שאלה לכל באי הפורום..חיסון נגד שפעת.

שאלה לכל באי הפורום..חיסון נגד שפעת.

עשיתי חיסון נגד שפעת ביום שני האחרון. כעבור 3-4 ימים, קיבלתי חום של מעל 39 מעלות. אני עדיין עם חום של 38 מעלות.. בימי חיי עשיתי חיסונים נגד שפעת עשרות פעמיים והכל עבר בשלום..

האם עוד מישהו עשה חיסון, ואיך הכל עבר?

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תלך דחוף לרופא.

האם יש תסמינים של שפעת נוסף לחום. כמו כאב גרון ונזלת?

שרי 55510

New member
שפעת לאחר חיסון,,

לאנשים שמקבלים חיסון נגד שפעת מחיידק שפעת מוחלש,
יש למי שרגיש ,תופעות לוואי כמו חום ותחושת מחלה.
גם לי זה קרה, לאחר זריקת החיסון נגד שפעת , 3 ימים היו תחושות של מחלת השפעת.
ואמרו לי במרפאה,שיש אנשים שרגישים לחיסונים,שיתיעצו עם הרופא שלהם,
כי עדיף שיבקשו חיסון עם חיידק מומת ,(ולא חיידק מוחלש,) למניעת תגובה בסימני שפעת לאחר החיסון.
&nbsp

שרי 55510

New member
ועוד משהו,,

כשיש לי חום ,העדיפות שלי לתת לחום להשפיע ,
ולא למהר להוריד אותו עם כדורי אקמול.
מכיוון שמטרת עליית חום הגוף היא , לפעול על הגוף כמו דוד חימום,
ולקטול את החיידקים.
מה שכן ,אני שותה כף מיץ -לימון טבעי,זה מקל מאוד על תחושת המחלה.
&nbsp
יום נעים,
ותרגיש טוב.

mrkorr

New member
אצלי החיסון עבר ללא תופעות

קיבלתי את החיסון בתחילת אוקטובר ולא סבלתי מתופעות לוואי.
תהיה בריא!

חיסון נגד שפעת

יכול להיות שבזמן החיסון כבר התחלת לפתח שפעת או הצטננות מסוג אחר, כל זאת בלי קשר לחיסון. כדאי לעשות את החיסון יותר מוקדם בעונה כשהסיכוי נמוך יותר להדבק בהצטננויות. רק בריאות!!! ואיך אומרים הרופאים? תשתה הרבה!

אבו זקן

New member
תהיה בריא

אין קשר ישיר בין החיסון שקיבלת לבין המחלה שפיתחת. החיסונים בזריקה הם של נגיפים מומתים כך שאין כל אפשרות לפתח מחלה כתוצאה מהם. לכן ככל הנראה מדובר בלא יותר מצירוף מקרים, ובל נשכח שכדי להתחסן ביקרת במרפאה, ו*זה* צעד מסוכן למדי, בייחוד בימי החורף.
&nbsp
התשובה על השאלה בסוף ההודעה שלך היא: כן, עוד כמה מליון אנשים עשו חיסון בארץ, וכמה עשרות - מאות? - מליונים בעולם המערבי בכלל. זה עבר בשלום.

שרי 55510

New member
גם בעבודה שלי,תמיד יש חלק שחוטפים שפעת לאחר החיסון,

כי בחלק מהחיסונים ישנו חיידק מוחלש ,
ובחלק מהחיסונים יש חידק מומת,(המתאים יותר למי שמערכת החיסון שלו חלשה.)

אבו זקן

New member
השנה אין חיסון מוחלש

תמיד יש אנשים שנופלים למשכב (לא בהכרח שפעת, לא פעם צינון פשוט) , ואם זה קורה בסמוך לחיסון כולם זוכרים את זה בתור "הוכחה" למשהו. כמו כן, עוברים כעשרה ימים עד שבועיים לפני שהחיסון מגיע לאפקטיביות מלאה, ובאותו פרק זמן אפשר לחלות בשפעת (שוב, ללא קשר ישיר לחיסון). קיימת גם אפשרות לחלות באחד הזנים שאינם מכוסים בחיסון.

למיטב זכרוני חיסון מוחלש ניתן פומית ולא בזריקה (אלא אם זה נכון רק לפוליו ואני מתבלבל כאן).

למעלה