שאלה לכל אלה שאוהבים לנפנףףףףףף

אופה3

New member
שאלה לכל אלה שאוהבים לנפנףףףףףף

ברור לכולם שסוכות וראש השנה, היום שאחרי הארוחת ערב, יום ראשון, הם הימים של על האש, אז ספרו, מה אתם אוהבים, מי מכין את הארוחה על האש, אתן , המארחים, הבעל עומד על המנגל, בכלל איך אתם אוהבים לעשות על האש, בפארק, בגינה ציבורית, בבית, אצל הדודה על הגג, או סתם על חוף הים, איזה בשרים הכי אהובים עליכם, ועל הבעלים, והאם אתם דוגלים בשיטה של לקנות בשרים מוכנים של זוגלובק, או להכין בבית. אצלנו למשל, אני מכינה את הקבב, אם לא אף אחד לא אוכל, והכנפיים, עושה להם תיבול שמשגע את כולם הסטייקים לא דורשים תיבול מיוחד והפרגיות, דומה מאוד לתיבול הכנפיים וכמובן הסלטים, האם אתם מכינים או קונים. וגם אני על המנגל, במיוחד בקטע של הכנפים,והפיתה על האש, אני אוהבת לשרוף אותם, מה איתכם, מי תופס פיקוד? שנה טובה האופה
 

שמופית

New member
אצלנו עושים על האש כל הזמן....

פשוט יש חצר גדולה ויש מתקן מיוחד, כך שלפחות פעם בשבוע אוכלים על האש. חבר של אמא שלי ממונה על הבשרים - הוא רומני (וזה ידוע שהם הכי טובים בבשרים
). אני מתה על שיפודים שמושרים במרינארה של סויה ודבש.... יאמי... תמיר חולה על כבד עוף.
 

אביבית1

New member
אצל ההורים שלי

יש חצר ענקית (טוב הם גרים במושב), ועושים על האש בדר"כ בחגים (מזל
) אין דבר כזה קבב קנוי, אבא שלי מכין אותו לבד והטעם חבל"ז, כמו כן תמיד יש כנפיים, כבד עוף יאמי....., סטייק, שישליק , ולפעמים צלעות כבש. אצל ההורים של אביחי, עושים לעיתים רחוקות על הגג, אין קבב (באסה), אבל יש פרגיות, כבד עוף, סטייק. וסלטים בשני הצדדים מוכנים בבית, ויש פיתה עם שמן זית וזעתר.
 

shelycat

New member
גם אצלנו זה עיניין לא נדיר

כשגרים בבית פרטי והגריל בגינה כל כך נגיש ונוח כמו שלנו (גריל גז של שלוש קומות) אז פשוט מספיק לקום ולהחליט שהיום מדליקים את הגריל, כולנו במשפחה שלי טובים בעיניני בשרים כנראה משהו ב"חינוך" שקיבלנו בשנים שבהם גרנו בדרום אמריקה, בכל מקרה אני המומחית לעיניני שיפודים למינהם אבא שלי המומחה לכנפיים במרינדה, ובעיניני סטייקים (ולא משנה מאיזה עדה הם
) אין כמו הסגנון הדרום אמריקאי ואצלנו כולם יודעים לעשות אותם כראוי (אבל לא יותר מידי). בכל אופן אנחנו לא "מתים" על בשר מעובד על האש או מוכן מראש, קבבים והמבורגרים זה לא זה אצלנו ואנחנו עושים רק עם יש אורחים שאוהבים במיוחד מבחינתנו זה לא ממש בשר. בכל אופן לא נדיר למצוא אותנו אוכלים על האש ולעולם לא יתפסו אותנו בפארקים מנפנפים.
 
אין כמו מנגל!!!

רק שאצלינו לא מחכים לארוע מיוחד- יש לנו מנגל גז על הגג, וכמעט ואין שבוע שאנחנו לא עושים על-האש עם שכנים שלנו. אני והשכנה (עזרת נשים) מכינות סלט, צ´יפס וכו´ ועמית והשכן (עזרת גברים) הופכים את הבשר... כעקרון מכינים קבבים, המבורגרים, נקניקיות עגל, כנפיים וסטייקים- ומה שנשאר מקפיאים- וזה יוצא כמו טרי אחרי סיבוב במיקרו. סלטים- מכינה רק סלט ירקות, השאר קנוי (מה זה שאר? חומוס...). ההבדל היחיד שבחגים זה הופך להיות חינגה- באים כל הדודים, וככה מעמידים את אבא של עמית על הגריל, והוא מכין ל 50 איש אוכל. (אבל אז כל דודה מביאה סלט או בשר ויש מלא מבחר). והכי הכי נהנית שנטי הכלבה שלנו... אחרי ערב כזה היא בקושי מצליחה לזוז מרוב שיש לה בשר בבטן...
 
למעלה