שאלה לכל חובבי הערפדים

מיכאל ג

New member
שאלה לכל חובבי הערפדים

בעקבות סרט שראיתי אתמול. אחת מהמגבלות של ערפדים, שהיו בספר "דרקולה", הוא שערפד חייב לישון באותה אדמה בה הוא נקבר, אולי לא ספציפית אותו חול שהיה סביב הקבר, אבל לפחות מאותו בית קברות או אותו ישוב. וללא האדמה הזו, הערפד לא יוכל לפעול. ב"דרקולה" זה מובע בתור משהו שנראה שהקורא אמור כבר לדעת - אני מניח שבמקור ההגבלה היתה שהערפד חייב לחזור לקבר המקורי שלו כל בוקר.
אתמול ראיתי סרט שגם השתמש בזה (vamps של איימי הקרלינג, סרט אידיוטי ברובו), והתחלתי לחשוב על איך לא ראיתי את ההגבלה הזו בשום יצירת ערפדים בעשור האחרון. אבל אני לא באמת חובב ערפדים גדול - יכול אפילו להיות שזה היה בבאפי ולא שמתי לב. אז, שאלה לחובבים הכבדים יותר - ראיתם משהו כזה באיזה ספר או סדרה מהשנים האחרונות?

אגב, לגבי הסרט, קומדיית ערפדים דבילית, לא תחדש הרבה למי שקרא פראצ'ט למשל, אבל איזה מפגש שחקנים ידועים מסדרות אחרות - קלולס והביץ' מדירה 23 הן ערפדיות בלייניות, ויזיני בתפקיד ואן הלסינג, אארון מ-revolution הוא רנפילד, אנדי מהעשב של השכן הוא הערפד האוקראיני ואדים, ומלקולם מקדאוול משחק את הגרסה הכי חיובית ולא מזיקה של ולאד צפש שראיתם בחיים. אה וגם סיגורני וויבר שם.

גלקטור

New member
בפרק "באפי נגד דרקולה"

דרקולה מגיעה לסאנידייל בארון מתים מלא בחול - אני מניח מהקבר שלו.
לא היו אזכורים כאלה לגבי ערפדים אחרים בסדרה כך שכנראה לפי ג'וס, עניין החול הוא ייחודי לדרקולה.

בעצם אתה צודק, שם הם נקברים בארונות

החיפזון מן השטן, לא קראתי עד הסוף את השאלה

avivs

New member
יצא לי לראות לא מעט

סרטי/סדרות ערפדים, למרות שאני לא מחשיב את עצמי כחובב של התחום, אבל לא זכור לי שמעולם נתקלתי במשהו כזה. גם בספרים שקראתי לא דיברו על זה. נראה לי מאוד מגביל

מיכאל ג

New member
תראה, זה נשמע מגביל אבל...

חלק מעניין בדרקולה היה השאלה איך דרקולה מתגבר על ההגבלה הזו. והוא עושה את זה בצורה מאוד מעניינת.
מצד שני דרקולה יכול להפוך לערפל, לשלוט בזאבים, וללכת באור יום (עם ההגבלה הקטנה שזה מבטל את הכוחות האחרים שלו) אז לא צריך לרחם עליו יותר מדי.

הייזל

New member
אם אני זוכרת נכון

כי קראתי את דרקולה בגירסה במקוצרת ובאנגלית בחטיבה, הדרך היחידה להרוג את דרקולה לתמיד. היא לערוף את ראשו, לתקוע לו שום בפה, לעקור את ליבו, ולקבור אותו בצומת דרכים וגם אז אם מגיע אליו דם, אפילו טיפה, הוא יקום לתחייה.
באף סרט, ספר או סדרת ערפדים לא ראיתי שהולכים כל כך רחוק. אולי ב"ממלכת האופל" אבל שם הערפדים לא מתו הם רק ישנו למאה שנה.
שני הדברים הבודדים שמשותפים לכל גרסאות הערפדים הוא שתיית הדם והאלרגיה לאור שמש.

למעלה