שאלה לכוננים או למי שמכיר את העניין

Action force

New member
שאלה לכוננים או למי שמכיר את העניין

כוננים מקבלים אישור מיוחד לשים צ´אקלקלה ולהפעיל סירנה? על פי הבנתי לא קיבלו... אז מה קורה אם עוצר אותם שוטר תנועה? אני שואל בגלל, שעוד מעט אני קונה אוטו, וכבר קיבלתי מתנה צ´אקלקה וסירנה.... אז אני בדילמה... לשים? או לא לשים? אני זוכר שבאר"ן האחרון שלנו, באו 3 פראמדיקים לתחנה עם הסירנות והצ´אקלקלות דולקות לתחנה... ועוד אצלנו בלילה - יש נסיעות גם לכוננים... ואם כבר הזכרתי את העניין האוטו... אולי תעזורו למתנדב חביב, למצוא את האוטו הראשון שלו? אני מגיע עוד מעט לאיזור המרכז לחפש רכב. מדובר על בסביבות ה20 אלף... כשאתם מסתובבים, רק תפתחו עיניים, ראיתם משהו חביב, תרשמו מספר טלפון ותעבירו לי! בבקשה! אין באילת כל כך מציאות! מודה לכם, מראש!

mdadan

New member
כוננים

בעקרון על פי החוק אסור לך לשים סירנה או נורה מהבהבת. יש חלק מהכוננים שהתקינו ציוד זה ברכבם על דעת עצמם ומשתמשים בו במקרים שונים. לרוב בזמן אר"נים המשטרה לא עוצרת רכבים הנוסעים עם סירנה ואור אדום מהבהב. כמובן שאף אחד לא מבטיח לך שלא יעצרו אותך ו/או תקבל דו"ח, במקרה כזה מד"א כמובן לא יגבה אותך. בברכה מדא דן

ישראל פ

New member
נוהל הפעלת כונן../images/Emo131.gif

ידידי היקר, נוהל הפעלת כונן, קובע בצורה ברורה שהכונן ינהג לפי כללי החוק. כל שימוש באביזר זה או אחר, המנוגד לחוק, כמו נסיעה בניגוד לתנאי הדרך / החוק, אסורה עפ"י הנחיית מד"א. ולגבי שאלתך, הנני למד שאינך כונן בתחנה, אז בכלל המלצתי לפני שתדהר בשדות העיר רכוב על גבי מנורה אדומה, הירשם לגדוד הכוננים, מה דעתך?. להזכירך: כונן הוא: מי שעבר קורס חובש/נהג אמבולנס, או קורס מע"ר בכיר {קורס 88 } מי שהתנדב לפחות שנה לאחר סיום הקורס מי שיש לו... רכב מי שהתחייב על יציאה למקרים לפי קריאת המוקד ...עבר ועדת קבלה . בהזדמנות זאת הוסיף עוד הערה / הארה. 1. מפ"ה ניפק לאחרונה שלט זיהוי בסיסי להנחה ברכב המציין כי רכב זה משמש "כונן חרום והצלה בתפקיד" תוך ציון קוד הכונן, דגם ומס´ הרכב, וחתימת מנהל האזור, ומתאם פעולות התנדבות. 2. יצאה הוראת מנכ"ל, לא להשאיר ווסט חובש מד"א {אפוד זיהוי..} תלוי על מושב הרכב, כהנחיה בטחונית וד"ל. בהצלחה

paradan

New member
ברוך בואך ישראל פ

קודקודי מד"א תמיד מבורכים כאן
תגיד אולי תאיר גם את עינינו בנושא השבתת הנהגים המתנדבים בתחנות מסוימות? ברוך הבא לפורום דני

Action force

New member
ברוך בואך ישראל.

שלום ישראל, קודם כל תרשה לי להודות על דבריך והסבר שנתת פה. ברור לך שלא הייתי משתמש בציוד ללא התייעצות לפחות מאחראי המתנדבים האיזורי. בכל אופן שאלתי הקידמה קצת, בכל אופן יש לי עוד שנה לעניין... לגביי נושא הכוננים, בתחנתי (אילת) כפי שאתה בטח יודע אין כוננים, אז אני לא יודע עד כמה דבריך רלווטנים עבורי. רק חבל שמרכז מד"א לא מנסה להפעיל פה את הבוגרים. ואני מזמין אותך לשאול את הפראמדיקים האחרונים שהיו פה במשמרות, איזו עיר מוזרה אנחנו. פראמדיק עושה 24 שעות משמרת, 12 שעות הראשונות - מתייבש בתחנה ומתתגע שאין נסיעות. ואז ב12 הבאות הוא טוחן אותם יותר ממגרעינים. וכבר קרו מקרים לצערי הרב של אזרחים תמימים שנפלו קורבן חיים, למצב שבו התחנה מתפקדת. מצב שבו יש כונן אחד בבית (ורק בלילה) ויש עוד 4 נסיעות ממתינות. אשתף אותך בסיפור שהיה לפני כשנה. - אזרח שגר ממול בית החולים, קיבל התקף לב, אשתו הזמינה אמבולנס, והאט"ן הגיעה לאחר 25 דקות. לצערי הרב היה מאוחר מידי, ולצערי היותר רב, הכרתי את הבן-אדם. האבסורד הוא, שאותו אדם שהלך לעולמו בגלל עומס באט"ן גר ממול בית החולים במרחק הליכה של 25 מטרים בלבד! וכדרך אגב, אשמח ואני בטוח שעוד כמה מכותבי הפורום ישמחו לדעת מה תפקידך בכוח, וצר לי על הבורות. (איזורים שונים). תודה רבה יונתן

ישראל פ

New member
תגובה לתגובה

יונתן שלום. לגבי תחנת אילת, לידיעתך, אכן הוחלט ע"י מנהל האזור, וא. התחנה {רומיאו} על הקמת שלוחה לגדוד הכוננים באילת. בשלב זה יקבלו בימים הקרובים ממש, 5 כוננים את הציוד הנדרש. לגבי הנסיון {{שאתה אומר שמרכז מד"א לא מנסה}} בהפעלת הבוגרים, אז יורשה לי לחלוק עליך, היות ואני אישית הייתי לפני כ 3 שנים, מעורב ביוזמה לקיום קורס הנהגים באילת, {אומנם לקח זמן...} ואכן תחילת הניצן של בוגרים נראה באילת. אני חושב שבסך הכול, {ותמיד יש מקום להוסיף ולשפר} התחנה התקדמה בשנים האחרונות בצורה ניכרת, וכה לחי. דרך אגב?...איך הסתיים השיפוץ? התחנה יותר נוחה? יפה? ולבקשתך, שמי הוא ישראל פישר, תפקידי במד"א הוא עוזר מתאם פעולות התנדבות ומר אלי יפה הוא מתאם פעולות התנדבות במגן דוד אדום. או בקיצור: ע. מפ"ה. תמשיכו להתנדב, ולעשות חיים.

למעלה