שאלה לכל האבות שבחרו שלא למול את בניהם

elotan

Member
שאלה לכל האבות שבחרו שלא למול את בניהם

בעקבות השרשור הגדול, ובגלל שהוא לא קופץ יותר אז אני עושה את זה בהודעה חדשה, רציתי לשאול: 1. בהנחה ואתם כן נימולים, האם אי פעם באתם בטענות / הרגשתם כעס כלפי הוריכם, על שבחרו למול אתכם? השם שאלתם שאלות, פתחתם איתם את הנושא לדיון, או שאת כל מה שהרגשתם (אם בכלל הרגשתם) שמרתם בלב. 2. האם יש מחקרים / סיפורים על ילדים ערלים שבאו בטענות להוריהם על כך שהפכו אותם לחריגים בחברה בה אנו חיים? האם יש מחקרים / סיפורים על המקרה ההפוך - ילד שמלו אותו והוא בא על כך בטענות להוריו? 3. אם יום אחד יבוא הילד ויתלונן בפניכם - האם תציעו לו לעבור ברית בגיל מאוחר? האם תתמכו בו אם יחליט לעשות כך, מיוזמתו? 4. מה דעתכם לגבי ניקוב אזניים לבנות, בגיל הזה? בעד / נגד, מקובל / לא מקובל? טוב, בסוף יצאו כמה שאלות ולא אחת, סליחה.........

MrCheff

New member
עונה (רק על שאלה 4)

אני נגד ניקוב אוזניים לבנות בגילאי כמה חודשים. אני חושב שהילדה צריכה לקבל את ההחלטה מתי ואיך היא רוצה לנקב אוזניים. אני לא אעלה את הנושא מיוזמתי. אם היא תבקש, נעשה לה את זה, אבל לא נעשה מיוזמתנו.

elotan

Member
גם אני (כאב לשתי בנות) חושב ככה

וממש מזעזע אותי לראות תינוקות בנות מספר חודשים ספורים עם חורים בתנוך, וכבר ראיתי תינוקות עם חורים במקומות גרועים יותר.

MrCheff

New member
עכשיו סקרנת אותי

איפה כבר אנשים מחוררים את התינוקות שלהם? באף? בגבה? בלשון?

elotan

Member
קצת עשיתי פרובוקציה

הכוונה היתה בלמעלה של האוזן (לא יודע איך קוראים לזה)

gils33

New member
גם אני באותה דעה לגבי 4

אני נתתי לה וגם לו לבחור מתי הם רוצים עגילים. לגבי הייתר - אני לא חושב שמישהו בא להורים שלו בטענות שמלו אותו. זה מין ברירת מחדל מקובלת על הישראלים לא?

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo9.gif../images/Emo52.gif אם יורשה לי לא ברור לי מה הרלוונטיות של שא' 4 לסוגיית המילה בעד ונגד. הרי אף אחד לא מל את בנו כי זה נראה לו דקורטיבי ../images/Emo13.gif מי שבוחר למול, עושה זאת בגלל ההקשרים והמשמעויות הדתיות/ לאומיות/ משפחתיות /חברתיות.

elotan

Member
זה רלוונטי מבחינת התוצאה הסופית, לא מבחינת

הסיבה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני חושבת, שכשבוחרים בעד או נגד השיקול המרכזי הוא המהות, לא? למשל להרים יד זה רע אם זה בשביל להרביץ, זה טוב בשביל תרגיל ספורט ../images/Emo13.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
כוונתי היא ש(לפחות אני, אבל בטח לא רק אני) כשאני באה להחליט האם אני בעד או נגד משהו, אני חושבת לא רק על הביטוי החיצוני שלו, אלא גם ובעיקר על המהות, ההשלכות, המשמעות של הענין. זה מה שיגרום לי בסופו של דבר להחליט שאני בעד או נגד. לא הביטוי החיצוני של הדבר.

hirshfe

New member
אני מלתי את בני

ואני אמול את בני הבא. אבל לא מרצוני רק בגלל שאישתי לא מוכנה אפילו לשקול את אופציה של לא למול. בכל מקרה - חבר טוב שלי לא נימול - ולקח לי עשר שנים לגלות את זה (מצטער לא מסתכל על אברים של גברים אלרים). זה יהיה סיפור רק אם תעשה מזה סיפור.

אורן לא ממש זמין למחשב לאחרונה

אני אפנה את תשומת ליבו לסקר ואענה גם בתור אשתו.
1. אני לא חושבת שיש לנימולים סיבה לבוא בטענות להורים (כמו גם ללא נימולים). כל אחד עושה בכל זמן נתון את מה שהוא חושב שהכי נכון לעשות על סמך הידע שיש בידיו. לפעמים עושים טעויות בלתי הפיכות, אבל אין טעם לחפש אשמים ולבוא בטענות. מה שחשוב הוא איך ממשיכים עם הנתונים שיש כרגע. אם הכעס נשאר - אל תעשה את אותה הטעות עם הילדים העתידיים שלך. 2. אם תחפור מתחת לאבנים - תמצא. שמעתי סיפור שכזה מיד שלישית. מהכרותי עם משפחות עם ילדים לא נימולים - אצלן זה עדיין לא קרה וספק אם יקרה. אני כן מכירה סיפור על ילדים נימולים ששאלו את הוריהם למה הם מלו אותם. לאו דווקא כטענה, אבל כן בנימה קלה של 'למה לא שאלתם אותי קודם'. באופן אישי, יהיה לי קל יותר להסביר לילד שלי למה לא חתכתי מאשר למה כן חתכתי לו חלק מהגוף ללא רשותו. 3. הוא יקבל את מלוא התמיכה והעזרה. הגוף הוא שלו ואם זה מה שהוא רוצה לעשות עם הגוף שלו - זו זכותו. בדיוק כמו פירסינג וקעקועים. 4. מאוד נגד וזה לא מקובל עלי. לדעתי כל שינוי בלתי הפיך בגוף צריך להיעשות מיוזמת הילד ולא להיות מונחת עליו מלמעלה.

בתור אבא שכזה, עונה ../images/Emo13.gif

1. לא באתי בטענות כלפי הוריי על כך שמלו לי, ולו רק כי זה לא יעזור. את שנעשה אין להשיב. 2. עד עכשיו שמעתי רק סיפורים חיוביים על ילדים בגילאי בית ספר ומעלה שמאושרים בהיותם לא נימולים ומרגישים מיוחדין בזכות הגאדג'ט שיש להם. 3. אם הילד יבוא ויתלונן, ננסה לברר אתו למה זה כל כך מפריע לו ונראה מה אפשר לעשות. בכל מקרה - כשיהיה בן 18 שיעשה מה שהוא רוצה. 4. לא מקובל בכלל. אם יהיו לי בנות הן יקבלו עגילים רק אם יבקשו. ניקוב חורים בגיל כשה קטן נראה לי מזעזע ומטומטם להחריד. וגם זה לא יפה.

למעלה