שאלה לכולם...

שאלה לכולם...

היי, רציתי לשאול אתכם איזה שיר מסמל בעבורכם את המסע ולמה, איזה שיר מעביר בכם צמרמורת כשאתם שומעים אותו ואתם אומרים "אוי פולייייין". (לאלה שלא יצאו, כן,זה חלק מתופעות הלוואי) אצלי, יש כמה שירים: "מראה של ילד","רקמה אנושית" ועוד שיר לא כל כך קשור: "העיירה שלי" (שמענו אותו כשהגענו לחסידות גור לעשות טיש גדול) מה אתכם?

טיפקסית

New member
יש הרבה שירים כאלה

הראשון הוא כמובן "כאן התחנה טרבלינקה" פרח [גם כן של פוליקר] ששרתי בעצמי בטקס בבירקנאו ראש השנה שלך [שיר קשה של ריקי גל] שיר הפרטיזנים [שרנו אותו במילא 18] אפר ואבק הליכה לקיסריה יש מישהו שזוכר [של היהודים] פונאר [מזכיר לי את יער לפוחובה] לכל איש יש שם [חווה אלברשטיין] העיירה בוערת [מזכיר לי קצת את מה שלמדתי על ליל הבדולח עם הלהבות] תחת זיו כוכבי שמיים בגלל יש המון שירים שמזכירים תלוי בסיטואציה שאני נמצאת בה

שלי...

"רקמה אנושית" למרות שזה לא מה שנקרא שיר שואה אבל הוא מסמל משהו בשבילי

•BluEyeS•

New member
אממ אצלי זה טיפה שונה

אצלי שירים ששמעתי בדיסקמן ישר מזכירים לי את הנסיעות הארוכות וכמובן את פולין למשל הדיסק של מארון 5 שחרשתי עליו Please Forgive Me של בריאן אדמס ועוד מלאאא... שהיו לי בכל מיני דיסקים שירים שקטים כמובן ועוד שירים שמזכירים לי את פולין זה "כל העולם כולו גשר צר מאוד..." ששרנו כל הזמן עם המדריכה

irashady

New member
חחח וואי!

גם לי כל העולם כולו.... מזכיר... שרנו אותו מלא

irashady

New member
וואי איזה נושא טוב!

אמממ יש לי הרבה שירים... קודם כל הראשון זה "מקיץ אל חלום" (כתוב גם בחתימה שלי) הסיטואציה: אחרי טקס ליד הקרימטוריום ההרוס בבירקנאו-הליכה על המסילות כשמחשיך עם דגלי ישראל וברקע השיר מתנגן וכל המשלחת שרה אותו... זה הרגע הכי חזק שיש לי מהמסע... ויש גם את אין לי ארץ אחרת כמובן... ששרנו אותו מלא פעמים במהלך המסע... ו"ארץ ארץ", "מתחת לשמים" של דיוויד ברוזה, ו"ללכת שבי אחריה" ששרנו בשירה בציבור בערב חסידי אומות עולם... תמיד מרגש אותי ושמע ישראל... יש הרבה שירים...

lihi r

New member
אצלי

קודם כל השיר שהפך לשיר המסע שלנו והוא "עלה קטן שלי" של אברהם פריד וגם "אפר ואבק" ועוד שיר אחד באנגלית שאני לא זוכרת את שמו אבל מתי שאני רק קוראת את המילים אני מתחילה לבכות

Noya18

New member
השירים שמזכירים לי את פולין?

יש כ"כ הרבה... קודם כל, "רקמה אנושית", שהיה השיר שחתם את הטקס שלנו בבירקנאו. חוץ מזה, "אפר ואבק" (שהתנגן ברקע של הסרט מסע שערכנו), ו"אלי, אלי", מהטקס בטרבלינקה... חוץ מזה, שמו לנו קריוקי של שירי ארץ ישראל באוטובוס, אז גם שירי "ארץ ישראל היפה" מזכירים לי נורא את הפולין. יותר את הקטע החברתי, אבל עדיין

Lp Fairy

New member
המממ

יש כמה... קודם כול אפר ואבק...(אפר ואבק נכון..?) לא יודעת תמיד שהייתי שומעת את חברה שלי שרה את השורות מהשיר תמיד זה אמר לי פולין פולין אבל שיר שאני שומעת גם ככה ביומיום תמיד מזכיר לי את פולין זה רבות הדרכים....חברות שלי צרבו לי דיסק עם שירים...ואני אפעם לא שמעתי את השיר הזה..פעם ראשונה שם בפולין..וכול המסע חרשתי עליו...כשהרגשתי עצובה מצאתי את המילים שמתארות את זה...כשהרגשתי שמחה מצאתי את המילים..לא משנה מה הרגשתי מצאתי את השורה שתיים שאני מתחברת...

יש המון...../images/Emo125.gif

פונאר, ולכל איש יש שם, ששמענו בדרך ליער לופוחובה וזה היה מצמרר... התחנה טרבלינקה, ששמענו בכניסה לטרבלינקה. יהיה טוב של דיויד ברוזה, למרות שהוא לא קשור לשואה, זה שיר שהיה בדיסק ששמענו הרבה מאד באוטובוס, ואחרי ביקור במקום קשה, לשבת כולם באוטובוס ולשיר "יהיה טוב", זה עושה משהו שקשה לשכוח. נוצה ברוח, שיר ממש עצוב, בטרבלינקה כמעט התחלתי לבכות בגללו. רקמה אנושית, שיר שמסמל בשבילי את ה"טקס" הכי מדהים שיצא לי לעבור בחיים, אני אספר עליו בהזדמנות... ויש עוד שיר אחד שאני לא מצליחה למצוא בשום מקום, שמענו אותו בבלוק 27 באושוויץ 1, אני יודעת איך קוראים לדיסק שהוא לקוח ממנו, אבל לא מצליחה להשיג את השיר. זו מנגינה מאד מצמררת, בתוכה מופיעים שמות מחנות ההשמדה, זה מהרגעים האלו שלא שוכחים אף פעם... יש עוד הרבה, אבל אלו בעיקר...

irashady

New member
גם אנחנו שמענו

את המנגינה הזאת... האחרונה שכתבת... שהקריאו שמות של מחנות השמדה

mayamoreno2001

New member
השירים שהכי נגעו בי

שיר אחד ויחיד: ליל סדר האחרון (עם מוישלה) שיר מדהים מצמרר מרגש ועוד הרבה...

ל-mayamoreno2001ו ולכל השאר

יותר מידיי דברים בהודעות שלך מזכירים לי את המסע שלי... השירים,דברים שאמרו לך במסע...בקיצור,המון. יש אפשרות שהייתה לנו את אותה המדריכה? אם הייתה לך מדריכה (ולא מדריך) תגיבי פה בבקשה ועוד משהו, יש פה כאלה שהזכירו שירים באנגלית: 6 million אולי? שמעתי את השיר הזה באושוויץ 1,בתוך חדר עם המון נרות שבו הקראנו שמות של אנשים שנהרגו.

למעלה