שאלה לכל "יוצאי" מכון CTI..

mico24

New member
שאלה לכל "יוצאי" מכון CTI..

הייתי רוצה מאוד לקבל תגובות מאנשים, שעברו את הקורס הזה. הבנתי שהוא לא השתנה כל כך ב-10 שנים האחרונות, ובטוח ישנם עשרות, אם לא מאות אנשים, שעברו אותו. האם הצלחתם להתגבר על הגמגום? ( :) the ultimate goal) האם שיפרתם אותו? את ההרגשה העצמית? את הביטחון בזמן דיבור? מה מנע מכם להצליח בהשגת המטרה הסופית? (אני לא מדבר על השגת 100% שטף, אלא מצב, בו הגמגום לא מכתיב לכם יותר את החיים). אפשר בפרטי..

דור6

New member
אוקיי אני ראשון אז אני אתחיל היה לי

גימגום קשה עד קשה מאוד והיום הוא בינוני כשאני רגוע כי לא קלטתי לגמרי את כל השיטה.עדיין לא הגעתי למצב שבו אני לא חושש לדבר עם אנשים ומדבר בשטף יש ימים טובים בהם אתה חושב שזהו זה הקץ לגימגום אבל הוא חוזר כשם הוא נעלםץ אני לא סגור לגבי הבסיס שזה הצילול כלומר אני אודה לך אם תסביר לי איזה פעולות את ה עושה ליצירת צילול ולדיבור בהברות כי עברתי תטיפול לפני 3 שנים.לשנות הוא שינה פעם פחדתי לדבר עם בנות היום לא יש לי ידידות שמקבלות תגימגום וחברים שלי אוהבים אותי אבל לא מצאתי חברה וכשאני לא מדבר הרבה אז חוזר לי לכמה זמן גימגום קשה ונעלם עם השימוש במיתרי הקול.אין לי ביטחון מושלם אבל זה משהו שבונים למשל למכולת אני כבר לא לחוץ טילים האם אני יגמגם כשאני ידבר עם המוכר אבל יש מעט חששות ואני אודה לך מיקו אם תגיב קצת על השאלות ותרענן את זיכרוני כי יש ימים שבהם אני עושה פחות או יותר את הדיבור הזה וזה עוזר לי לדבר יחסית שוטף

mfi123

New member
התחלתי את הטיפול

ב CTI בכיתה ו ככה (היום אני בי"א) שהגמגום רק התחיל ולא היה כל כך קשה, ולכן הוא עזר לי רק קצת בקריאה. אחרי איזה כמה שנים הגמגום החמיר וחזרתי לקלינאית תקשורת שעבדה ב CTI אבל למען האמת גם זה לא ממש עזר, זה אולי לא דרדר אותי יותר ועזר יותר בקריאה. בתקופה ההיא די פחדתי לדבר עם אנשים, במיוחד מבוגרים או בנות אבל אז כל תפישת העולם שלי השתנתה.. לא לקחתי מכל אחד כאילו הוא משהו מיוחד, הבטחון עצמי עלה והדיבור גם השתפר קצת. לסיכום הטיפול לא עזר כל כך מכמה סיבות סיבות: התחלתי אותו שגמגמתי קל, שהמשכתי אותו היה לי בטחון עצמי נמוך וגם הייתי הולך לקלינאית פעם בשבוע. דרך אגב כדי עכשיו ללכת לקלינאית תקשורת? גמגום בין בינוני לקל, כלומר יש לי תקיעות במילים מסוימות אבל אני לא חוזר ממש על הברות ודברים כאלה. אם כן אז איזה קלינאית אתם ממליצים..

shuky63

New member
הטיפול שלי היה לפני 3 שנים

התבצע בשמונה מיפגשים אישיים עם ברברה דם. התוצאה: 1.מאה אחוז שטף בקריאה 2.כמעט שום שינוי בדיבור.הבעיה שלי בדיבור היא בדרך כלל המשפטים הראשונים בשיחה(טלפון או פנים אל פנים)ושם אני לחוץ מידי ולא מצליח להפעיל שום שיטה.בשיחה בנוסח של נאום כלומר כשאני הדובר העיקרי ומסביר משהו אני מרגיש מעט שיפור.

למעלה