שאלה לכומתה

אחי, אל תאכזב אותי עם שאלות כאלה

בוא נשכח ששאלת את זה בסדר? זאת ממש לא שאלה ברמה. להרוג בנאדם זה ממש לא הכיף שאתה אולי חושב שזה. יאללה דף חדש

לא זה ולא זה.

פשוט מה הגדולה של להרוג מישהו? זאת הרגשה חרא (לפחות לי). אתה מקבל משימה להרוג אדם, לרוב עם משפחה ואפילו ילדים, ואתה הרי בכלל לא פגשת אותו מעולם, ומכיר אותו רק דרך התיק שיש לך עליו. קל מאוד לראות את כל ההאשמות והסעיפים בתיק ולרצות לצאת לשטח ``לעשות לו משפט שדה`` או איך שלא תקרא לזה, אבל בסוף אחרי הכל אתה מסתכל דרך הכוונת ורואה שם בן אדם.

ZC18

New member
רואה שם בנאדם שמחר ירים לך אוטובוס

תחשוב על זה ואל תהיה יפה נפש

יפה נפש? נחמד...

נחמד שבנאדם כל-כך חסר ניסיון בנושא אומר לי את זה. אני לא מזלזל בך (כמלש``ב), ובדרך כלל לא תשמע ממני משפטים כאלה (אחרי הכל- בכמה אני כבר גדול ממכם?) אבל מה שכתבת ממש אירוני. אני לא אומר- כשמקבלים משימה מבצעים עם מינימום שאלות, אני עוד לא סירבתי לאף משימה בחיים שלי. והמטרות הן אנשים מסוכנים- בזה אתה צודק, אבל אתה אל תטיף לי על יפי נפש, כי מעולם לא התקרבת אפילו להחלטה כל כך גדולה כמו ``לירות או לא לירות``. כשתגיע בעצמך לסיטואציה (ועם המצב היום אתה עוד תגיע אל תדאג)-רק אז תעביר ביקורת על דעות של אחרים. אז אולי תוכל להבין את משקל האחריות ומחיר הטעות שמאחורי כל לחיצה על הדק.. יוני תחשוב על זה ואל תהיה גיבור לפני שניסית.

ל YSOFER

עזוב אחי, המטרה לא הייתה להוריד מוטיבציה. תאמין לי, לשרת (סליחה על ההתנשאות אולי) בקרבי, ולא משנה איפה בדיוק, זאת עבודה קדושה של הגנה (ברצינו אני מדבר איתך, בלי ציניות ושטויות) על המולדת. אין דרך טובה מזו להפגין פטריוטיזם, ופטריוטיזם זאת בעיני אחת התכונות הנעלות ביותר (בגלל זה אגב אני מעריך ככה את ההודעות מזלט למרות הכל). תאמין לי, לפני הגיוס גם אני (למרות שבכלל לא עניין אותי צבא ולא הייתי מורעל כמוכם) הייתי אומר דברים כמו ``לזיין ת`ערבים האלה כבר`` ואחרי כל פיגוע מתפלא איך עוד לא יצאו לאיזה כפר ועשו איזו שחיטה טובה להעלאת המורל.. אבל זה עובר אחרי שאתה נכנס ל``מקצוע`` רואה את הדברים מבפנים. פתאום אתה מתבגר (לא בבת אחת) ומבין שהם רואים את עצמם חיילים בדיוק כמוך- רק מהצד השני. ``קרבי זה הכי אחי`` יוני ``חולות לוהטים`` (בדיחה פרטית להצחיק את הצוות... אל תתייחסו)

ysofer

New member
אני לא חושב שהבנת...

אני רוצה להיות צלף... ואם זה יקרה, מה אני אחשוב על המשפחה של המטרה שלי?? זה קשה.. זה קצת פוגע..

כן. זאת בעיה אבל

ובמיוחד עבור צלפים (אני צלף צוותי בעצמי) כי בלחימה ``רגילה`` כולם יורים על כולם ואתה מכוון לרוב לעבר איזושהי דמות כללית, ורואה אותה נופלת. עם צליפה זה לא אותו דבר, כי לרוב המטרה לא מסכנת אותך באופן ישיר (היא לרוב לא מודעת בכלל לקיומך), ויש לך הרבה זמן למחשבות, ובנוסף במקום איזושהי דמות של בנאדם אתה רואה פתאום פנים... בניגוד לרוב הקטעים הקשים כמו עומס מנטלי ופיסי, זה משהו שלא מתרגלים אליו אף-פעם. אבל יש לך תמיד את האמונה והידיעה בצדכת הדרך שלך, ושאתה עושה דבר נכון בסופו של דבר..

מה זה פה

מה זאת השאלה המטומטמת אם אתה מתייחס אל ערבים כקולקטיב כאילו כולם מחבלים אז תדע שאתה גזען

מזלט

New member
יודע מה

בימים אלה שאני רואה כמעט כל בוקר ליום חדש תמונה בעיתון של קורבן ה``אינתיפאדה`` הזו... יודע מה? אני לא מתבייש בזה. אני גזען. היו צריכים לחסל אותם עוד במלחמת השחרור, ואם לא, אז בששת הימים או בכיפור, כל עוד הם היו קטנים. kill them when they`re young. אני גזען. ואני גאה בזה. אחד יקרא לזה גזענות, מישהו אחר יקרא לזה פטריוטיזם.

רפאל 17

New member
אתה שניהם....ואין לך במה להתבייש

כי המון אנשים בעם שלנו מרגישים בדיוק כמוך עכשיו...

ג.ג.

New member
למזלט ולכל מי שחושב כמוהו

אני חושב שאתה קיצוני מידי נכון שיש הרבה ערבים שרוצים אבל כל הסוג הזה של האנשים זה סוג ברברי ואנחנו הישראלים והיהודים אחריי כל מה שעברנו בשואה (ואני ממש לא אשכנזי לידיעתך) אחריי כל הסבל שעברנו אתה רוצה שהאחרים ירגישו את אותו כאב? כל העולם חושב שאנחנו חארות ,וצריך לבוא ולהראות שאנחנו אנשים טובים ושאפשר לחיות איתנו . רק אלו שרוצחים אותנו ושותפים לטרור רק בהם צריך לפגוע כי תאמין לי יש הרבה ערבים טובים בעולם בכלל ובאיזור בפרט אז בוא נתייחס אליהם כל שווים אחרי הכל הם בדיוק כמונו גם להם יש משפחות גם להם יש רגשות גם הם יודעים להתנהג בכבוד ולתת כבוד ואם תנסה לא עכשיו בגיל מאוחר יותר להתחבר לחלק מהאנשים האלה תראה שלא משנה מה יגידו הערבים ויהודים יכולים לחיות ביחד. תחשוב על זה!

למזלט!

קודם כל, אני ממש לא אחד שיגיד לך להתבייש לך על הדעות שלך או משהו, כי כל אחד צריך להחזיק בדיעה, ועם יש לך גם הגיון מאחוריה אז הייתי גם רוצה לשמוע עליה יותר. דרך אגב - כשאתה אומר ``..לחסל אותם...`` למה אתה מתכוון? לכל המיליונים על מיליונים של ערבים או מה? עזוב, אני לא יפה נפש ולא מתחסד, ואין לי שום סימפטיה מיוחדת לערבים (אבל יש לי לבני אדם), אבל לפחות תבסס את הדיעה על עניינים ריאלים: אתה יודע שאנחנו לא יכולים ``להרוג את כולם``. מה הם ג`וקים? ומה יגיד העולם? ומעל הכל- מה נגיד על עצמינו אחר כך? עם אתה רוצה לשמוע את דעתי: בעיני אין לאף אחד (גם לא לחייל) זכות להרוג בני אדם. אבל- מחבל הלקח על עצמו להרוג אנשים תמימים בדם קר (גם עם זה למען מטרה קדושה עבורו) מוציא את עצמו מחזקת ``בן-אדם`` נורמלי ולוקח על עצמו גם את הידיעה שעכשיו ראשו מבוקש. בעיני, להגיד ``הם כולם אותו זבל`` זה לא יותר מלהקל על עצמינו כדי שלא נצתרך להתעסק עם רדיפת האשמים האמיתיים. חוץ מזה, איך אפשר להרוג את כולם? כיתות יורים? אולי גז? מה שאני כן לא מבין זה את עקרון ההבאה למשפט של מחבלים. בעיני כל פעם שמזהים שוודאות מחבל חמוש, יש לירות בו במקום. מחכה לתשובה רצינית יוני

מזלט

New member
יש ויש

זה לא שאני לא מבין אותם, הרי אנחנו היינו בדיוק באותו מצב לפני 54 שנים, כשאר רצינו להעיף את הבריטים. אבל אתה לא יכול להחזיק מהם, שיש כאלה מחבלים ויש כאלה טובים, הם כולם מעוניינים שה``כיבוש`` יסתיים. שנינו יודעים שהוא לא. ההבדל בין הטובים והרעים, זה שהטובים מוכנים להילחם על עצמאותם בדרכים קונבנציונליות - קרי, שלום או מלחמה. ה``רעים`` הם אלו שמבצעים את הפיגועים קרי פגיעה באזרחים. כשחיילים נהרגים תוך חילופי ירי בינם ובין הפלשתינים, כואב לי, אבל לא כמו שנהרגים אזרחים בפיגוע. אני לא אומר שחיילים הם אזרחים סוג ב`, אבל בשביל זה הם שם, כמה שזה ישמע נורא, החיילים האלה נמצאים שם בשביל להגן עלינו, ואם להגן כולל גם להיהרג, אז זה מה יש, ועם זה יש לחיות. יכולנו לפתור את הבעיה הזו עוד לפני עשרות שנים, אם היינו מספיק חכמים, צריך היה לעקור מהשורש כבר אז את ניצני הארגונים - חמאס, ג`יהאד וכיו``ב. היינו צריכים לסנן, להשאיר פה את הערבים ה``טובים``. היום זה כבר בלתי אפשרי (או אפשרי, אם שרון ירצה בזה) לעקור אותם. הם כבר מושרשים שם, אי אפשר להיכנס בערבים כמו בשנות השמונים, כשהדחפורים של צה``ל נכנסו לעזה ומחקו חצי עיר... כיום זה לא יעבור בשקט, ולישראל זה לא ישתלם, יש יותר מדי מה להפסיד. יותר מדי.

למעלה