שאלה לכל המעצבים

djyaniv

New member
שאלה לכל המעצבים

בזמן האחרון שמתי לב שתמונות מאצלי "נגנבות" לאתרים אחרים בלי קרדיט, אז התחלתי לשים קישור בכל תמונה שאלתי היא: האם ניתן ליצור layer קבוע שאותו אוסיף אוטומטית לכל תמונה? כמובן שלא כל התמונות באותו הגודל. תודה מראש בלוגבאסטר אינדקס הבלוגים והיומנים הישראלים

CZ2

New member
קישורים זה טוב, אבל....

רק אם אתה יצרת את התמונה. אם זאת תמונה שקיבלת בדואל, או שראית באתר אחר, אז גם אתה בעצם "גונב" את התמונה, לא? שלא תטעה, אני מת על התמונות שאתה שם באתר, ונכנס אליך כמעט כל יום, רק שאם כבר עוסקים באתיקה, במה אתה שונה מאתרים אחרים (ואני ממש לא מדבר על גל מור הפעם...)?

djyaniv

New member
נכון, גם אני גונב....

אבל אם אני מוריד מאתר אני נותן קרדיט, אם זה ממייל אז אני לא יודע מי יצר אלא אם כתוב על התמונה וכמובן שאני לא נוגע בזה, אבל אם אני מאכסן את זה אצלי ומישהו לוקח ממני אז אני רוצה שידעו מאיפה לקחו את זה, לא אמרתי שאני יצרתי אותם, אני בקושי יודע לצייר בית בקו אחד. מי שיוצר/מצלם תמונה ורוצה לקבל קרדיט צריך לשים לוגו או כתובת על התמונה כמו שעושה למשל הלמו, זה לא קשור לאתיקה, אין לי בעייה שיקחו תמונות וכבר דיברתי עם כמה אנשים שלקחו רק שאלה שרואים ידעו מאיפה זה בא ויגיעו גם.... בלוגבאסטר אינדקס הבלוגים והיומנים הישראלים

ladyorion

New member
רק בגלל שאתה נותן קרדיט ../images/Emo12.gif

זה לא אומר שאתה יכול להשתמש בתמונה, גם אם היא מאוחסנת אצלך בשרת. כדי לשים תמונה או טקסט לא שלך, עליך לקבל אישור בכתב או בע"פ מיוצר התמונה או הטקסט.

gsh369

New member
אתה לא יכול לבקש....

מאנשים שישימו קרדיט על התמונות כי אתה לא זה שיצר אותם. רוב התמונות שנמצאות אצלך מסתובבות באינטרנט ולא בהכרח אתה זה שמצא אותם עבור אלה ש"גנבו" אותם.

איה@

New member
מבלי להתייחס לנושא זכויות היוצרים

אתה מתכוון האם בפוטושופ אתה יכול להוסיף שיכבה עם השם או הכתובת שלך?? או בדריים? אפוא? יש אפשרות כזו, רק בחיאת - אל תתקמצן בפרוט ההסבר
איה.

1רוני1234

New member
אתה לא יצרת את התמונות האלו

ואם אתה שם עליהם לינק אליך, אתה מתנהג לא בסדר. לינק שלך זה כמו חתימה, זה כאילו אתה יצרת את התמונה, כמו שסתבא שלי(באמת) עושה על הציורים שלה - חותמת. בכל אופן ראיתי פעם תמונה שעושה את מה שאתה רוצה באופן אוטמטי...לא זוכר איפה ואת השם.

gsh369

New member
כשאתה שם את הלינק

אתה בעצם לוקח קרדיט על עבודות של אחרים. זה שאתה מצאת את התמונות והחלטת לשים אותם באתר שלך לא נותן לך שום זכויות עליהן מפני שלא אתה יצרת אותן.

djyaniv

New member
טוב, לא זכור לי ששאלתי על זכויות

יוצרים, שאלתי משהו אחר, אז הבנתי את דעתך ותן להמשיך הלאה

איה@

New member
שוב - מבלי להתייחס לנושא הזכויות

כיוון שגם אני חושבת שזה בעייתי, אלא אם אתה כותב משהו שיסביר שמדובר בקישור בלבד. בכל אופן מבחינה טכנית, אתה פותח את התמונה בתוכנה. מוסיף מעליה שיכבה חדשה, בתוכה כותב מה שאתה רוצה. ואז שומר ב-SAVE AS וקובע את פורמט JPG זהו. התמונה תשמר לך עם הכיתוב מעל.
איה.

djyaniv

New member
וזה לא מה שהתכוונתי

אבל תודה בכל אופן.......יש לי בעייה להסביר את עצמי

למעלה