בגיל 13 ביקרתי את אבא שלי
ברוסיה (הוא לא גר איתנו), והוא סיפר לי שהוא מאמין שכל האלים של כל המיתולוגיות קיימים, והסביר לי קצת מסביב. זה נשמע לי אז כל כך נכון ומתאים, אבל כשחזרתי הביתה שכחתי את זה איכשהו - פשוט המשכתי לדבר עם האלוהים שלי בערבים כמו שהייתי רגילה, בלי לחשוב על המהות שלו יותר מדי אלא על הקשר בינינו. כל עוד לא חיפשתי הגדרות, נשארתי מונותאיסטית כי זה מה שהיה סביבי. לפני שנה וחצי הגעתי בטעות לאתר פגאני - ראיתי תמונה של הרונות בין תוצאות חיפוש גוגל, והאותיות היו מוכרות לי מספר באנגלית שפעם ניסיתי לקרוא (אבל עוד לא ידעתי מספיק אנגלית אז פרשתי), אז נכנסתי. האתר הכיל ברובו מידע טכני על כלי פולחן, התאמות וכו', מה שנראה לי אז מגניב ותו לא, אבל מילה אחת בו הפחידה אותי, הייתה מוזרה ומסקרנת - pagan. את כל האביב וכל הקיץ ביליתי בקריאה של כל מה שהצלחתי למצוא על אותה מילה. כשהבנתי מה המילה אומרת, ידעתי שזה בעצם מה שאני ומה שהייתי כל החיים שלי (עוד לפני שידעתי איך משתמשים בגוגל ידעתי שהשרביטים בהארי פוטר הם רק כלי להביא את המחשבה שלהם למצב שבו תדע להשפיע על הסביבה בהתאם לרצונם, למשל) כך שהנושא לא היה כלל זר לי כשהגעתי אליו. איך שחפרתי..