שאלה לכולן...

החלטה

New member
שאלה לכולן...

האם יש כאן מישהי שבעצמה (או מכירה משהי כזו), קנתה זרע בבנק הזרע, וביצעה הזרעה עצמית? ואם כן, לאן פונים? איפה קונים? והאם יש הצלחה? ובכלל, כמה שיותר פרטים בנושא יעניינו אותי מאוד. המון תודה

סביונה

New member
לא מכירה, אבל חייבת לשאול:...

מה ההגיון בפעולה כזו ? כתבת בכרטיס האישי שאת במערכת יחסים, אז בכלל קשה להבין מה המטרה... אני קיבלתי להזרעות טפסי 17, ורק את המנות קניתי, אז למה לא להשתמש בשרות הזה של הזרעה בבי"ח ?

טושטושה

New member
סביונה, את במכבי? איך הצלחת לקבל

טופס 17? במכבי הם לא הסכימו לתת לי . לא נתנו לי בשביל איכילוב ולא בשביל תל השומר, ואמרו שאני יכולה לעבור את ההזרעה ובדיקות הביוץ אצלהם ברמת מרפא. אז באיזו קופ"ח את? והיכן עברת את הטיפולים:?

סביונה

New member
לא, בכללית.

בזמנו נתנו לי טפסי 17 להזרעות למיטב זכרוני, ושילמתי למנות עצמן. הבנתי שלא ניתן לבצע את ההזרעות בקופ"ח, ולכן הסכימו לתת לי את הטפסים. את בדיקות הביוץ - עברתי בקופ"ח, ולא הסכימו לתת לי טפסי 17 לבי"ח עבורן, כי אותן כן ניתן לבצע בקופ"ח. אינני יודעת איך זה היום. מיד אחרי שנכנסתי להריון התחיל כל הבלגן עם קופות החולים בעניין זה.

mayal7

New member
איך קיבלת טופס 17 ממכבי?

זה היה בתקופה האחרונה? כי לי הם אמרו שברמת מרפא הם עושים רק אולטרסאונד ובדיקות דם ואת ההזרעה על חשבוני וזה יקר!

החלטה

New member
יש הרבה סיבות

ברובן מאוד אישיות ומאוד סובייקטיביות, ולא כלכליות. וכן, אני במערכת יחסים (עם אישה) אבל מה זה קשור?

החלטה

New member
ואולי בכל זאת יש מישהי שיכולה לתת

אינפורמציה בעניין? תודה מראש

זואי11

New member
בעיקרון זה אפשרי

ויש אפילו סיפור על זוג בהסכם הורות שעשו בעצמם את ההזרעה. את יכולה לקנות מנה בבנק הזרע ולתת אותה למי שאת רוצה שיבצע בך את הטיפול. לדעתי אם אין סיבה מיוחדת, אז כדאי שרופא יבצע זאת (סיכויי צליפה גבוהים יותר) העלות היא 130 ש"ח אם את עושה זאת בבית חולים ללא טופס 17, או בסביבות 400 ש"ח אם את הולכת לרופא פרטי. בהצלחה !!!

סביונה

New member
סליחה, לא התכוונתי "לחטט". פשוט

אנחנו כל כך דשות פה בעניין בנקי הזרע, אז הסתקרנתי. מקווה שתקבלי מענה לשאלתך.

mayal7

New member
עלות "שימוש" בבנק הזרע באיכילוב??../images/Emo92.gif

אני עומדת לנסות להיות אם, לא חד הורית אמנם, אבל מפרטנר שאינו בן זוגי. רופאי במכבי הפנה אותי לאיכילוב לבנק הזרע משום שכל התבליך עבורי יהייה זהה (פרט לתרומת הזרע). אבל - מכבי מסרבת לממן לי את עלויות ההזרעה וזה יקר !!! חשבתי שיש חוק שמחייב קופות החולים לממן טיפולים בבנק הזרע לרווקות. משהי יודעת אם כל הקופות הפסיקו לשלם? משהי יכולה לעזור בעיצה? תודה

הרמוניה

New member
לפי מיטב ידיעתי את ההזרעות כן

מממנים אם כי חלק מהקופות עושות שרירים לגבי איפה תעשה ההזרעה. יתכן שאת צריכה לפנות למרפאה לבריאות האישה במכבי לשאול איפה הם מאשרים לעשות את ההזרעות.(איכילוב הם עלולים להגיד לא אבל רמת מרפא כן) בכל מקרה שיהיה בהצלחה הרמוניה

הרמוניה

New member
אני חושבת שבארץ פחות נשים משתמשות

באופציה הזו. שווה אולי לבדוק בפורום של הורות אחרת-אני חושבת ששם דיברו על כך יותר בנוסף אם את קוראת באנגלית לדעתי בפורומים בארה"ב תהיה יותר אינפורמציה. הפרוצדורה נקראת ICU שזו הזרעה לצואר הרחם בניגוד להזרעות שאנחנו עוברות כאן שהן IUI ההזרעה היא לתוך הרחם. בכל מקרה שיהיה בהצלחה הרמוניה

החלטה

New member
תודה רבה לכולכן

אני די מתפלאת שאין בארץ אף אחת שניסתה את זה, אחרי הכל זוגות רגילים כן עושים את זה לבד... זה לא נראה לי כל כך מסובך, חוץ מהעובדה שאין לי מושג איך לוקחים זרע מבנק הזרע... פשוט כל אחד שרוצה זרע יכול לקנות? כי לפי מה שקראתי פה, בעצם מי שהולכת לרופא פרטי שאין לו "בנק" משל עצמו, גם אמורה להביא את הזרע בעצמה מבנק הזרע. הבנתי נכון? איך זה עובד? לאן פונים? יש טלפונים? שוב תודה... מקוה שאני לא מציקה עם יותר מדי שאלות.

מיכל שמ

New member
לפי מה שאני יודעת בתל השומר לא

הסכימו להוציא מנה אלא לטיפול רופא שעובד איתם.הרופאה שלי רצתה לעשות לי את הפעולה אבל היא עובדת עם בלינסון אז לא אישרו להוציא את המנה. אולי בינתיים זה השתנה????? אבל באיכילוב למשל את לוקחת את המנה במין תרמוס ונוסעת איתה לבד להיכן שצריך לבצע את הפעולה למשל "אסותא" אז מי עוקב אחרייך להיכן את הולכת???

למעלה