שאלה לכל מדריכי הספינינג

לייף3

New member
שאלה לכל מדריכי הספינינג

האם זה מקובל לבקש ממדריך שאני מאוד אוהבת את סגנון המוזיקה שלו שיתן לי לצרוב את הדיסק שלו לשיעורים שאני מעבירה? כמובן שאת הדיסק שלו אמיע במועדון אחר ולא בשיעורים שאני מחליפה אותו? האם עלי לצפות לתשובה שלילית או שזה לא אמור להפריע לו שאני משמיעה בשיעורים שלי את המוזיקה שהוא ערך. אני תוהה כי אולי יש תחרות בין המדריכים או שלא? מה אתם הייתם עונים לי? תודה

Tami661

New member
שאלה קשה, כי...

להכין דיסק לשיעור זה לא משהו כלאחר יד. מדריך (טוב) ישקיע שעות בבניית מערך שיעור ואיתור מוזיקה מתאימה, אח"כ לערוך ולצרוב ואז בא/באה מדריכה שמחפשת חיים קלים ומבקשת להשתמש בזה כדי לחסוך לעצמה את השעות היקרות הללו. אז נכון שזה לא באותו מועדון, אבל מי יודע? ואולי אותו מדריך יוזמן לעשות החלפה במועדון האחר שמתאמניו כבר מאסו בדיסק הזה? זה לא קשור בכלל לתחרות אלא איזושהיא תחושת בעלות לגיטימית על משהו שהושקעה בו עבודה וזמן. יחד עם זאת, מדריכים רבים שכבר מיצו דיסק מסויים והשתמשו בו די פעמים עד שנמאס להם בעצמם - מחלקים חופשי את אותם דיסקים. ויש מדריכים שגם מוכנים למכור את הדיסקים שהם עורכים גם כשהם עוד 'טריים'. לא חושבת שצריך להיפגע או לכעוס על מדריך שמסרב לחלוק בדיסקים שלו ונשמח להפנות אותך למדריכים שמוכרים דיסקים ערוכים לשיעורים

z116

New member
תרגישי חופשי

מוסיקה אפשר להעתיק וגם מערך שיעור. אבל....את האנרגיות והמקצועיות אי אפשר...

Tami661

New member
ברור שאי אפשר להעתיק אנרגיות וכישורים אחרים

מקצועיים, אבל בכל זאת... אני לא מדברת על מתאמן שמבקש ממך דיסק (ואני יודעת שאתה מאלה שחופשי מחלקים) אלא על מדריך שחוסך לעצמו את המאמץ על בסיס קבוע תוך שימוש במה שאתה עמלת כל כך קשה על העריכה והעיבוד. בכל מקרה, אם לך זה לא מפריע... אז זו ברכה והלוואי שירבו כמותך - כי אז הסיכוי שתהיה לפחות מוזיקה טובה, גדל גם במחוזותינו וחוצמזה, אתה לא דוגמא - אתה נשמה טובה

ליבית1

New member
תראי...

זה באמת עניין מורכב, כמו שאמרו קודמיי. העבודה על המוסיקה, לפחות אצלי, היא עבודה קשה וסיזיפית, אני משקיעה בזה המון שעות, מחשבה ותשומת לב. במקום העבודה שלי, אנחנו מחליפות בינינו דיסקים תמיד... זה לא מקובל בדרך כלל... אבל ככה זה אצלנו. נכון, לכל אחת יש את הסגנון שלה, אבל פה ושם זה כיף לקבל חומרים. אף אחת לא משתמשת בדיסקים כמו שהם, לוקחים אותם כחומרי גלם ומהם מוציאים את הדברים שהכי אהבנו...

מבלי לקרוא את התגובות האחרות

לי אישית אין בעיה לתת שיעורים שהכנתי לכל מי שרוצה ( וכבר נתתי בעבר ) , ואני מאלה שיושב ומתכנן שיעור על לרמת השניות מתי עוברים לעמידה ( רושם זמנים ) כמה עומס בכל שלב ומה אני אומר בכל שלב. נהפוך הוא, אם מישהו אוהב את מה שאני עושה זה נותן לי הרגשה טובה וכמובן הביטחון העצמי ..... זה בדיוק כמו שאחרי שיעור באים אלי רוכבים ואומרים שהיתה מוזיקה מעולה או שיעור מצויין ושהם נהנו אותו אפקט. אפילו רוכבים שלי מבקשים שיעורים שאני עושה ואני שמח לתת להם. כמובן שלפעמים יש גם ביקורות פחות נחמדות אבל מזה אני לומד מה לשפר לפעם הבאה.

ללי1

New member
מניסיוני הדל..

תלוי ממי מבקשים. המדריכה הקבועה שלי איתה התחלתי לדווש נתנה לי לצרוב את כל הדיסקים שלה כשהייתי מתאמנת בלבד. גם אני צרבתי לה דיסקים, כולל כמה שהכנתי לבד. עכשיו כשאני מדריכה הקלילות בשיתוף קצת ירדה (מצידה) לצערי.. כשאני מזהה שיר שמוצא חן בעיני ואני לא מכירה אותו אני תמיד מנסה לזכור נגיד חלק מהמילים בשביל למצוא אותו לבד ולהוריד. בתור אחת שטרחה והכינה דיסקים בזיעת אפיים, כשמכינים לבד דיסק קצת יותר קשה לחלוק בו... אבל אני בעד. מי שיודע יכול וצריך להשתמש רק בשירים שיבחר לדיסק שיכין לבד ולא להשתמש בדיסק כמו שהוא.

למעלה