיים) ניסו לאכוף את המין כדבר אסור (בנצרות רביה היא בכלל חטא, מפליא איך הם שרדו. אצל יהודים קיימת אמביווילנטיות מפגרת - ``פרו ורבו`` לעומת הצניעות המחמירה...) או לפחות כדבר שצריך לעשות בהסתר. אולי ניתן להאשים זאת בכך שלידה היא פלא החיים ולכן התהליך המוביל לכך צריך להתקיים בצניעות, או שניתן לומר שלא רצו שיפלו אנשים בפיתוי (ומין הוא אכן פיתוי. חוץ מזה, שאם לא היה בו משהו ``אסור`` הוא לא היה כל כך מהנה...). נקודה נוספת - בשם התא המשפחתי (והבטחת העברת הגנים של זכר מסויים אחד) נוסד מוסד הנשואין. סיבה נוספת מדוע אסור ליפול בפח הפיתוי, אחרת התא המשפחתי עלול לההרס. כמו שאמרה לי זוגתי לשעבר (לא, לא היינו נשואים...), היתה לה פנטזיה לשכב עם גבר ``כוסון`` מאחורי הגב של מישהו. היא אכן עשתה זאת... וכמובן שזה גרם לבעיות. אחת מהן שזה לא סיפק אותה, זנחה אותי, עברה אליו, ליבה נשבר ועכשיו היא משחרת לטרף (אני). אני משתף פעולה, הסקס מצויין... ומי יודע, אולי היא תשוב (אבל לא בקלות). בינתיים היא בחו``ל ודואגת להזכיר לי מספר פעמים ביום (תודה לאל על SMS) כמה היא מתגעגעת ומה היא היתה עושה בלעדי (ששש, egotrip in process). אבל לנושא, הסקס נשאר עדיין טאבו בחברה האנושית (המערבית בעיקר), מה גם שמחלות מין מסוימות ניתנות למניעה ע``י שמירה על פרטנר קבוע (וכאן האיידס בא לעזרת אנשי ``המוסר``). ייקח זמן לחברה להשתחרר מהטאבו הזה (אם בכלל, אבל יש מגמה בכיוון החיובי. ואם כל הפתיחות שלי לעניין, אני עדיין רואה בסקס דבר אינטימי). עוד מחשבה - אצל זכרים מע` ההפרשה והמין חוברות להן יחדיו, אתה תשתין באמצע רחוב סואן? (אצל נקבות יש הפרדה, אבל הפתחים קרובים). שלכם, הנווד. נ.ב. כשאומרים לי ``לך תזדיין`` אני עונה ``בשמחה``. חוץ מזה שאני לא מזדיין, אני עושה אהבה :)

התשובה לשאלתך היא...

ע``פ פרויד, כל חיי האדם נסובים סביב תימה מרכזית אחת ``הדחפים-והדרך למימושם``, זוהי דרך החיים, מין הוא חלק בלתי נפרד מחיי האדם, וע``פ פרויד הוא המניע את האדם לפרוק את דחפיו בצורות שונות, מכאן בעצם באות צורות ביטוי שמסתכמות במין , לשאלתך בעצם אין מענה מוגמר. בסקס משתמשים בפירסומות מהסיבה הפשוטה, שגברים ונשים אוהבים לראות חזה גברי/נשי חשוף זה גורם להם לתפוס את המוצר בצורה חיובית ואף לקנות אותו, שכן המין הוא המוכר ביותר בתעשיית הפרסום, זאת הסיבה שכשרוצים למכור דאורדורנט או משהו, פשוט מציגים אישה חשופה מתרוצצת לה, כשבחלק התחתון של מסך הטלוויזיה מופיעה התמונה המיזערית של המוצר. הסיבה לכך שאנו מזכירים את הנושא בכל מקום וזמן היא, פריקת דחפים מיניים בדרכים לא מזיקות, כגון הומור וכיוצא בזה, הרי שאם לא היינו פורקים את דחפינו המיניים, היו נגרמים כל מיני מיקרי אונס וכד`. מקווה שעניתי ולא הסתובבתי סחור סחור. שלך, מריה...

morning star

New member
פרויד

שלום לך מריה, אין ספק כי מריה מגדלנה, שבשמה את מתכנה, ידעה הכל על מימוש דחפים (-: כיום, חלק די נכבד מהתאוריות של פרויד כבר אינו מקובל על קהילית הפסיכולוגים העולמית (אם כי אני עדיין לא אוהב פסיכולוגים). גם יונג, תלמידו של פרויד, ניסה להוכיח כי מורו ורבו טעה בהרבה דברים. ואכן, נראה כי חלק גדול מהשערותיו של פרויד - אבד עליהם הכלח. שלך הנווד

התאוריה שלו היא...

כ``כ יפה...ובדיוק על פיהה אפשר להסביר את התופעה הנידונה שמדברת על משמעות הסקס בעיניי הישראלים או על משמעותו בכלל, בכל אופן, אני יודעת שעבד על תאוריה זו הכלח אך בכ``ז יש בה מן המציאות והיא מסבירה הרבה דברים על אופיו של האדם, כמו כן אני לא הולכת ומקצינה, אני מתייחסת לתאוריה זו על הבטיה הספציפים שסובבים סביב עניין המין... שלך,מריה..

למעלה