שאלה לכל חברי הפורום

שאלה לכל חברי הפורום

יש לי בעייה, ואני אתאר לכם אותה במספר מילים:יש לנו רכב שאבי נוהג בו, ויש לנו גם חניית נכים עם הסימון, ותו הנכה כחוק. לפעמים יש אנשים שחונים לנו בחנייה, וזה מאוד מציק לנו. [אגב, זוהי הפעם השלישית שדבר כזה קורה, אבי התלונן בפני השכנים, אך נתקל בקיר אטום], השאלה שלי היא כזו:האם האיסור לחנות בחנייה של נכים מוכר בחוק? 2. האם יש באפשרותנו להזמין משטרה?, [מבחינת החוק, כמובן]. אשמח אם תהיינה לי תשובות, ממני, ליאת לוי.

שלמה.ל

New member
לליאת

שאלה: האם על תמרור הנכה מופיע מס´ הרכב שלכם? אם כן לאף אחד כולל רכב נכה אחר אסור לו להחנות במקום. עם אין מותר לכל רכב נכה אולם נכה בלבד לחנות במקום החנייה האמור. מכל מקרה אחר יש או להזמין משטרה במידה ויענו לקריאה או יש אפשרות לגשת למשטרה להגיש תלונה רצוי בצרוף תצלום ושעת החניה. אולם על תצפי יותר מדי מהמשטרה אנחנו כנראה לא בדיוק בראש שלהם בנושא חנייה.

תגובה לשלמה. ל

אני לא יודעת אם על גבי התו מופיע מס´ הרכב, אני אשאל את אבא שלי, ואחזיר לך תשובה מחר, ותודה על האינפורמציה החשובה, לילה טוב, ממני, ליאת לוי.

מישהי שאיכפת לה

ליאת יקרה, ברגע שיש תמרור עם מספר הרכב שלך הוא מחייב. לדאבוני הרב משטרת ישראל איננה מטפלת כמעט בתפיסת חנייה של בעלי תג. זה הסכם שקיים בין המשטרה למרכז השלטון המקומי העיריות והמועצות השונות. למשטרה ישנם תפקידים חשובים יותר. למרות ההסכם הם משתדלים לבוא לקריאות. אבל לוקח זמן. עליך לפנות קודם כל למוקד העירוני בתחום מגורייך. מציעה לך גם לצלם את הרכב הזר שתופס את החניה. צילום עם תאריך ושעה עם יש + צילום תג שיש ברשותך, שעת האירוע, מספר הרכב, צבעו, את יכולה לשלוח למשטרה באזור מגוריך. מי שתפס את המקום השמור לך יקבל דו"ח. ייתכן שיערער, לכן הצילום. חשוב שיראו את מס המכונית ואם אפשר המיקום כולל הבית עם המספר או התמרור. בטוחה שתמצאו את הדרך הטובה לצלם. כמו כן ייתכן שתוזמנו לבית משפט במידה ויהיה ערעור. נדיר. בתל-אביב לדוגמא: יש גרר משעה 7:00 או7:30 עד 24:00 ויש טלפון מיוחד שמשמש לא רק לפניות לגבי תפיסת מקום חניה השמור לרכב בעל תג אלא גם לפתרון בעיות נוספות ש-כאנשים עם מגבלה אין באפשרותינו לטפל. מס הטלפון בתל-אביב 5217777 03. או 106 הרגיל. מוקד דומה יש גם בעיריית ירושלים וחיפה. בתל אביב לדוגמא עם מזגן דולף וכל הפניות לשכנים נתקלו בקיר הם שולחים פקח. עובדים בצורה יוצאת מן הכלל ובאדיבות רבה. בעקרון אסור לתפוס חניה שמורה לנו גם בצו 8 . היחיד במדינה ששמורה לו זכות זו הוא נשיא המדינה. גם אז חייב הנהג להשאר במכונית.

תגובה לאתי אברהמי

לאתי שלום רב! תודה על האינפורמציה, לא ידעתי את כל מה שכתבת לי. יש לי שאלה, בטבריה, עיר מגוריי, אין מוקד טלפוני המטפל בבעיות כאלה? אם יש, אנא מסרי לי בבקשה את מס´ הטלפון כדי שנוכל לתקשר איתם, בתודה, ליאת לוי.

שלמה.ל

New member
לליאת

תתקשרי לעיריה בטבריה ותשאלי מה מס´ המוקד העירוני.

חניית נכים

ליאת שלום את יכולה להתקשר לעיריה ולהזמין גרר ו/או למשטרה ולהזמין גרר בכל פעם שתופסים לך את מקום החנייה. הם מחוייבים להגיע תוך מקסימום שעתיים. בדרך כלל הם מגיעים לפני. בברכה מירי מאיל"ן איגוד ישראלי לילדים נפגעים בקרו באתר של איל"ן http://www.geocities.com/yovelilan/

למירי מאילן

למירי מאילן שלום רב! תודה על האינפורמציה, כל אינפורמציה בנושא חשובה, ועכשיו אני אבקש ממך משהו, או מכל חברי הפורום:האם מישהו נתקל באתר על ה-c.p. ברשת האינטרנט? נתקלתי רק באתרים באנגלית, אך לצערי, אני לא יודעת אנגלית, ולכן אני מחפשת אתר בעברית. הערה למירי:ביקרתי באתר של אילן, והתלהבתי מאוד, הוא אפילו נמצא אצלי ברשימת האתרים המועדפים, תודה, ממני, ליאת לוי.

למעלה