שאלה לכל אוהבי הזוחלים

ELIDON

New member
שאלה לכל אוהבי הזוחלים

אני בתקופת האביב והקיץ חרדה מאוד עד כדי כך שאיני מרבה לצאת לשדות או לגינת בית הורי (לידם יש פרדס) עם ילדיי (בני 2,3,5) וכל הזמן עיניי מחפשות נחשים. החשש נובע מחלילה הכשה לילדי הקטנים ואני בהיסטריה לגורלם (למרות שאני אדם מאמין ויודעת שהכל כתוב מלמעלה) ועכשיו לשאלתי: האם אינכם חרדים לפגוש בטעות נחש ארסי, כלומר ששתקרבו אליו בלי שתרגישו והוא יכיש אתכם? נראה כי בשבילכם זו חוויה ואין לכם חשש, תסבירו לי למה כדי שאולי גם אני ארגע בבקשה! שוב להזכירכם אני גרה ביישוב מרובה פרדסים ושדות חקלאיים.

hod4

New member
שלום לך

אז ככה אין מה לפחד מנחש כל עוד יעזבו אותם הם הוא לא יעשו כלום. וחברי הפורום אלה אנשים שאוהבים את העיסוק הזה אז הם לא מפחדים מזה למרות שתמיד יש את החשש והזהירות לא לקבל הכשה או ביס כואב אבל לא ניראה לי שמישהו פה מפחד להיפגש עם נחש ארסי בטבע פשוט ביגלל שהוא יודע שם הוא לא יציק לנחש לא יקרה לו כלום

ELIDON

New member
לגבי ההצקות

גם לי אין כוונה להציק לנחש ובכל זאת אני חוששת מהם.הרי הם מסתובבים ליד ביתי ולא אני הולכת לחפש אותם. אני מעט מקנא בכם על היחס הזה כלפי הנחשים והזוחלים בכלל. כי זה מונע מכם חרדות מיותרות. הלוואי עליי. בכל אופן תודה על ההתיחסות.

erezss

New member
שלום לך

לגבי שחברי הפורום לא מפחדים ענו לך לעיניין מאוד אבל לגביי פחדך את... אז ככה לא שיש לך חוסר ביטחון אלה פשוט הפחד שלך מוכר בתופעה "פחד מולד" שמוסבר בכך שמילדות עוד החדירו לראשינו שנחש מסוכן מגעיל וכ..... אז אין לך מה לקאנות בהם ואם זה באמת מפריע לך כל רופה או פסיכולוג יוכל לתת לך את התשובה בכל מיקרה גם וכשתיפגשי נחש בטבע פשוט היתרחקי והוא לא יפריע לך ארז זוחלים

ביולוג

New member
פחד מולד.

פחד מולד כשמו כן הוא-זהו פחד שנולדים איתו ולכן ההסבר שלך שגוי-פחד מולד אינו פחד שהוחדר לראשנו בילדות אלא פחד שנולדנו איתו.

שובל09

New member
דוגמא אישית

ככה... אמא שלי מאוד פחדה מנחשים! לא הייתה מוכנה להתקרב, את הנחש הרארשון שהבארתי הביתה אני ואבא שלי הבאנו בלי שהיא ידעה, בהתחלה היא ממש פחדה, אפילו אפשר לומר נגעלה... אבל לאט לאט היא התחילה לאהוב אותם... היום היא ממש מתעניינת במה שהם עושים, ושמתי לב שכמה פעמים היא אפילו ישבה והסתכלה עליהם, כמובן שהיא לא רוצה שאני ידע את זה כי היא יודעת שככה אני יביא עוד! :) אז לכל אחד זה יכול לעבור, והפתרון הכי טוב להלחם בזה, הוא להביא את זה הביתה.(כמובן לא משו מהטבע, אלא רק מחנויות או מגדלים פרטיים!!)

למעלה