שאלה לכל מי שיודע

שאלה לכל מי שיודע

האם סטאז' בלימודים אקדמים יכול להחשב כנסיון עבודה לצורך צבירת נקודות להגירה לקנדה??....עשיתי סטאז' של שנייתיים וחצי במקצוע שאותו אני לומד(ע"ס).האם זה יכול לעזור לי בהגירה?

אם שילמו לך שכר, אז כן.

אם תקבלי מכתב מעסיק, בדוחק זה יכול להתקבל כי שילמת ביטוח לאומי דרך האוניברסיטה, ואם האוניברסיטה תתן לך מכתב על היקף הסטאג' אולי זה יעבוד.

משהו לא ברור לי

לא קיבלתי שכר על הסטאז' כמובן:) זה חלק מהלימודים.אבל עבדתי כעו"ס לכל דבר ועניין במקומות האלה.אז במקרה ולא קיבלתי שכר,איזה אישור עלי להביא לשגרירות כדי שזה ייחשב כנסיון עבודה??

מי זה ממונה ישיר

לא לא קיבלתי שום מילגה אך לימודיי מומנו במלואם על ידי גוף ממשלתי,והגוף הזה שילם גם מס ביטוח לאומי במקומי. איך זה משפיע?

לא יודע.

תזמין את הדו"ח הקרוי שמות מעסיקיך ותשלומיהם לביטוח הלאומי, תסרוק אותו, ותשלח לי אותו ב אי מייל או במסרים. אחרי שאני אראה מה כתוב שם אני אגיד לך. ממונה ישיר זה מי שהיה הבוס שלך כשעבדת כעובד סוציאלי

הם לא היו המעסיקים שלי

הם היו המדריכים שלי בהכשרה מעשית בשדה מה שנקרא.נשלחתי אליהם מהמוסד האקדמי בו למדתי.הסטטוס שלהם אינו"מעסיק" ושלי לא "מועסק".הם לא שילמו לי ביטוח לאומי כי לא שילמו לי שכר עבודה.אבל יחד עם זאת,כסטודנט לעבודה סוציאלית שעבר הכשרה במקומות האלו ,עבדתי כעו"ס לכל דבר.

זה גבולי.

כי זה בהחלט ניסיון מקצועי, ואם המדריך יהיה מוכן לתת מכתב על ניסיון מקצועי, זה יכול לעבוד. כמה שעות שבועיות עבדת כ סטאז'ר?

בקשר לשעות

עבדתי פעמיים בשבוע משמונה בבוקר עד 4 בצהריים.לאורך כל השנה.

yanivran

New member
מצטער לאכזב

אבל בתור מישהו שנשוי לעובד סוציאלי, זה לא יעבוד בתור ניסיון של עבודה כי: א. זה משרה חלקית (מאוד אפילו), וזה בעייתי. ב. לא קיבלת משכורת מכאן שזה לא סטטוס של עבודה ולכן הם לא מקבלים את זה בתור שנות ניסיון... (זה מה שנאמר לנו בזמנו, למזלנו הסתדרנו בלי זה). מצטער אבל זה לא מה שיעזור לך..

או קיי אבל...

איך בכלל המקצוע נדרש בקנדה??...יש אפשרות למצוא עבודה עם התואר מאוניברסיטה ישראלית??..האם העבודה מתוגמלת??

yanivran

New member
שוב פעם

תלוי איפה (בעיקר מחוז, כי לפי מה שהבנתי בכל מחוז זה אחרת, יש תהליך של רישוי) בעיקרון באונטריו הבנתי שיש תהליך רישוי שלוקח שנה שצריך לקחת קורס או משהו כזה (אבל אני לא בטוח). בבריטיש קולומביה (שלשם אנחנו עוברים) צריך רק לאשרר את התעודות ולהביא המלצות או משהו כזה. כל המידע נמצא באתר של המחוזים, תחפש social worker british columbia או social worker ontario ומהר מאוד תמצא. למיטב הבנתי זה מקצוע נידרש, אבל כאמור אנחנו עדיין לא ממש שם...

flafson

New member
בגדול...

כמעט לכל מקצוע שיש לך תואר ישראלי תצטרך לעבור מבחנים בשביל לקבל את ההסמכה לעבוד בזה בקנדה. נשמע פשוט אבל אומרים שהם מאוד מקשים עם המבחנים האלה ושמעתי לא מעט סיפורים (במגוון שונה של מקצועות) שלקח חצי שנה, שנה ואפילו שנה וחצי רק בשביל לעבור אותם. לכן בתאוריה אם יש לך את האפשרות ללמוד בארץ או בקנדה אז עדיף לך בקנדה מהסיבה הזאת, בארץ כן יכירו בתואר הקנדי.

yanivran

New member
flashon לא הייתי אומר את זה בכזה ביטחון

בד"כ בחו"ל מכירים בתואר הישראלי, בישראל לא תמיד מכירים בתואר מחו"ל אפילו מאוניבריסטאות מאוד מוכרות. לבן זוג שלי הייתה בחורה שלמדה איתו באוניברסיטת חיפה לתואר ראשון ולא הכירו לה בארץ את התואר הראשון שהיא עשתה באיזה אוניברסיטה מאוד מוכרת בארה"ב עד כדי כך שדרשו ממנה לעשות פסיכומטרי לתואר ראשון. מצד שני שאני חושב על זה, יכול להיות שאם היא הייתה הולכת לעשות תואר שני היו מכירים בזה לתואר שני...

yaniv

האם בן זוג שלך כעו"ס עשה איזשהו מבחן כדי שיתנו לו לעבוד כעיו"ס בקנדה??...או שפשוט נתנו לו אישור לעבוד כעו"ס?? האם ידוע לו כמה מרויחים עו"סים?

yanivran

New member
כמו שאמרתי, אנחנו עדיין לא שם

ושוב, אל תגיד עובד סוציאלי בקנדה, אמור עובד סוציאלי ב--- שם המחוז --- ואני לא מאמין שבלי התהליך של הוצאת התעודה המאשרת אותך בתור עובד סוציאלי יקבלו אותך בתור עובד סוציאלי במקום עבודה. לגבי הקישור של המושב של המשכורות, צריך לשים לב שמדובר במשכורות באונטריו...

למעלה