שאלה לכל התומכים בשירות הצבאי......

M o n a L i s a

New member
שאלה לכל התומכים בשירות הצבאי......

אתם כל כך תומכים בגיוס ומשוכנעים שזה הדבר לעשות, ומה עמדתכם כלפיי השירות הלאומי? אני בהחלט בעד שירות צבאי, אבל אני חושבת שבשירות הלאומי שלי אני תורמת המון!!! ודרך אגב, חלק מהפציפיסטים עושים שירות לאומי...

מונליזה

מבחינתי העיקר הוא לתרום למדינה, וכמה שיותר. אני לא משווה שירות צבאי לשירות לאומי, כמו שאני לא משווה רופא לעורך דין.

M o n a L i s a

New member
../images/Emo13.gifאוקייי

רק רציתי לדעת שמעריכים גם אותנו

dont bug me

New member
שירות לאומי

אני אישית חשבתי על לעשות שירות לאומי במקום השירות הצבאי כי חשבתי שכך אני אתרום הרבה יותר...אולי לעיתים זה נכון (במיוחד לגביי בנות) אבל בכל מקרה התגייסתי...

M o n a L i s a

New member
אני מרגישה שאני באמת תורמת.........

התפקיד שלי בשירות הוא מדריכה במחנה המעפילים בעתלית ואני מדריכה אנשים ומחדירה בהם הרבה היסטוריה וציונות - אהבת ארץ ישראל. לדעתי זה חשוב, וזה עדיף פקידות בצבא מבחינתי....אני תומכת בגיוס ולא מזלזלת בשום תפקיד זו פשוט הרגשתי האישית.

תשובה:

כמישהו שרוב קרובי משפחתו דתיים, רוב בנות הדודות שלי משרתות (או שירתו או ישרתו) בשירות לאומי ואני לא רואה כל פסול בזה. ההפך, לדעתי זה מצויין שמצאו חלופה שתורמת לאנשים שמסיבות דתיות (או מצפוניות) לא יכולים לשרת בצבא.

M o n a L i s a

New member
בהחלט!

לדעתי כל הפציפיסטים צריכים לעשות שירות לאומי...וכך הם ייתרמו למדינה. יש כאלו שלא רוצים להתגייס ואם נכריח אותם הם סתם יזלזלו בתפקיד שלהם אז שירות לאומי צריכה להיות אלטרנטיבה גם בשביל כאלו שלא דתיים, פצפיסטים או יצאו מסיבות בריאותיות. ודרך אגב, אני ממש לא מבינה איך אפשר להיות פציפיסט במדינה שבה ברור שאי אפשר לדבר עם הצד השני. כמעט כל יום נהרגים חיילים שעדיין לא טעמו את החיים, והם רק מנסים למצוא דרכים להציל את העור שלהם? שיעשו משהו! הם צריכים לצאת מהבועה שלהם.

למעלה