שאלה לכולם

gai142

New member
שאלה לכולם

שלום שמי גיא ואני עושה סקרוהשאלות הם: -מה אתם מגדירים מקובלים ולא מקובלים? -למה אתם חושבים שדבר זה מתרחש? -אם היה לכם אח\ות שעולים לכיתה א' מה ההיתם מיעצם לו\ה ? -טיך אתם חושבים שאפשר לעצור את הפעולה הזו? בתודה לכל העונים ... (וגם אלה שרק קראו).... גיא

היי גיא ../images/Emo6.gif ערב טוב גיא!

סתם לא מצחיק. אוקיי אני אנסה לענות. 1. קשה להגדיר בידיוק את המושג. אני חושבת שזה יותר בולט אצל הילדים הקטנים המושג הזה. מקובל הוא מישהו שכביכול כולם אוהבים אותו, יש לו הרבה חברים וכו. ולא מקובל הוא אחד שפחות מתבלט בחברה ופחות אהוב. ברוב הפעמים הלא מקובל קשה לו להסתגל בחברה בה הוא נמצא. שוב, זה נורא קשה להגיד את זה אבל זה הבסיס בכל אופן. 2. למה זה מתרחש? מכיוון שלא משנה באיזה שלב של החיים אתה נמצא, יש תמיד את האלו שיהיה להם קל להשתלב בחברה ויהיו תמיד גם את האלה שיותר קשה להם. אי אפשר ליצור שיוויון בין אנשים מה שיוצר פילוג.. ולכן נוצרת קבוצה של "מקובלים יותר ומקובלים פחות". עוד משהו, הילדים יכולים להיות ממש אכזריים לפעמים, ואלו שיש להם ביטחון רואים באלו שלא משתלבים כמוזרים או כשונים מהם, מה שיוצר פילוג. ואז אותם הילדים עם הביטחון יכולים ל"התעלל" באותם אלו שכביכול "שונים". ילדים יכולים להיות מאוווד מגעילים. למרבה הפלא. 3. בתור אחות לאח קטן אני חושבת שהעצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא שפשוט: אף פעם אתה לא צריך לשנות את עצמך כדי להיות כמו כולם. ואתה תמיד צריך להיות חברותי, לתת מעצמך, ליזום ולא לחכות שהכל יבוא אליך. אם ילד לא יתחבר וינסה ליצור קשרים הוא ישאר לעולם בלי חברים... 4. איך אפשר לעצור את זה? אהמ אני חושבת שפעילויות חברתיות יכולות מאוד לגבש את הכיתה ולגבש חברויות.. המורים צריכים להתערב יותר בנעשה בכיתה, לעודד ילדים שקשה להם להשתלב וזהו בינתיים. שמחתי לעזור. בשביל מה הסקר אם יורשה לי לשאול?

S H I L G I

New member
היי גיא! EREF TOF!

-שיש קבוצה שהיא מאד מגובשת והיא דוחקת אנשים שהם לא מהקבוצה לפינה -כי אנשים מטומטמים..זה הכל. -להיות עצמו. -גיבוש..

gai142

New member
קודם כל ת ו ד ה

תודה לכל העונים שבסה"כ היו שתיים חבל . נ.ב. הסקר הזה נועד לאתר העוסק בחינוך הילד זכויותיו וכל הנושא החברתי . אני מודה מאוד לכל אלה שעזרו למרות שציפיתי ליותר. בתודה גיא

אני דורשת מכל חברי הפורום!!

לענות על הסקר הזה! אל תהיו כאלה!
זה לא כזה מסובך!

s w e e t girl

New member
שלום גיא..(דרך אגב..אני חדשה פה!)..

-מה אתם מגדירים מקובלים ולא מקובלים? אמממ לא ממש...כאילו מידי פעם יוצא לי..כאילו לא יודעת..:p -למה אתם חושבים שדבר זה מתרחש? אמממ שאלה טובה!..כאילו מה זתומרת מתחרש? המקובלים לא מקובלים או שאנשים מגדירים את זה....?? -אם היה לכם אח\ות שעולים לכיתה א' מה ההיתם מיעצם לו\ה ? דרך אגב..יש לי אחות שעלתה השנה לכיתה א'...ואמרתי לה...בהצלחה!..כי יהיה לה קשה!! כמו לכולנו.. -טיך אתם חושבים שאפשר לעצור את הפעולה הזו? אם אנשים יפסיקו לתת תוויות לאנשים שהם לא מכירים..(בעצם אין לי זכות לאמר את זה..כי גם אני נותנת תוויות לאנשים שאני לא מכירה...) :|

למעלה