שאלה לכל אנשי הפורום

clev

New member
שאלה לכל אנשי הפורום

האם אתם חושבים שלנכון הוא לפרסם דברים כגון: פסטיבל קומיקס שמתקיים? אני חושב שהתשובות שלכם כאן יספקו את התשובה אחת ולתמיד לטוב או לרע. וגם תשובה למנהל הפורום עצמו. אנא ממכם רישמו את תגובתכם לעניין.

SpideyBoy

New member
שאלה לכל אנשי הפורום

בוא נחדד את השאלה - האם אתם חושבים שחברה מסחרית אמורה להשתמש בפורום לצרכי פרסום עצמי??? לא איכפת לי אם זו com x, קומיקאזה, קומיקס וירקות או קומיקום, לדעתי, לאף אחד אסור להשתמש בפורום הציבורי הזה (או כל פורום אחר) לצרכי פרסום חינם. ומיכאל - אתה בתור מנהל האתר צריך לשים זה סוף.

בואו נראה מה השאר חושבים.

אני חושב שיש מקום לפרסום בצורה מסויימת. אחרי הכל קומיקס זה שוק קטנטן שלא בדיוק זוכה לחשיפה בתקשורת המיינסטרים. אם אמבלם מוציאים חוברת חדשה מה הם יכולים לעשות? לפרסם מודעות בערוץ 2? לשים מודעות בעיתונים? לא ממש. פורומים כמו הפורום שלנו הוא דרך זולה (חינמית) ויעילה להגיע לקהל. וגם הקהל מרוויח מזה. תרבות הקומיקס בארץ היא פרינג'ית. אם היה מדובר בפורום קוסמטיקה ומישהו מלנקום היה בא לדחוף פה מוצרים שלהם אז הייתי מתרגז, אבל בגלל האופי המיוחד של הפורום יש ועוד יש מקום לפירסום עצמי בגבול הטעם הטוב. במיוחד כשמדי פעם אנחנו מקבלים עוד ועוד הודעות של אנשים ששואלים איפה אפשר להשיג קומיקס. איפה הגבול עובר? זה שיקול הדעת שלי בתור מנהל, אבל אני אשמח לשמוע מה אנשים חושבים.

SpideyBoy

New member
אני מסכים באופן עקרוני

ואני בהחלט בעד לפרסם ולעודד יצירה של קומיקס ישראלי, היכן ניתן להשיג קומיקס במענה לשאלה ספציפית (שמות של החברות הפעילות בשוק, אתרי אינטרנט שלהן)וכד'. אבל - לא לנצל את זה לרעה לפרסום שיטתי של חברה מסויימת, של המבצעים שלה ושל האירועים שלה. זה מריח לי מסחרי ופסול. אבל כאמור - זו רק דעתי.

אמיר0

New member
אפשר לעשות מה שאמרנו לגבי ציורים,

כלומר, שרשור ציורים אחד לדף, ולא יותר. מי שרוצה לפרסם חייב לפרסם בשרשור או לחכות עד שהשרשור ירד דף.

ננסק

New member
אני רואה הקבלה למשחקי תפקידים

בפורומי משחקי התפקידים בארץ אין אפילו שאלה בנושא - ברור שאפשר לפרסם כנסים בכל פורום, גם כשהם של חברה מסחרית. הסיבה היא שאין להם שום מקום אחר לפרסם בו - אם לא בפורומים, אז איפה? מי ידע על זה? רק מי שיקלע אקראית לאתר הכנס, במידה ויש כזה? אז פרסום עצמי הוא טוב, הוא עוזר לקהילה יותר מאשר לחברה.

ailag

New member
אני לא חושבת שזה היה פרסום עצמי

לפחות לא בוטה. אני רוצה לשמוע מה יש לחברות הקומיקס להציע, אני רוצה לשמוע אילו אירועים קורים בעולם הקומיקס הישראלי. כל יבואני הקומיקס יודעים על הפורום שלנו ורובם כותבים פה (cnv פחות, אבל זו בעיה שלהם
) כך שאנחנו לא יוצרים בעיה בשוק, לא מפרסמים יבואן אחד. מה גם שאין בכלל הצפה בגלל זה. אז סבבה, שיפרסמו.

אני מעדיף פרסום לאירועים ולחוברות

חדשות של יוצרים ישראלים, בעיקר אירועים חשובים לי, כי יש הרבה אנשים שבאמת אין להם שום דרך אחרת לדעת. ולגבי ההודעות האחרונות של CLEV, הן היו דווקא די בסדר לטעמי, מינוריות ביחס לעבר, ובהחלט מכובדות בהשוואה לכמה הודעות שהיו לו כשהוא רק התחיל ליבא קומיקס לארץ (בימים ש MURMUR עוד היה מנהל הפורום...) בהחלט ניתן לאמר שיש הפנה של דעת קהל מצד CLEV/קומיקום/קומיקאזה/CNV והכוונה מצד ההנהלה הנוכחית בנושא.

murmur

New member
כשמדובר באירוע או אפילו דוכן תמיד

טוב לפרס ם, כדי שאנשי ידעו... עוד בתקופת NukBunnis (מישהו עוד זוכר את זה?) פירסמו כאן חברות את דוכניהן וירידהן. אני בעד

למעלה