שאלה לכל הצימחונים האידאולוגים

בשר ודם

New member
שאלה לכל הצימחונים האידאולוגים

ממה שכתוב מקודם בדפי הפורום אני מסיק שמה שמפריע לכם זה לאכול בעלי חיים בגלל שמגדלים אותם בתנאי סבל ואפילו מגדלים אותם במיוחד כדי שימכרו למאכל. עד כאן אני לא טועה, נכון ? מצד שני אין ויכוח שהאדם במהותו הוא יצור לא צימחוני שזקוק לבשר ולמה שבו לצרכים תזונתיים. וישנם על כך הרבה עבודות לגבי מרכיבים תזונתיים שונים עד כאן גם בסדר, נכון ? עכשיו נשאלת השאילה : למה לא לפעול לשינוי המצב שיהיה בשר למכירה שמקורו בחיות שגודלו בתנאים נאותים, לא פוטמו ולא עברו סבל ואפילו מתו מוות טבעי ואח"כ הוכשר בשרם לאכילה ? ברור שבשר כזה יעלה הרבה יותר כסף לצרכן ! אבל אני בטוח שיהיו הרבה אנשים שיהיו מוכנים לשלם, לא ? כלומר בעצם אני שואל, למה ישר ללכת לקיצוניות של לא לאכול בשר בכלל ?, האין זה קצת ילדותי ? האם אין הפתרון שמוצג לעיל יותר יצירתי ויותר הגיוני ? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא בתודה בשר ודם

שונה שם המשתמש, שלא יהיה בוטה

כי אין לי כוונה להיות בוטה אני באמת מעוניין בלשמוע את דעתכם תודה

No Name Girl

New member
גם לי יש שאלה אלייך

אני מבינה שאתה בתור אדם אוכל בשר (?) חושב שזה אדיוטי שהצמחונים החליטו שהם לא אוכלים בשר אז יש לי שאלה אלייך אתה היית רוצה שאחרי שאתה תמות אנשים יעשו על הגופה שלך כל מיני תהליכים כדי להכשיר אותך ואז היה אוכלים אותך ?! נראה לך שהיית מסכים לדבר כזה ? בשביל מה לגרום לחיות סבל ? אני יודעת שיש כאלו שיגידו שזה שרשרת המזון שנמר אוכל זברה שאוכלת עשב ואין לנו מה לעשות נגד זה אבל אנחנו יכולים לשנות משהו בעצמנו הם לא אוכלים אותנו , הם לא מתעללים בנו למה שאנחנו נתעלל בהם ?

N0

New member
את האמת

N0 די היה מוכן שאחרי שהוא ימות יעשו עם הגופה שלו מה שרוצים, אבל הוא לא בטוח אם הוא היה מוכן לאכול חיה שמתה מוות טבעי (בלי כל קשר שזה ממש לא כשר). ובכלל יש הרבה מאוד וויכוח על הצורך של בני אדם לאכול בשר, העניין הוא שאנחנו ממש לא בנויים לעכל בשר מצד אחד ומצד שני אנחנו לא אוכלים נכון מוצרים צמחיים ואי אכילת בשר בד"כ גורמת לחוסרים. העניין הוא שסתם להגיד תפסיקו את התעללות בבעלי חיים, לתנובה או כל חברה אחרת שמוכרת בשר, לא ממש יעבוד והדרך היחידה היא להחרים את המוצרים שלהם עד שהם יפסיקו את ההתעללות (להפסיק לאכול בשר), אח"כ אתה צריך לבדוק את עצמך ולראות אם תפריט אוכל קצת יותר עשיר שלך מצדיק הרג של חיה גם אם היא לא עברה יותר מידי התעללות. N0

vegan

New member
בהחלט יש ויכוח! האדם לא זקוק לבשר

האדם במהותו הוא יצור צמחוני (פרוגיבור - אוכל פירות, למען הדיוק). הכוונה היא למבנהו הביולוגי של האדם שמשקף את תזונתו הטבעית. בפועל אנשים אוכלים מזון אחר שלא מתאים לגוף האדם. האדם אינו זקוק לבשר. לא שמעת על צמחונים וטבעונים החיים שניחם רבות בבריאות מצויינת? כל הצרכים התזונתיים של האדם קיימים ובצורה עדיפה במזון צמחי. כל המרכיבים שאינם נמצאים במזון צמחי ודרושים לאדם, גוף האדם מסוגל לייצרם בעצמו (וזו עוד ראייה לכך שהאדם צמחוני מטבעו). יוצא הדופן היחידי הוא B12 המיוצר על ידי חיידקים. הבעייה (רק אצל חלק קטן מהאנשים - צמחונים וטורפים) קשורה להגיינה המשופרת בימינו שמפחיתה גם את כמות החיידקים הרצויים. ניתן לאכול מזון ברמה היגיינית ירודה - כמו חיות המגודלות כל חייהן כשהן רובצות בתוך הפרשותיהן, או לקבל את הויטמין בצורה נקייה לאחר שגודל על ידי חיידקים במפעל. פרט ל B12, תזונה מאוזנת צמחית מספקת את כל צרכי האדם. באשר לתזונתו הטבעית של האדם - ראה את המאמר המצורף

Tal_Ya_Tal

New member
אגדת ה-B12../images/Emo42.gif´קונספרציה רפואית´

צר לי להפריך אמונות. אולם אני צמחונית מגיל 7 וכיום בת 48 מתקרבת ל-49
ומעולם לא לקחתי תוספים של B12 ומעולם לא חסר לי. על אף, שתמיד טורחים להזהירני. ובכן, אחת ולתמיד- מערכת עיכול תקינה, מייצרת את תצרוכת הB12 שלה בעצמה!!!! מהיכן אתם סבורים שבעלי החיים מקבלים אותו?!?! מ´הבשר שהם אוכלים?!?!?!´ איך יש להם ´לתת לנו´ אותו? ולמה אנחנו צריכים לקבלו מ´יד שניה´ אם גופנו יכול ליצרו מאכילת מזון חיי (כוונתי ירקות ופרות) בדיוק כמו התרנגולת והפרה? ובכן, העניין הוא, שאת ויטאמין ה-B12 מייצרת מערכת עכול שהצמחיה שלה תקינה!!! א-ב-ל נדיר למצוא ´חיה כזאת´ בחברה המערבית. שכן, דברים רבים גורמים נזק לפלורה של המעיים. ובראש וראשונה, האנטיביוטיקה!!!!!!!!!!! אז מי שהולעט בילדותו בהרררררררבבבבבהההההההה אנטיביוטיקה, שידאג קודם כל לצמחיית מעיים בריאה. לכך עוזרים חיידקי חומצת החלב מסוג אסידופילוס ודומיו, המצויים ביוגורטים,לבנה, כרוב כבוש ושאר מחמצים. ואם כבר מדברים על תוספי מזון, אפשר להוסיף את האסידופילוס כתוסף. ולא את הויטאמין B12 שברוב הפעמים עשוי מ....בשר בעלי חיים!!!!!!! ועכשיו, תאמרו לכל אלה המשכנעים אתכם לאכול בשר כי הוא מקור ה B1: מניין יהיו לפרה ולתרנגולת B12 אם גם אותם מלעיטים כיום באנטיביוטיקה?!?!?! L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
לדעתך, ../images/Emo116.gif (סליחה) בשר ודם,

האדם הוא יצור פרוגיוורי (כלומר, אוכל פירות) במהותו. והראיה לכך, היא מערכת העכול שלנו. אם אתה אוכל פרי, הוא ´נעלם´ ממערכת העכול שלך תוך חצי שעה (אפילו אם אכלת קודם משהו אחר). לעומת זאת, אם אתה אוכל בשר, הוא שוהה בקיבתך שש שעות! עד שאתה מצליח לעכל אותו וזאת, בתנאי שאכלת זאת ללא תוספות. אם אכלת גם פחמימות באותה ארוחה, יקח לה יותר משמונה שעות להתעכל כולה. לעומך, נמר מעכל בשר נא, במחצית השעה!!!כי זה מזונו הטבעי! אז תערוך השוואה פשוטה. מעבר לכך, ישנם צמחונים, שמתלוננים (בצדק) על העוול הנורא שנעשה לבעלי החיים באופן גידולם כיום, כאשר המגדלים רואים לנגד עיניהם את הכנסתם בלבד. אולםזהו רק פועל יוצא. אילולי היו צרכנים למוצרי בעלי החיים, איש לא היה חושב לגדלם בתנאים מחפירים שכאלה. בעלי החיים נועדו להיות לנו בני לוויה ובמקרים רבים חכמתם הטבעית עולה על זאת שלנו. (חכמת החיים. לא מנת משכל) אם אנו סבורים שיש לנו זכות לקחת חיים מבעלי החיים, זה אינו מראה על חכמה יתירה. אלא על אי הבנה את הקודים של ה D-N-A שלנו ואטימות לב. נ-ק-ו-ד-ה. L&L TALYA

אני הולך לקראתך, אך עדיין לא מבין ../images/Emo70.gif

בהנחה וכל מה שאמרת הוא נכון, כלומר ש... 1. האדם אמנם מסוגל לעכל בשר אך הבשר לא ממש חיוני לתזונתו 2. אם לא היינו משתמשים הרבה באנטיביוטיקה לא היו נפגעים חיידקי המעי, והם אלו שמיצרים לנו ויטמין B12 אז יש לנו אם-כן שתי אפשרויות !!! לא לאכול בשר ולא לקבל אנטיביוטיקה בכמויות או, לקחת אנטיביוטיקה אבל להאלץ בגלל זה להשלים ויטמין B12 מהחי. נראה לי שיותר הגיוני זה כן לקחת אנטיביוטיקה כשצריך ולא להמנע מזה בשיטתיות, כי בסך הכל הכללי זה מאריך את תוכלת חיינו. אוסיף ואומר שטיעון כמו לקחת אנטיביוטיקה ואח"כ פרוביוטיקה נראה כטיעון כושל כי אחרת לא היתה אמורה להיות בעיית חסר של ויטמין B12 ברבים מהאנשים. יתרה מזאת, הטיעון שנטילת אנטיביוטיקה רבה בילדותנו הוא זה שאחראי למחסור בויטמין B12 כשאנחנו כבר בוגרים, נשמע "קצת" לא מדעי. כל כך הרבה שנים לוקח לחיידקי המעי להישתקם מהאנטיביוטיקה ??? נ.ב. לא הבנתי מה הקשר בכלל לקודים של DNA והבנתנו אותם, לנושא שלנו.

T.Z

New member
לא, לא, לא!

בשר מתעכל הכי מהר במערכת העיכול בשל היותו חסר דופן! בצמחים ישנה דופן הבנויה מהחומר ששמו תאית/צלולוז ולכן הוא מתעכל יותר ל-א-ט! וזה ככה בגלל, שהבשר הוא מזונו הטבעי של האדם שמשתייך לקבוצת אוכלי הכל (בשר וצמחים) שננו והפנימו! למדתי את זה בביולוגיה! תודה ולהתראות

למעלה