יש ויש
זה לא שאני לא מבין אותם, הרי אנחנו היינו בדיוק באותו מצב לפני 54 שנים, כשאר רצינו להעיף את הבריטים. אבל אתה לא יכול להחזיק מהם, שיש כאלה מחבלים ויש כאלה טובים, הם כולם מעוניינים שה``כיבוש`` יסתיים. שנינו יודעים שהוא לא. ההבדל בין הטובים והרעים, זה שהטובים מוכנים להילחם על עצמאותם בדרכים קונבנציונליות - קרי, שלום או מלחמה. ה``רעים`` הם אלו שמבצעים את הפיגועים קרי פגיעה באזרחים. כשחיילים נהרגים תוך חילופי ירי בינם ובין הפלשתינים, כואב לי, אבל לא כמו שנהרגים אזרחים בפיגוע. אני לא אומר שחיילים הם אזרחים סוג ב`, אבל בשביל זה הם שם, כמה שזה ישמע נורא, החיילים האלה נמצאים שם בשביל להגן עלינו, ואם להגן כולל גם להיהרג, אז זה מה יש, ועם זה יש לחיות. יכולנו לפתור את הבעיה הזו עוד לפני עשרות שנים, אם היינו מספיק חכמים, צריך היה לעקור מהשורש כבר אז את ניצני הארגונים - חמאס, ג`יהאד וכיו``ב. היינו צריכים לסנן, להשאיר פה את הערבים ה``טובים``. היום זה כבר בלתי אפשרי (או אפשרי, אם שרון ירצה בזה) לעקור אותם. הם כבר מושרשים שם, אי אפשר להיכנס בערבים כמו בשנות השמונים, כשהדחפורים של צה``ל נכנסו לעזה ומחקו חצי עיר... כיום זה לא יעבור בשקט, ולישראל זה לא ישתלם, יש יותר מדי מה להפסיד. יותר מדי.