שאלה לכולם!

metal_slug

New member
זה תלוי

מה אתה מחפש. בעיקרון, לפלייסטיישן 2 יש הרבה יתרונות, אבל לא פחות חסרונות. יתרונות: יש עליו כמה משחקים שהם באמת על רמה, כמו devil may cry, טוני הוק 3, טקן טורנמנט, twisted metal black, וכמובן פיינל פנטזי 10. יש גם הרבה הרבה משחקים טובים שעוד יצאו אליו. יתרון נוסף הוא גם במחיר: סוני תוזיל אותו ל-200 דולר בקריסמס, ומן הסתם שהמחיר בארץ יפול גם כן. אבל, יש חסרונות: אין משחק רשת, לפחות עד שסוני תשווק את המודם של הפלייסטיישן 2. המערכת, בהשוואה למערכות החדשות שיוצאות עכשיו, ממש עתיקה מבחינת המעבד הגרפי שלה: אין anti aliasing, ובגלל הרזולוציה הנמוכה, הרבה משחקים לא נראים טוב, ואין עוד כל מיני אפקטים טובים שמשתמשים בהם עכשיו גם באיקס בוקס וגם בגיים קיוב: bump mapping, pixel shading... מה גם, שלפלייסטיישן 2 יש בעיות פריים רייט, רואים את זה במיוחד במשחקים כמו rune.

mr-s

New member
לא תהיה הוזלה בקריסמס

סוני כבר אמרה שמחיר של הפס2 ישאר אותו הדבר גם בקריסמס

metal_slug

New member
אולי לא בקריסמס

אבל זה נראה לי התאבדות להשאיר את המחיר על 300 דולר, כשהגיים קיוב עולה 200

*גלעד*

New member
מה זאת אומרת בעייה?

אתה אומר שהוציאו משחקים שממש לא פועלים כמו שצריך על המערכת? איזה טיפשי זה!

metal_slug

New member
טיפשי או לא טיפשי, ככה זה

בהרבה מאוד משחקים יש בעיות פריים רייט, אבל זה לא כל כך בגלל המשחקים, זה בגלל האריכטקטורה של הכרטיס מסך של הפי אס 2. בוא נגיד שהוא לא פאר היצירה, הרבה עבודה שצריכה להיעשות על ידי כרטיס המסך, נעשית על ידי המעבד, ובגלל הזה משחקים מאטים. אם הייתי במקומך, הייתי קונה איקס בוקס, או אולי גיים קיוב מהאינטרנט, אבל איתו תהיה לך בעיה, כי הוא לא ישווק בארץ, אז גם משחקים צריך לקנות מחו"ל.

*גלעד*

New member
תראה...

כעיקרון אני גם ככה קונה את המשחקים שלי מחו"ל, אבל אם לא יהיה לי PS2 אז גם לא יהיה לי Final Fantasy X.

גיא טל

New member
תגובה

xbox יעלה 400 דולר בארה"ב ובארץ הוא בטח יעלה 4000 ש"ח וחוצמזה, מייקרוסופט תפסיד בערך 100 דולר על כל מכשיר שהיא תמכור.

*גלעד*

New member
איך הגעת למסקנה הזאת?

4000 שקל זה בטוח לא יעלה, בכל זאת, אמורה ליהיות תחרות כלשהי בין החברות! בכל מקרה, לא הבנתי למה מיקרוסופט "תפסיד בערך 100 דולר על כל מכשיר שהיא תמכור".

metal_slug

New member
מה יש פה להבין?

השוק כרגע נשלט על ידי הפי אס2. כדי להכנס לשוק, מיקרוסופט לא יכולה למכור את המכשיר במחיר גבוה, ובגלל זה היא הולכת על מכירת כמויות של מכשירים, ואת הכסף היא תעשה מהמשחקים, ובגלל זה היא מוציאה את האקס בוקס במחיר נמוך יותר. וכן, הוא יעלה משהו כמו 4000 שקל. כשהפי אס 2 יצא בארץ, הוא עלה בסביבות ה3000 פלוס, אז אין סיבה שהאקס בוקס יעלה פחות מזה.

*גלעד*

New member
יש סיבה ועוד איך!

אולי כשהפי אס 2 יצא בארץ הוא עלה 3500, אבל נכון להיום הוא עולה בין 1600-2000 שקל בלבד (עדיין מחיר מטריד, אבל הרבה יותר טוב מקודם) ואם האקס בוקס באמת ירצה להתחרות, הוא יהיה חייב להתאים את עצמו! למה לעזאזל שיצאו במחירים מטורפים שאף בר דעת לא יקנה? (חוץ מאנשים שבאמת באמת רוצים את אחד או יותר מהמשחקים שכבר הוכרזו עד כדי טירוף).

metal_slug

New member
תראה, זה ברור שהמחיר יפול

אבל בינתיים הוא יהיה גבוה, מה גם שהאקס בוקס פשוט יותר טוב מהפי אס 2, ובגלל זה בינתיים הוא יעלה יותר. ככה זה, זה עולם העסקים. מי זוכר שהפנטיום 4 עלה 3500 שקל למעבד כשהוא יצא? כל המחירים מסתדרים בסופו של דבר. אבל בכל זאת, אני מעדיף את הבאנדל האמריקאי ב-500 דולר, לקבל אקס בוקס ושניים או שלושה משחקים זה די טוב למחיר כזה. אבל אתם רוצים הצעה ממש טובה? אפשר להשיג דרימקסט במשהו כמו 80 , 70 דולר, זאת באמת מציאה. יש שם כמה משחקים שחבל על הזמן. סול קליבור, סוניק אדוונצ´ר, שנמו 1 ו-2...

*גלעד*

New member
לא יודע לגבי ה-DC...

אבל אם בחו"ל זה עולה "רק" 100 דולר יותר מPS2, אתה לא חושב שהמחיר בארץ גם יהיה יותר פורפורציונלי?

למעלה