שאלה לכל מגדלי הזוחלים למיניהם ...

ELIDON

New member
שאלה לכל מגדלי הזוחלים למיניהם ...

רציתי לדעת ( כאדם שחושש מזוחלים) מה אתם עושים עם הזוחלים כאשר אין לכם אפשרות להחזיק בהם עוד (מכל מיני סיבות)? האם אתם שמים אותם בטבע? (אם כן זה לא כל כך אחראי במיוחד אם הם ארסיים או מסוכנים לאדם.)

bendj123

New member
קןדם כל רוב מגדליי הזוחלים בארץ..

אינם מורשים לגדל נחשים ארסיים למעט כמה שיש להם הייתר ולרוב זה מגדלים של פארקים של בעליי חיים וגני חיות למינהם ככה שאין לך סיבה לדאוג דבר שני אני מגדל 11 שנה נחשים אם קורה מצב שאני כבר צריך לקצץ במצבור אז אני מוציא אותם למכירה במקרה קיצוני ונדיר שאין לי קונים אז אני תורם לפינות חיי למינהם בביתי ספר ובקיבוצים מושבים בקיצור אני לא הורג את הנחשים שלי כי אם אני אשחרר אותם בטבע כמו שאתה אומר 90 אחוז סיכויי שהזוחלים הבייתיים והמיובאים מארצות אחרות לא ישרדו באזורנו ככה שזה לא בא כאופציה

omer356

New member
מוכרים...

או נותנים לפינות חיי... בשום אופן לא משחררים חיה אקזוטית.. הרי רוב החששות וצימצום בעלי החיים המותרים לייבוא והחזקה נובעים מהסיכון שחיה אקזוטית תברח מן השבי ותכחיד מינים אחרים בארץ.. או תשרוד בלי שום קשר. ודבר זה אנו לא רוצים שיקרה. בלי שום קשר אני חושב שצימצום בעלי החיים המותרים להחזקה עושה לנו(המגדלים )עוול גדול. אני כמגדל צעיר (אך מנוסה במעט)לא אוכל לגדל את אותו בעל חיי שבו אני חפץ... אני אישית,חושב שהר"טג עושה טעות גדולה מאוד.

למעלה