שאלה לכל המדריכים איי שם בפנימיות

balu22

New member
שאלה לכל המדריכים איי שם בפנימיות

הייי נתחיל בזה שאני בוגר פנימיה, בכיתה י"ב היתי מד"צ של קבוצה מסוימת ובאמצע השנה המדריך של הקבוצה התפטר ואני נשארתי עם הקבוצה כ-4 חודשים ביחד עם שני חיילות שרק הגיעו אז שהייתי צריך ללמד אותם את העבודה לקראת הבגוריות הפסקתי . עכשיו שאני עשיתי צבא ,עבדתי, טיילתי ואני רוצה לחזור לפנימיה ,להדריך בתוכי אני מרגיש שאני יוכל לשנות הרבה דברים, אבל הבעיה שלי זה העבודה שהיא מסביב לשעון כי אני רוצה גם חיים אני רואה תמדריכים הוותקים כמה קשה להם אני בהתלבטות דיי קשה עם לחזור או לא אם יש לכם הצעות לעזור לי בהחלטה אשמח מאוד בתודה מראש

נשמעת התלבטות מוכרת

כמי שעבד בעבר בפנימייה כש"ש, היה לי מאוד קשה להכנס חזרה לתחום שידוע לי מה המחיר הנפשי והפיזי שהעבודה דורשת. עם זאת, ברור שלעבוד כמדריך בפנימייה יש לזה "תשואות" שהן בעיקרן לא כלכליות. מי שמחפש עבודה שכזו, שהתגמול בה הוא בעיקר לנפש, שאוהב חינוך ורוצה לעזור לאחרים, עבודה כזו מתאימה לו ולא משנה אם היה או לא היה חניך בפנימייה קודם. אני חושב שהנסיון שצברת כמד"צ יכול לעזור לך להחליט יותר טוב מכולם -אתה יכול להסתכל אחורה ולהבין את העבודה של המדריכים לא רק מנק' מבט של חניך. תבדוק עם עצמך עמוק בפנים אם אתה מסוגל להתמודד עם הצרות שכלולות בתפקיד ועם העומס הנפשי. אם זה נראה לך אפשרי, לך על זה. עם זאת, אני ממליץ לך ללכת למקום שבו יהיה לך עם מי להתייעץ ועם מי לעבד את התכנים, כי מן הסתם יהיו לך קונפליקטים בין לביא החניך ללביא המדריך... בהצלחה.

ShaharCCC

New member
לא בכל הפנימיות הדרישות הן זהות

יש פנימיות שבהן הצוות באמת עובד 8-10 שעות (כמו בעבודה רגילה) ואחרי זה הוא חופשי למעט אירועים מיוחדים...

למעלה