היי גיא ../images/Emo6.gif ערב טוב גיא!
סתם לא מצחיק. אוקיי אני אנסה לענות. 1. קשה להגדיר בידיוק את המושג. אני חושבת שזה יותר בולט אצל הילדים הקטנים המושג הזה. מקובל הוא מישהו שכביכול כולם אוהבים אותו, יש לו הרבה חברים וכו. ולא מקובל הוא אחד שפחות מתבלט בחברה ופחות אהוב. ברוב הפעמים הלא מקובל קשה לו להסתגל בחברה בה הוא נמצא. שוב, זה נורא קשה להגיד את זה אבל זה הבסיס בכל אופן. 2. למה זה מתרחש? מכיוון שלא משנה באיזה שלב של החיים אתה נמצא, יש תמיד את האלו שיהיה להם קל להשתלב בחברה ויהיו תמיד גם את האלה שיותר קשה להם. אי אפשר ליצור שיוויון בין אנשים מה שיוצר פילוג.. ולכן נוצרת קבוצה של "מקובלים יותר ומקובלים פחות". עוד משהו, הילדים יכולים להיות ממש אכזריים לפעמים, ואלו שיש להם ביטחון רואים באלו שלא משתלבים כמוזרים או כשונים מהם, מה שיוצר פילוג. ואז אותם הילדים עם הביטחון יכולים ל"התעלל" באותם אלו שכביכול "שונים". ילדים יכולים להיות מאוווד מגעילים. למרבה הפלא. 3. בתור אחות לאח קטן אני חושבת שהעצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא שפשוט: אף פעם אתה לא צריך לשנות את עצמך כדי להיות כמו כולם. ואתה תמיד צריך להיות חברותי, לתת מעצמך, ליזום ולא לחכות שהכל יבוא אליך. אם ילד לא יתחבר וינסה ליצור קשרים הוא ישאר לעולם בלי חברים... 4. איך אפשר לעצור את זה? אהמ אני חושבת שפעילויות חברתיות יכולות מאוד לגבש את הכיתה ולגבש חברויות.. המורים צריכים להתערב יותר בנעשה בכיתה, לעודד ילדים שקשה להם להשתלב וזהו בינתיים. שמחתי לעזור. בשביל מה הסקר אם יורשה לי לשאול?