שאלה לכל אוהבי בעלי החיים-

שאלה לכל אוהבי בעלי החיים-

ואנא ממכם דרושה תשובה כנה ורצינית. אני אוהבת בעלי חיים, ממש את כולם. אך יש לי חברה טובה שמפחדת באופן מאוד קיצוני מחיות ודגש על כלבים. כשהיא רואה כלב אפילו אם מדובר בגור מתוק ורך היא צורחת מחשש שיתקרב אליה. האמת שזה מאוד מביך אותי ושום דבר אינו עוזר..לצערי היא לא מגלה עניין לטפל בבעיה זו. לפני מספר ימים היא הכירה בחור חדש באתר ידוע. הבנתי שמהר מאוד הוזמנה לדירתו וכשראתה שיש לו הכלב נתמלאה חרדה ואף הביעה זאת בסצנת חרדה הכוללת יללות מבישות. הבנתי לפי סיפורה שמדובר בכלב טוב שלא עשה דבר שיצדיק את צעקותיה. הבחור באופן טיבעי כמו כל אוהבי בעלי החיים התקשה להבין את תגובתה וניכר בפניו שלא אהב את הסצנה. כשיצאה מביתו באותו ערב, הדרמה נמשכה כאשר הכלב הגיע להיפרד ממנה יפה ורץ לקראתה בהתלהבות, אך זו הגיבה בריצה לאחור, וצעקות. היא אמרה שמאז אותו קטע היא חשה שהבחור חש ממנה דחייה אך התאפק ולא אמר דבר. והאמת שאני מבינה לליבו. השאלה היא אם אתם מגדלים במשך שנים חיית מחמד בבית, הייתם מוכנים להכיר בחורה רצינת ונחמדה אך פחדנית כפייתית מחיות מחמד שנוהגת להביע את חרדתה מבעלי חיים בסצנות מביכות ומבישות באופן אישי או באופן ציבורי?

חד משמעית לא

חיית המחמד היא חלק ממי שאני ומהבית שלי. מי שאני אצא איתה תהיה חייבת להשלים עם זה (ואני מאמין שבסוף היא תתרגל) אני מתכנן על כלב וחתול ביחד בשלב מסויים, ואם יהיה אילוץ רק אחד מהם (עדיפות לכלב) מי שאני אהיה איתה תהיה חייבת לאהוב גם חיות.

BABELICIOUS

New member
הממ.... האמת....

בתור חולת
ואף בעלת 2 כלבים תמיד סלדתי מבחורים שלא אוהבים אותם. זה עשה לי
turn רציני. ועוד את אומרת שהיא לא נראית כמי שרוצה לטפל בבעיה הזו, אז... וואלה לא יודעת מה לומר לך.... בעייתי

wasaby

New member
זאת הזדמנות לדבר איתה

אדם שכל כך נחרד ממשהו לא יכול להיות שהוא לא סובל מזה. הרי רואים כלבים כמעט כל יום ברחוב, תחשבי כמה התקפות חרדה זה יוצא בחודש. וכל התקפה כזאת, באותו רגע היא לא מצחיקה. אם זה מביך בשבילך, תחשבי איך זה בשבילה, הרי היא לא צנחה מהירח, היא יודעת שאנשים אחרים לא מגיבים בכזאת היסטריה, היא יכולה לנחש מה חושבים עליה. אולי הסיבה שהיא לא מגלה עניין לטפל בבעיה זה לא בגלל שלא אכפת לה אלא בגלל שהיא יודעת שטיפול בבעיה יאלץ אותה להתמודד איתה. את יכולה לנצל את ההזדמנות הזאת להראות לה איזה דברים היא מפסידה בגלל הבעיה הזאת ומה היא עוד עלולה להפסיד.

אין לך שום מושג כמה ניסיתי

לסייע לה ואף היצעתי לה לבוא איתי למטפל בבעלי חיים היא לא ממש בעניין. כשהיא רואה כלב עובר בשקט ברחוב היא מתאפקת להשאר רגועה אך תמשוך אותך ביד ותדאג להסתתר מאחורייך. או לברוח לצד השני של הכביש. ביום כיפור זה ממש היה סיוט כשכל אחד עבר עם הכלב שלו.הכלב יכול גם לא לשים לב אליה אך זה לא מונע מימנה לעשות את ההכנה לסצנה. צר לי, בגלל שאני אוהבת בעלי חיים זה מכעיס אותי כל פעם מחדש. וכשהיא נשאלת למה בעצם לחשוש גם מגור קטן היא משיבה "הם מגעילים אותי כשהם באים מרחרחים ורוצים ללקק אותי".. לדעתי זו תשובה מעצבנת.

magenta73

New member
יש לה פוביה

זה פחד בלתי נשלט. אין לך מה להתעצבן מזה... זה לא אשמתה, מן הסתם, אבל אפשר לטפל בזה. וברור שהיא לא בעיניין - היא ממש מפחדת. אולי דווקא המיקרה הזה, יעזור לה להבין שהיא יכולה להפסיד כמה דברים אם היא לא תטפל בבעיה...

ufffnick

New member
תיאור כזה מפורט ומנוסח חייב בתגובה

מתאימה. אז ככה: לא.

ufffnick

New member
אני ממש מצטער... זה קורה לי

כשהנושא כל כך נוגע לליבי וסוחף.

JD Wannabe

New member
מזדהה עם חברתך

הייתי כמוה עד רק לפני חודשיים ככה. בעקבות פעילות חברתית בהיקף חסר תקדים מבחינתי באותה תקופה, יצא לי להיות הרבה פעמים באותו חדר עם כלב או שניים (והיו כמה כלבים שונים). בהתחלה הרגשתי חוסר נוחות מופלגת, ואפילו עשיתי סצינות מביכות עם כלבה גדולה ונמרצת במיוחד. לאט לאט התחלתי להתרגל, ובסוף אפילו נאלצתי לגור שבוע עם כלב גדול ואנרגטי ולא הרגשתי שום פחד. זה כ"כ מוזר לי אחרי שכל החיים חייתי בפחד מפני כלבים. גם אני אף פעם לא רציתי לטפל בבעיה, והנה פתאום הבעיה נעלמה כשנאלצתי להתמודד עם זה באינטינסיביות. אז למי שתוהה, זו בעיה פתירה. מה תעשי עם חברה שלך? לא נראה לי שלנסות להכריח אותה יעזור, זה כנראה יעבור רק אם מסיבה כלשהי פתאום היא תאלץ לבלות הרבה עם כלבים.

היא גרושה.ולפני שהתחתנה

עם הגרוש שלה הם גרו בבית הוריה עם כלבה קטנה. אך היא כל כך חששה ממנה שנאלצו לסגור את הכלבה בחדר כל זמן שהיא בסביבה..ממש התעללות.

smartblonda

New member
לא הייתי מסכימה לחיות עם אדם

שלא יקבל את "הילדים החתוליים" שלי כחלק מעסקת החבילה. אני והם באים ביחד ולעולם לא אוותר עליהם מאחר והם אהבות חיי ומי שרוצה להיות איתי חייב ללמוד להסתגל אליהם ולא לפחד מהם,כי האמת אין ממה. בכלל אני מעדיפה בתור בן זוג אחד שחובב בעלי חיים.

חתולים זו חייה מקסימה ../images/Emo13.gif לסיכום

מקווה שלאחר שתקרא את המסרים הללו היא תנסה להבין כמה חשוב לטפל בעניין.

שירס36

New member
הסצינה זה לא העניין

לבחור יש כלב והוא לא מתכוון להיפתר ממנו. בחורה שלא מסתדרת עם כלב לא מתאימה לו. וגם להיפך.. לחברה שלך לא מתאים בחור עם כלב. את שואלת אם זה בסדר שעשתה סצינה? מה זה משנה? לא מתאים... שתמצא מישהו אחר.

magenta73

New member
לא.

אותי אישית, עם הסחבה שלי, זה נורא מצחיק שפוחדים ממנה. מילא מדוברמנים או כלבים גדולים, אבל מהסחבה שלי?... ויש, במיוחד ילדים. שממש מפחדים, נכנסים להיסטריה. בגדול, פוביה מכלבים זה אחד הדברים שהכי קל לטפל בהם. שהבנדם יטפל בזה ואז נראה כמה הוא מאוים מהשש וחצי קילו המדובלל שלי...

Old Girl

New member
תראי אני אוהבת בע"ח, בייחוד חתולים

לא היה מפריע לי להכיר בחור שפוחד מהחתולם, או לא אוהב אותם - אבל מן הסתם, באיזשהו שלב זה היה תוקע את הקשר. לא רק שלא היינו יכולים לעבור לגור יחד - הוא גם לא היה יכול לבוא אלי לביקורים, ולי אישית יותר קל להזיז משקולת של 200 קילו מאשר את התחת שלי לבית של מישהו אחר. אז לא הייתי דוחה אותו מתוך עקרון, אבל זה היה מסתבך מהר מאוד.

למעלה