שאלה לכל החברים

mbinh

New member
שאלה לכל החברים

היתי שמח אם כל אחד היה כותב איך נחשף לפאגניזם באיזה גיל ומתי החל ל"דבוק" בו.

driftwood89

New member
אהה

נחשפתי לפגאניזם דרך המוזיקה, בלאק מטאל אם ליהיות מדויק, זה היה לפני איזה שנה שנתיים ככה אז הייתי בם איזה 15-16, אישית אני עדיין לא דובק בכלום...

mbinh

New member
שאלה

אני מכיר מעט בלאק מטאל אבל מעולם לא שמעתי שירה אודות הפאגאנים אלא רק את הילול השטן. תוכל להסביר איך נחשפת דרך המוזיקה. אשמח אם תענה ועוד יותר אם כל החברים יענו לשאלה ה"מקורית".

Wing Chan

New member
יש מס' זרמים מרכזיים לבלאק מטאל,

הרוב מדבר על רוע ושטניזם, חלק סתם על ניהילזם, ויש גם מס' תת-ז'אנרים שיצאו מהבלאק (Viking, Folk, Pagan) ששמים את קונספט הפגאניזם (הרבה פעמים נורדי) בליריקה שלהם ובמהות שלהם.

driftwood89

New member
מה שהוא אמר...

הלהקה שחשפה אותי במקור לפגאניזם הייתה Enslaved, להקת בלאק בטאל ויקינגי

Discordia

New member
תשובה

בגיל 11 הלכתי הביתה והרוח של ראינון נכנסה בי ואמרה לי שיום אחד יהיו לי כוחות כישוף. כשחזרתי הביתה נכנסתי לאינטרנט וכתבתי magic' כיוון שכל האתרים הראשונים שעלו היו של וייקה, נהייתי ויקנית לשבוע. אחר כך התחלתי לחקור עוד על פגאניזם ומאגיה בעיקר באינטרנט.

mbinh

New member
מה איתך אלון איך אתה נחשפת לפאגאניו

ת ולמאגיה?

gwizard

New member
הסיפור שלי

אני נחשפתי לוויקה בעקבות הלימודים שלי במאגיה שאליהם הגעתי דרך עולם משחקי התפקידים וספרי פנטזיה. מאז ומעולם היה לי את האלוהים שלי שאליו הייתי מתפלל כאשר היה לי צורך לבקש משהו. בדרך כלל אלו היו נושאים הקשורים לבריאות כי כשהייתי קטן הייתי כל הזמן חולה. אדמת, צהבת, ירקת, חזרת, אנגינה, דלקת ראות, דלקת באוזניים וכך הלאה. ילדים נורמליים מקבלים את זה לאורך זמן אבל אני קיבלתי את כולם בו זמנית. אחרי תקופה ממושכת (כ-4 שנים) של שכיבה במיטה זה נוטה לפתח בך צורך להתפלל למשהו כדי לגרום לזה להיפסק. שנה שנתיים אחרי שהגענו לישראל התחלתי לקרוא ספרים בעברית ואז הייתי חורש על כל הסדרות שהיו אז: החמישיה הסודית, השישיה הסודית, הרבעייה הסודית, סיפורי שרלוק חולמס, ננסי דרו ואז הגעתי לספרי פנטזי. חרשתי על רומח הדרקון, מחזור שער המוות, בלגריאד + מלוריון של אדינגס, כל סיפרי שאנארה למיניהם, עולם הדיסק, מחזור גלגל הזמן וכ"ו. כל זה פיתח אצלי תאבון בריא מאוד לעוד ואז התחלתי לפתח את התיאוריות הראשונות שלי על מאגיה. כמו כן, תרגול עבודה אנרגטית ומדיטציה שינה לי את החיים ב-180 מעלות. בגיל 16 התחלתי לעבוד אצל ספק תקשורת וקיבלתי אינטרנט בחינם. זה נתן פוש רציני מאוד ללימודים שלי כי אז נוצרה לי גישה למידע שלא היה לי קודם. עד כמה שחרשתי בזמנו על BBS למינים ושאבתי מידע, אינטרנט זה משהו אחר לגמרי. אנקדוטה משעשעת: נסו לדמיין מה זה להוריד קובץ 100K עם מודם 2400
רמז: זה לוקח במקרה הטוב 30 דקות. כך, בערך בגיל 17 מצאתי את וויקה. קראתי כמה עמודים ומייד התאהבתי. הבנתי שזה בדיוק מה שאני חי כבר כמה וכמה שנים. בערך שנה אחרי זה התגייסתי והיה לי איזה תקל עם רשויות הצבא שהיה דורש התערבות מיידית או בילוי לא נחמד בכלא הצבאי. אז עשיתי את הטקס הוויקאני הראשון שלי (לפי ספר witches bible של הזוג פאראר). מאז אני "בפנים", ממלא את ההבטחה אשר נתתי - להקדיש את חיי לשירות האלים בכל דרך אשר אדרש. ואיך אתה הגעת לעניין ?

ההגמון

New member
מאז שלמדתי לדבר

אמרתי לאמא שלי שיש יותר מאל אחד, ויש שניים, והם אל ואלה. בגיל 11-12 גיליתי את גוגל ועשיתי חיפוש וחיפשתי את מה שאני מאמין בו. בהתחלה מצאתי את הויקה, אבל משהו שם נראה לי לא נכון (בשבילי, אני לא בא לשפוט את מאמיני הויקה בפורום, אוקי?) ואז מצאתי את הדת הקלטית. שהתאימה בול למה שאני מאמין בו. זהו, בעצם חיפשתי את השם של הדת שלי. הדת הייתה שם תמיד.

mbinh

New member
אני חושב שאתה מתכוון שהאמונה תמיד ה

יתה שם. אני מזדהה לגמרי,לא עם כל הסיפור.גם אני חיפשתי את השם לאמונה שלי ובמקרה גם לה קוראים קלטית[יותר נכון קלטי-דרואידי עם כל מיני אמונות מוזרות(אישיות)]

Polar Aurora

New member
בגיל 13 ביקרתי את אבא שלי

ברוסיה (הוא לא גר איתנו), והוא סיפר לי שהוא מאמין שכל האלים של כל המיתולוגיות קיימים, והסביר לי קצת מסביב. זה נשמע לי אז כל כך נכון ומתאים, אבל כשחזרתי הביתה שכחתי את זה איכשהו - פשוט המשכתי לדבר עם האלוהים שלי בערבים כמו שהייתי רגילה, בלי לחשוב על המהות שלו יותר מדי אלא על הקשר בינינו. כל עוד לא חיפשתי הגדרות, נשארתי מונותאיסטית כי זה מה שהיה סביבי. לפני שנה וחצי הגעתי בטעות לאתר פגאני - ראיתי תמונה של הרונות בין תוצאות חיפוש גוגל, והאותיות היו מוכרות לי מספר באנגלית שפעם ניסיתי לקרוא (אבל עוד לא ידעתי מספיק אנגלית אז פרשתי), אז נכנסתי. האתר הכיל ברובו מידע טכני על כלי פולחן, התאמות וכו', מה שנראה לי אז מגניב ותו לא, אבל מילה אחת בו הפחידה אותי, הייתה מוזרה ומסקרנת - pagan. את כל האביב וכל הקיץ ביליתי בקריאה של כל מה שהצלחתי למצוא על אותה מילה. כשהבנתי מה המילה אומרת, ידעתי שזה בעצם מה שאני ומה שהייתי כל החיים שלי (עוד לפני שידעתי איך משתמשים בגוגל ידעתי שהשרביטים בהארי פוטר הם רק כלי להביא את המחשבה שלהם למצב שבו תדע להשפיע על הסביבה בהתאם לרצונם, למשל) כך שהנושא לא היה כלל זר לי כשהגעתי אליו. איך שחפרתי..

neophile

New member
סתם שאלה

מה הקטע הזה שאת ועוד אנשים רבים מתביישים בכך שהם חופרים? זה נהפך לטרנד ?

daneil6776

New member
אממ

אני התחלתי לפני מספרים חודשים לאחר שקראתי ספר ומאז נכנסתי לפורום ונהיתי טיפונת פעילה ולמדתי דברים מהפורום אבל בהחלט התחלתי מספר ואז התקדמתי

MetalSinagouge

New member
אבא חכם :)

אני לא יודע האם מישהו פה צופה בסאות' פארק, אבל ב2 הפרקים האחרונים עלתה הסוגייה של האל החדש והנורא, לעיתים, המדע. ומייצגו עלי אדמות הוא ריצ'ארד דוקינס. קיצר, היה שם קטע שאחד המשתתפים בפרק אמר כי אולי אלוהים קיים, כי אנשים מאמינים שהוא קיים. אני אישית הגעתי למסקנה הזו מאוחר, אחרי קצת קריאה על מאגיית כאוס ותאוריית היקום ההולוגרפי, ונוירותאולוגיה בפרט. Who makes the grass green?

Polar Aurora

New member
אבא הכי הכי חכם :)

אני חשבתי על זה בכיתה ח', והייתי בטוחה שזו תאוריה מקורית שלי (עד שחברה שלי אמרה שאבא שלה אמר שתאוריה כזו כבר קיימת). אולי אלהים היה קיים לפני בני אדם בתור איזו אנרגיה מאוזנת ואלמונית, ובני האדם פיצלו אותה והעניקו לה אופי בכך שקשרו חלקים ממנה לסיפור מסויים, למקום מסויים וכו', וכך נוצרו האלים השונים. חשבתי על זה הרגע אז אל תצלבו אותי אם משהו פה לא נראה.

MetalSinagouge

New member
ייתכנו כמה הסברים.

למשל יש היה איזה ארכאולוג נורבגי שטען כי האלים הנורדים- אלה המשתייכים לקבוצת האסיר, הגיעו מהעיר אזוב ברוסיה לסקנדינביה, ואחרי מותם סגדו להם. קראתי תאוריה על זה שגמדים במיתולוגיה הסקנדינבית הם גם בעצם ייצוגים של אנשים מאירופה הדרומית שהיו יודעים להתעסק עם מתכת, ואחרי שבמקום מגוריהם הצטמצמו המשאבים הם היגרו לצפון אירופה והרשימו את המקומיים בפעלולי הברזל שלהם (אותם אנשים היו יותר נמוכים מהנורדים וגם יותר כהים יחסית).

Polar Aurora

New member
התאוריה שכתבתי

יכולה להשלים את הסיפור שלך (שאגב נורא אהבתי) בכך שהסגידה הזו במהלך הדורות גיבשה סביב הדמויות אנרגיה עוצמתית בעלת אופי מסויים, וכך נוצרו אלים.

MetalSinagouge

New member
אני חושב שאני מסכים.

אם כי אני לא מחבב ממש את המושג אנרגיה. לאגרגורים שהוזכרו למטה יש קשר לזה, אבל לפעמים עדיין קשה לי להאמין שהאלים לא קיימים. קראתי משפט אחד בספר שנקרא The New Hermetics. בקשר לכל מה שאנו אוהבים לקטלג בתור פנטזיה, מיתוס וכו' נאמר: It's all in your head. You just don't realize how big it is. מצד אחד זה מתקשר למה שRaidho אמר בקשר לזה שיכול להיות שהעולם הוא הזייה. טריק "לוקיסטי" שכזה. מצד אחר זה גם יכול לומר שבעצם הכל באמת "רק" בדמיון, אבל אנשים שמאמינים בזה, בשבילם זה הכל.

למעלה